Motosiklet hususiden ticariye nasıl çevirilir?

Merhaba, Yemeksepeti'ne yeni başladım. Bugün bir çekicide birçok kuryenin motorunu bağladıklarını gördüm.
Sanırım motoru ticari yapmak ve çanta için proje çizdirip ruhsata işletmek gerekiyormuş.
Bu işlemler nasıl gerçekleşiyor ve ne kadar maliyeti var? Bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Motorun ne ?

Hususiyi ticari yapmak kolay notere gidiyorsun yapıyorlar.Proje vs uzun iş ama eğer motorun spontini ise uygunluk belgesinde çanta yer almaktadır yazıyor. O belge ile notere gidip bunu yazmayı unutmuşsunuz de ben öyle yapmıştım :D

Polis isterse her türlü bağlar .
Ticari yaparsın çanta ruhsata işli değil der
Çantayı işlersin reklam ruhsata işli değil der.

Türkiyede kanunlar bir acayip isteyen istediği yere çekiyor.

Motorun ne ?

Hususiyi ticari yapmak kolay notere gidiyorsun yapıyorlar.Proje vs uzun iş ama eğer motorun spontini ise uygunluk belgesinde çanta yer almaktadır yazıyor. O belge ile notere gidip bunu yazmayı unutmuşsunuz de ben öyle yapmıştım :D

Polis isterse her türlü bağlar .
Ticari yaparsın çanta ruhsata işli değil der
Çantayı işlersin reklam ruhsata işli değil der.

Türkiyede kanunlar bir acayip isteyen istediği yere çekiyor.

Motor Apec 125.

Sıfır aldıysan eğer motorla birlikte gelen uygunluk belgesinin (notere veriyorsun normalde) fotokopisi filan varsa kontrol et belki ondada çanta mevcuttur yazıyordur o zaman projeye gerek kalmaz.

Dediğim gibi ama sen ne yaparsan yap polis isterse bağlar .Polislerin suyuna git. 7 gün süresi oluyor trafikten men etse bile kaldırıp götürmüyorlar hemen.7.gün içinde çantayı söküp muayeneye girer tekrar trafiğe sokarsın.Kaldırıp götürdükleri araç ya sigortasızdır ya rehin , haciz vs vardır.Ya da sürücü sarhoştur :D

Bir polisle şöyle bir konuşmamız olmuştu .

Tabletten bakarak şöyle dedi.

Şimdi senin araç ticari , çantan da ruhsata işli , reklamları da kapatmışsın ama SRC yok ticari araç kullanıyorsun.İstersem sana buradan ceza yazarım :D

(motosiklette SRC zorunlu değil )

Son düzenleme:
Sıfır aldıysan eğer motorla birlikte gelen uygunluk belgesinin (notere veriyorsun normalde) fotokopisi filan varsa kontrol et belki ondada çanta mevcuttur yazıyordur o zaman projeye gerek kalmaz.

Dediğim gibi ama sen ne yaparsan yap polis isterse bağlar .Polislerin suyuna git. 7 gün süresi oluyor trafikten men etse bile kaldırıp götürmüyorlar hemen.7.gün içinde çantayı söküp muayeneye girer tekrar trafiğe sokarsın.Kaldırıp götürdükleri araç ya sigortasızdır ya rehin , haciz vs vardır.Ya da sürücü sarhoştur :D

Uygunluk belgesi var ama çanta ile ilgili bir ibare göremedim. Peki sadece ruhsatı ticari yapsam olmaz mı?

Uygunluk belgesi var ama çanta ile ilgili bir ibare göremedim. Peki sadece ruhsatı ticari yapsam olmaz mı?

İbare yoksa yoktur normalde en altta yazar spontinisi olan bir çok kişi olduğu halde bu yazıyı görmüyor ekstra proje vs ile uğraşıyor.Sen de yok demekki.

Trafikten men 3 nedenle yapılıyor kuryelerde
Ticari olmaması,
Çantanın ruhsata işli olmaması,
Çantada reklam olması ve reklamın ruhsata işli olmaması.

Ticari olması ile ilgili bir uyarı yediysen yap. Birini yaptığında diğerlerinden men yeme ihtimalin yine mevcut :)

İşlem yaptıkları üstünde Trendyol falan yazan şu kocaman çantalar galiba , bende 55 lt Givi çanta var defalarca çevirmeye girdim birkere bile çanta ruhsata ekli mi diye sormadılar..

İşlem yaptıkları üstünde Trendyol falan yazan şu kocaman çantalar galiba , bende 55 lt Givi çanta var defalarca çevirmeye girdim birkere bile çanta ruhsata ekli mi diye sormadılar..

Trendyol, yemeksepeti ve vigo çantaları her zaman değil yıl sonuna doğru filan soruyorlar genelde .İstese onu da sorar genelgeneye bakıyor iş .

Sene olmuş milattan sonra 2024 hala uğraştığımız işlere bak?

Madem moto kuryeliği iş edinmişsiniz adam gibi baştan ne gerekli ise yapın.

Sonra polislerle köşe kapmaca oynamayın.

Bana ceza yazar mı şuna niye ceza yazmış diye kafanızı yoracağınıza işinize bakın.

Son düzenleme:
Bu sacma uygulama buyuk fast food firmalarinin scooterlarda 1 koltugu iptal edip yerine kocaman bir kasa koyup sonra biz bunu yaptik onay almamiz gerekirmi diye zamaninda bakanliga basvurmasi ile cikan bir uygulama.Adam akilli denetimi yok uygulamasi yok ,polis bile bazen ne yapacagini bilemiyor.Projeyi kim yaziyor nasil oluyor belli degil .Motora sabit olmayan bez cantayi ben neden ruhsata isleteyim ? Ucuz birsey de degil.

Kurallari belli degil herseyin ucu acik yapmayan yapmamakta hakli bence neden ekstra para vereyimki ?
Canta var diye men ediyor cantayi sokup muayeneye gidiyorum sorun cozuluyor.Neden ugrasayim ??

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar