Isıtmalı Elcik Takmak Tehlikeli mi ?

Arkadaşlar merhaba Allah nasip ederse el koruması ile ısıtmalı elcik takmak istiyorum. Ama bir kaç kişiden duyduğuma göre elektrikli olduğu için ve motorun orijinalinde olmadığı için yani sonradan takıldığı için sıkıntı olur motor yanar falan dediklerini duydum. Aranızda böyle bir durumla karşılaşan ya da duydan oldu mu? Tehlikeli mi sizce de ? Aranızda kullanan ve sorun çıkartmayan varsa ısıtmalı elcik olarak ne önerirsiniz? Bir de elektrik tesisattan falan hiç anlamam alsam kendim takabilir miyim?

Motosikleti
1190 ADV
Düzgün bir ürün alırsan sorun çıkarmaz. Bu işlerden anlamıyorsan kontağa bağlı röle ile montaj yaptır ki, açık unutursan aküyü bitirmesin.

Motosikleti
BMW 1300 GS ADV
Önceki motorum İntegra 750 de vardı elcik ısıtma. Hem de çançinçon işiydi. Çok memnundum. 10 sn de sıcacık yapıyordu ellerimi. eller ısındığında tüm vücut ısınıyor sanki. Elektriksel anlamda bir sıkıntı yaşamadım. Bilen birisine taktırmanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Motordaki tesisatı kesip biçmeyecek düzgün iş yapan birine taktırırsanız ve elcik ısıtma da çok dandik olmayan bir markaysa sorun yaşamazsınız.

Arkadaşlar merhaba Allah nasip ederse el koruması ile ısıtmalı elcik takmak istiyorum. Ama bir kaç kişiden duyduğuma göre elektrikli olduğu için ve motorun orijinalinde olmadığı için yani sonradan takıldığı için sıkıntı olur motor yanar falan dediklerini duydum. Aranızda böyle bir durumla karşılaşan ya da duydan oldu mu? Tehlikeli mi sizce de ? Aranızda kullanan ve sorun çıkartmayan varsa ısıtmalı elcik olarak ne önerirsiniz? Bir de elektrik tesisattan falan hiç anlamam alsam kendim takabilir miyim?

Youtube'dan videolara bakarak yaparsın ama elektrik kısmında yardım gerekir yoksa başına iş alırsın. Akü çıkışına 15 amper bıçak sigorta 15 amperlik de röle atarsan yanma filan olmaz. Röle bağlantısı karışık gelirse destek al.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Youtube'dan videolara bakarak yaparsın ama elektrik kısmında yardım gerekir yoksa başına iş alırsın. Akü çıkışına 15 amper bıçak sigorta 15 amperlik de röle atarsan yanma filan olmaz. Röle bağlantısı karışık gelirse destek al.

Sevgili Kardesim,

Kullanilacak elcik isitmanin gücünü bilmeden ezbere 15 Amper denilmemelidir. Sigorta degeri kullanilacak ürünün gücüne göre secilir. Ayrica Röle degeri sigorta degerinin en az %50 üzerinde olmalidir , sistemde bir kisadevre olursa sadece sigorta atmali röle yapismamalidir.

Sevgilerimle

elcik ısıtma hayat kurtarır
yıllarca 10 dolarlık çin işi olandan kullandım
tracer 700 ümda daytona vardı 2 sene çok keyifiliydi
şimdiki motorumda oxfort var ve halen kusursuz kullanıyorum
hiç bir sıkıntı yaşamazsın sadece elektrik bağlantısını düzgün yap

Düzgün sigortalı monta olursa sorun olmaz. Hatta motorun şarjı desteklerse sele ısıtma bile yapılabilir.

5 voltluk ısıtıcı padler var piyasada aküye usb çevirici ile bağlayabilirsin tesisatı etkilemez bile 2 amper civarı yük biner , 12 volta göre biraz geç ısınır ama işini görür ben botumun tabanına bile yerleştirdim :)

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
5 voltluk ısıtıcı padler var piyasada aküye usb çevirici ile bağlayabilirsin tesisatı etkilemez bile 2 amper civarı yük biner , 12 volta göre biraz geç ısınır ama işini görür ben botumun tabanına bile yerleştirdim :)

Ben olsam o pedi elcige degil eldivenin icerisine monte ederdim . Hem cok daha verimli olurdu hem de powerbank ile kullanip motoru hic ise karistirmazdim :)

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Ben de merak ettim valla, bottan kablo mu çıkıyor :)
Isıtmalı yelek gördüm, biliyorum ama yeleğin cebi var, cebine powerbank koyuluyor, yelekten de 10-15 santimlik kablo çıkıyor, yelek powerbank'ten aldığı enerjiyle ısınıyor ama bot nasıl olur hayal edemedim :)

Motosikleti
QJ SRT800s
Ben olsam o pedi elcige degil eldivenin icerisine monte ederdim . Hem cok daha verimli olurdu hem de powerbank ile kullanip motoru hic ise karistirmazdim :)

Geçtiğimiz sene tam dediğiniz şekilde bir eldiven aldım kayınpedere, powerbanklı ısıtıcılı eldiven. Av meraklısı olduğundan çok sevdi. Motosiklet eldiveni şeklinde de yapmışlar aliexpress te görmüştüm. Ben şarj etmeyi unuturum diye gittim normal elcik ısıtma taktırdım :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar