Benim elimde de bira şişesi vardı bir adet.
30 sene kadar okumuş biriyim, dr ünvanım bile var
Kusura bakma ama dr ünvanlı birinin de elinde bira şişesi ile sokakta dolaşması pek naif olmadı.
Benim elimde de bira şişesi vardı bir adet.
30 sene kadar okumuş biriyim, dr ünvanım bile var
Kusura bakma ama dr ünvanlı birinin de elinde bira şişesi ile sokakta dolaşması pek naif olmadı.
Bu tip ön yargılı yanlış genellemeler de...Bira içmekle ahlaksızlık ve alkolizmi bir tutmak ABD (ve de küçük amerika olarak bizim gibi) gibi gerici ülkelere mahsus bir durum sanırsam.
Bu tip ön yargılı yanlış genellemeler de...
Neredeyse yirmi beş yıldır yaşadığım Amerika'da daha kimsenin bira içmeyi ahlaksızlık ve alkolizmle bir tuttuğuna şahit olmuş değilim.
Üniversite içinde elinde açık bira şişesiyle dolaşan fizik profesörü Amerika'da çok mümkün değil. Çünkü sokakta ve üniversitede içinde rastgele bir yerde alkol kullanmak genelde yasak. Tabii ki restoranlarda ya da genele kapalı alanlarda serbest. Yine açık havada düzenlenen eğlence ve konserlerde de içki serbest, ancak bu durumda da o olayı düzenleyenler kişi sayısına göre yeterli miktarda özel güvenlik görevlisi kiralamak durumundalar.
Fotoğraf Amerika'da mi çekilmiş bilemiyorum ama arka planda böyle bir olay olduğu belli.
Olay tamamen insanın muhakeme yeteneğini yıpratan bir maddenin genelin huzur ve güvenliğini tehlikeye atmadan tüketimiyle ilgili. Eğer bir toplum bunu başarıyla becerebiliyorsa bunda sorun yok. Ancak sorun yaşanıyorsa bu tür tedbirler gerekli.
Hele hele üniversite gibi zihin aktivitelerinin yoğun olduğu bir ortamda, gün içinde, bir sürü genç insanın dersten derse koşuşturduğu esnada, bir hocanın ortalıkta bira içmesi bence de tabii ki yanlış. İşe alıp para verdiğiniz bir insanın mesai esnasında ulu orta içmesini hoş karşılar mısınız? Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Cuma akşamı bölüm salonunda happy hour olur, insanlar gelir içer, muhabbet eder...
ABD dediğiniz memleket de protestan yobazları ile dolu bir memleket, Katolik İtalya'da bile bu kadar yobaz kalmadı artık. Evrim teorisinin okullarda okutulmasını engelleyen toplumlar var ABD'de. O pisleşen kişi alkolsüz de pisleşecektir, kendinden menkul.
Bira içmekle ahlaksızlık ve alkolizmi bir tutmak ABD (ve de küçük amerika olarak bizim gibi) gibi gerici ülkelere mahsus bir durum sanırsam.
ABD (ve de küçük amerika olarak bizim gibi) gibi gerici ülkelere
Tamamen kültürel konular; Almanya'da işyeri dolabında bira olur ve çalışırken bira içebilirsiniz mesela.
%4-5 alkollü bir içkinin makul bir miktarından (1-2 şişe mesela...) etkilenip pisleşiyorsanız o sizin pisliğinizdir içkinizin değil. (Ekstrem örnek olarak bir gecede 12 tane 33'lük içtigimi bilirim, gayet de efendi efendi takılmıştım. 400ml %45 rakıya denk gelir. Pislik alkolden değil onu tüketen / tüketmeyi bilmeyenden gelir...) Alkol ile ilgili yanlış inanışlardan biri bu.

Bu tip ön yargılı yanlış genellemeler de...
Neredeyse yirmi beş yıldır yaşadığım Amerika'da daha kimsenin bira içmeyi ahlaksızlık ve alkolizmle bir tuttuğuna şahit olmuş değilim.
Üniversite içinde elinde açık bira şişesiyle dolaşan fizik profesörü Amerika'da çok mümkün değil. Çünkü sokakta ve üniversitede içinde rastgele bir yerde alkol kullanmak genelde yasak. Tabii ki restoranlarda ya da genele kapalı alanlarda serbest. Yine açık havada düzenlenen eğlence ve konserlerde de içki serbest, ancak bu durumda da o olayı düzenleyenler kişi sayısına göre yeterli miktarda özel güvenlik görevlisi kiralamak durumundalar.
Fotoğraf Amerika'da mi çekilmiş bilemiyorum ama arka planda böyle bir olay olduğu belli.
Olay tamamen insanın muhakeme yeteneğini yıpratan bir maddenin genelin huzur ve güvenliğini tehlikeye atmadan tüketimiyle ilgili. Eğer bir toplum bunu başarıyla becerebiliyorsa bunda sorun yok. Ancak sorun yaşanıyorsa bu tür tedbirler gerekli.
Hele hele üniversite gibi zihin aktivitelerinin yoğun olduğu bir ortamda, gün içinde, bir sürü genç insanın dersten derse koşuşturduğu esnada, bir hocanın ortalıkta bira içmesi bence de bir çok açıdan yanlış. Herşey bir yana, işe alıp para verdiğiniz bir insanın mesai esnasında ulu orta içmesini hoş karşılar mısınız? Her şeyin bir yeri ve zamanı var. Cuma akşamı bölüm salonunda happy hour olur, insanlar gelir içer, muhabbet eder...
Bence sokakta şişeden de bira içilebilmeli, kutudan da, cam bardaktan da. Hatta şişeleri ve göbekleri tokuşturup ayı gibi kahkaha atmalıyız. Biz burada o yasak, bu günah, şu ayıp diye kendi kendimize tribe girerken elin adamı nasıl eğleniyor. Şu aşağıdaki resimde yüzü gülmeyen bir kişi bile yok.
[url]https://i.hizliresim.com/cd9om48.jpg[/url]
Velhasil bu durum dahil bir cok sey ceza ile cozulur. .
ortada bira olmasa bile insanların yüzü gülüyor,çünkü yarın icin umutları var,tıpkı Türklerin 20-30 yıl önceki hali gibi
Türkiye'de yüzü gülen insan yok.Sebep olanların inandıkları Allah belasını versin.
Burada bir paradox var.
Yüzü gülmeyenler sebep oluyor zaten. Başa gelenler kafadan gelmiyor ki seçimle geliyor.
Beğensek te, beğenme sekte adam kaç seçim kazandığını kendi bile unuttu be.....
Eeeeeee kimin oyuyla? kendi soruma yine kendim cevap vereyim yüzü gülmeyenlerin oyuyla. :mrgreen:
Sonra hakir görmeyin diyorsunuz, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?![]()
Fotoyu googledan aradım, Cambridge bahçesinde çekilmiş, zaten bu profesör de orada kuantum optik üzerine araştırmanın başındaki bir profesör, Taa türkiyeden oralara göçüp önemli bir üniversitede önemli bir projenin başına geçmiş profesör olabiliyorsa yeterince başarılıdır herhalde.
Hem yalnızca bira içmiyormuş, rock konserlerine de gidiyormuş.
Benim takıldığım nokta gereksiz muhafazakarlık. Yolda birinin elinde bira olup olmaması ile etrafa rahatsızlık vermesi arasında bir bağlantı yok. Düzgün insan sokakta bira içse de düzgün davranır, yamuk insan bira içmeden de etrafa rahatsızlık verir.
Aklıma @tommygun'ın paylaştığı, bir gece içtikten sonra sokakta dövüşecek adam arayıp bulduğu, derken olay ciddileşince durumdan son anda sıyrıldığı anısı geldi. Şimdi sen tommygun yamuk mu diyosun?![]()