Ben birtek Suzuki yi överim çünkü onunla çok uzun süre tecrübem var , iki tuşa bastım çıkan rakkamları yazdım..
Bmw kataloğu değil adam test sürüşü yapmış çıkan sonucu yazmış , sonuçta o adamında bir sürüş şekli var , aynı şekilde Afrika sürse belki 5,5 lt çıkacaktır yanlışmıyım..
Yeni honda activa deluxe 2023 1 litreyle 55 km gidiyor gösteriyor kendi yol bilgisayarı. Benim benzin fişlerinden hesaplamama görede aynı çıkıyor 100 km de 2 litreyi geçmiyor. Rodajdan sonra nasıl olcak merak ediyorum.
2 litre ne? Çakmak gazı koklayan çocuklar daha fazla yakıyor.
Yeni nesil enjeksiyonlu su soğutma 125 lik motorlar şehir içi günlük kullanımda 2 lt yi geçmiyor , ben 150 cc Medley ile uzun yolda 1,8 lt yi gördüm tabi 70-80 ni geçmeden sakin giderken , QJ nin mild hybrid 125 lik sukuterini aldı bir arkadaşım şehir içi rodajda 1,7 lt hesapladık Mimaroba Şirinevler arası![]()
Yeni nesil enjeksiyonlu su soğutma 125 lik motorlar şehir içi günlük kullanımda 2 lt yi geçmiyor , ben 150 cc Medley ile uzun yolda 1,8 lt yi gördüm tabi 70-80 ni geçmeden sakin giderken , QJ nin mild hybrid 125 lik sukuterini aldı bir arkadaşım şehir içi rodajda 1,7 lt hesapladık Mimaroba Şirinevler arası![]()
....Yahu o kadar az yakınca da eğlencesi kalmaz ki....
Yeni aldığım 200 lük Peugeot iki ayda 5000 km oldu havalarda iyice soğudu tüketimim 2,7 lt rodajdan sonra düşer diyorlar ama 80 ni geçmezken şimdi 120 ile gidiyorum yani tüketimim biraz arttı , birde motorun deposu çok küçük (5,5 lt) ve fullemek için tabancaya çok çok yavaş basmak gerekiyor , hızlı basınca 3,5-4 lt de tabanca atıyor istasyon kalabalıksa elemanlar uğraşmak istemiyor , motordan çok memnunum ama iki günde bir yakıt alır oldum , her yakıt alımında az daha doldur diye adamlara yalvarır oldum![]()
Benim 20l'lik depo ile de benzin alırken adamlara "en yavaş hızda doldur" diyorum. Bir seferinde eleman en hızlı ayarda dolduyordu artık sensör mü geç algıladı nedir bir patladı motorun üstüne yarım litre benzin döküldü, sıcak motor alev alması işten değil, çok acayip küfür etmiştim. Hızlı doldururken bazı pompalarda da sık sık atıyor daha fazla uğraştırıyor. Yavaş yavaş pompalamak iyidir nitekim.
2023 model RKS Premium 125 kullanıcısıyım, şehir içi 100 KM de 3 litre yakıt tüketiyor.
Yeni aldığım 200 lük Peugeot iki ayda 5000 km oldu havalarda iyice soğudu tüketimim 2,7 lt rodajdan sonra düşer diyorlar ama 80 ni geçmezken şimdi 120 ile gidiyorum yani tüketimim biraz arttı , birde motorun deposu çok küçük (5,5 lt) ve fullemek için tabancaya çok çok yavaş basmak gerekiyor , hızlı basınca 3,5-4 lt de tabanca atıyor istasyon kalabalıksa elemanlar uğraşmak istemiyor , motordan çok memnunum ama iki günde bir yakıt alır oldum , her yakıt alımında az daha doldur diye adamlara yalvarır oldum![]()
TVS Raider 125 aldım 2. motor olarak,
1.9 litre yakıyor.
Kullanımı da zevkli bir motor. Şehir içinde bisiklet gibi her yere girip çıkıyor, hoşuma gitti.