Bence sizin motosiklet bilginiz çok zayıf. CBR250R ile CB250R'ın farklı modeller olduğunun farkında değilsiniz. Bu mu "yarışçı"?
https://www.honda.com.tr/motosiklet/modeller/naked/honda-cb250r (daha sayfayı bile açmadan adreste "naked" yazdığı görünüyor...)
Ayrıca piyasada düşük cc tek silindir yarışçı sadece bir tane motosiklet var o da KTM RC 390, diğer motorlar sadece karenajlı poz motorları, yarışçı falan değiller.[/QUOTE
R kullanıldığı yere göre değişir
R Race anlamı taşır genelde ama bazen RR: Race Replica - pist için üretilen
Ama genelde R dediğim gibi race anlamı taşır fazla detay aramamak gerek sonuçta hyosung 250r da var zx6r da var değil mi
Bunlar da Race anlamına geliyor. İncik cıncık işlerle uğraşırsan yok road yok bilmem ne işin içinden çıkamazsın. Doğrudur ama R racedir yani
""Evet CB 250 R yarışçı genleri taşıyan bir naked veya bir city bıke cadde motosikleti " dir ...""
Honda CB250R, spor motosikletlerden esintiler taşıyan ve retro tasarım ögelerine sahip olan naked bir motosiklettir. Ancak klasik naked tasarımlarının aksine önden daha az rüzgar alır. Kısacası Honda mühendislerinin tüm hünerlerini sergiledikleri oldukça özel bir tasarıma sahiptir.
"spor motosikletlerden esintiler taşıması "cümlesindeki kasıt "halter ,futbol,uzun atlama " ise tabi siz haklısınız .Ben "r" harfiyle kullanılan tanımlamanın "race" olduğunu düşünmekteyim .
bu sizinle konu hakkındaki sohbet te ki son mesajımdır .
selametle.