Drift bütün çinlilerde olduğu gibi şans işi. Bazısına sıkıntısız tertemiz motor düşüyor, bazısına da illallah ettiriyor.
Dediğin gibi en büyük kroniği gösterge ve tamamen şans işi. Motorun genel olarak suya karşı dayanımı aşırı zayıf. Gerek gösterge olsun gerek elektrik tesisatı olsun bunlarda kötü işçilikten kaynaklı kanaatimce. Montajlarken çok dikkat etmiyorlar herhalde birleşim yerlerine.
Almadan önce gösterge muhabbetini öğrendiğimden aldıktan sonra da aşırı dikkat ettim. Motoru yıkarken göstergeye poşet geçirdim, o bölgeye hiç su tutmadım. Yağmurda kullanmadım vs. Başka bir sorundan göstergeyi değiştirmek zorunda kaldım ama dikkat edilince çok sıkıntı çıkarmıyor.
Diğer kronikleri sübap ayarının kaçması, rölantide dalgalanmadan ötürü stop etme gibi sorunları yaşamadım. Şans işi dediğim gibi.
İnsanların kronik sandığı diğer sorunlar boşa geçmeme ve benzin göstergesinin yanlış göstermesi muhabbetleri arıza değil. Şanzımanın kötülüğünden aracı ışıklarda durmuşken boşa geçirmek imkansız, hareket bitmeden geçirebiliyorsun ama. Bir çözümü yok çünkü sorun değil, kalitesizlik. Durmadan hemen önce boşa atmaya alışınca sıkıntı olmuyor.
Benzin göstergesinin sensörü deponun en altına değil de ortasına yerleştirildiğinden (ve bunu hesaba katmadıklarından) gösterge tek diş uyarısı verdiğinde deponun yarısı dolu oluyor. Tasarım hatası diyebiliriz.
Ama gelelim en büyük kroniğine , servisler. Ustaların çoğu ne yaptığını bilmiyor. Sıkıntı nerde gözüküyorsa o parçayı garantiden değişelim, 6 ay bekleyelim(gerçekten göstergeyi 6 ay bekledim), sök tak yapalım kafasındalar. Üzücü kısmı tvs'ye de aynı herifler bakıyor.
Velhasıl sizin yerinizde olsam tvs alırdım. En azından hintli ve daha teknolojik. Drift'in tek artısı bi tık daha oturmuş bir piyasasının olması ama bu 2 ürün aynı fiyat bandında kalmaya devam ederse tvs'nin drift piyasasını bitireceğini düşünüyorum.