Motoruma birisi kolonya koymuş

Geçenlerde motoruma su kaçtığını, ateşleme yapmadığını söyledim. Tamirciye verdim, tamirci de bugün beni akşam üstü aradı ve ilk kez böyle bir şey gördüğünü söyledi. Motorumu 3 saat boyunca çalıştıramadıklarını, en sonunda depoya bakınca kolonya kokusu aldıklarını söyledi, ufaktan tadına bakmışlar votka ile kolonyaya benziyormuş. Motorun indirilmesi gerektiğini ve 10-12 bin lira masraf olduğunu söyledi. Doğru mudur? Bunu bana dedikten sonra evde kriz geçirip etrafa patır kütür vurdum. Kendimden geçtim resmen ben onu alabilmek için bu yaz arapların b*kunu temizledim, temizlikçilik yaptım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ustan kolpa sıkmış olabilir, başka yere götür motorunu.

Kolonya olsa motor ateşlemeyi yine de yapar. Ustan sorunu tespit edememiş bana kalırsa.

ufaktan tadına bakmışlar kısmına takıldım ben de. çok geçmiş olsun bu arada. inşallah daha kolay bir çözümü olur.

İlk başta zaten ben ateşleme yaptım, 5-10 metre gitti sonra istop etti. Ondan sonra 2 kere çalıştı ama gaz verince durdu daha da çalışmadı.

ateşleme yapar zaten eğer su kaçtıysa su enjektörleri filan tıkamış olabilir enjektör temizliği yeni buji iş çözülür depodaki benzinde çöpe

İlk başta zaten ben ateşleme yaptım, 5-10 metre gitti sonra istop etti. Ondan sonra 2 kere çalıştı ama gaz verince durdu daha da çalışmadı.

ateşleme yapar zaten eğer su kaçtıysa su enjektörleri filan tıkamış olabilir enjektör temizliği yeni buji iş çözülür depodaki benzinde çöpe

bujiyi daha yeni taktım bunu yapanı bulursam elimden kurtulamayacak çocuk işi değil bu resmen benden intikam almış.

bujiyi daha yeni taktım bunu yapanı bulursam elimden kurtulamayacak çocuk işi değil bu resmen benden intikam almış.

Motosikleti
XV250 - FZ6
Bozuk benzinden de olabilir, bu olay olmadan önce benzin almış mıydınız, bana da olmuştu bir kez, benzini döküp yeni benzin alınca geçmişti. Benzin, benzin gibi kokmuyordu o zaman da.

Bozuk benzinden de olabilir, bu olay olmadan önce benzin almış mıydınız, bana da olmuştu bir kez, benzini döküp yeni benzin alınca geçmişti. Benzin, benzin gibi kokmuyordu o zaman da.

Hayır, belli süredir aynı benzinle sürüyordum, benzini de Shell'den almıştım sanırım.

shellden alman önemli değil,depo temizligi yapılmayan istasyonun yakıtı bozuktur. yerinde olsam, kolaydan başlardım, önce yeni yakıt ile denerdim

O yakıt istasyonu bu yaz açıldı, fakat imkanım olursa deneyeceğim ama şöyle bir sıkıntı var; Araç olmadan benzin vermiyorlar önceden denemiştim.

Kapakta kilit yokmu o motorda ? hadi birşeyler koydular diyelim motor stop etmiş yakıtı yenile çalışır 12bin masraf ne alaka..

Bizim ustaların eline bırakırsanız kendinizi yolarlar genelde, hemen işlem yaptırmayın. İlk akla gelen motorun inmesi değil depodaki benzinin değişmesi olmalı diğer arkadaşların da dediği gibi.

"Müşteri: Ustam sinyal çalışmıyor!
Usta: Hımmm, Motor aşağı inecek..."

---------- Mesajlar birleştirildi - 08:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:04 ----------

O ...fakat imkanım olursa deneyeceğim ama şöyle bir sıkıntı var; Araç olmadan benzin vermiyorlar önceden denemiştim.

Motoru olan başka bir arkadaşınla git, onun deposunu doldur, sonra ondan sifonlama ile bir bidona al. Şarjlı damacana pompaları da çok güzel iş görüyor bu konuda.

Son düzenleme:
- usta silecekler su sıkmıyor neden acaba
-motor inmesi lazım sileceklerdeki su bitmiş

demiş ustan resmen , güzel bir tokatlama tezgahı al motoru git başkasına direk

Bu motor MPowerMotoGaraj sayfasında Reels’e konu olan motor değil mi ya? :)) Kolonya mevzusunu görünce çok şaşırmıştım.. Pek kolpa atacak bir sayfaya benzemiyor bir süredir takip ediyorum, güzel işleri de var.. Bilemedim.

Motosikleti
D400
usta sazan.avi arıyor.

başka ustaya götür, ilk ustadan ve yorumlarından bahsetme.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar