- Motosikleti
- Henüz yok.
Pazar günü yine motorun dişlileri değiştirdim. Şehir için yeni dişli kombinasyonum fena değildi ama ilçe arası yolculukta pekte arzu ettiğim gibi olmadı. Bende sil baştan değiştirdim. Yunus Özbek in yaptığı gibi arkaya 43 dişli taktım. Dişlileri değiştirmek 20 dakikamı almadı. Testini kontrolünü yaptım. Zincir gerginliğine baktım. Bir kaç tur atıp denedim. Asıl denemeyi bugün sabah işe gelirken yapacaktım.
Beni en çok yoran elcik ısıtmalar oldu. Daha önceki dominarın üzerindede oxfor marka elcik ısıtmalar vardı. Eski dominarda 2 sene kullanmıştım. Markadan memnun kalmıştım. Şuan mevcut dominarada aynı markadan almıştım. Montajı yazın yapmak istemediğimden bekletmiştim.
Elcik ısıtmaları takmak 2 saatimi aldım. Orjinal elciklere hasar vermeden sökmek istedim. Orjinal elcikleri çıkarmak çok zor olmadı. Yenilerini yerlerine takmak baya zahmetliydi.Kabloları kafadan geçiremedim. Dominar bire göre kafa tarafına giden kablolar çok tıkış tıkıştı. Kafayı tamamen sötüm. Depo gerenajınıda söktüm. Kabloları güzelce geçirip montaj yaptım. Bu elcik ısıtmayı direk aküye bağlıyoruz. Arada kablo bağlantı ekleri olmuyor. Ön bağlantılarda soketler var. Ana hatta direk aküye bağlanıyor. Neticede bitirdim. İçime sindi. Hiç bir yere hasar çizik vermeden hallettim. Çalıştırdım denedim. Performansı harika oldu.
Sabah işe gelirkende motoru denedim. Dişliler gayet muazzam. Bu kombinasyonu uzun yol yapanlarada tavsiye ederim. Gerçekten çok güzel oldu. Ön orjinal arka 43 mutlaka deneyin.
Kontaktan alsaydın daha iyi değil miydi, birisi gelir açar Akün biter bir bakmışsın baba akü yok tabi çalışma sistemi nasıl onu bilmiyorum, tur versiyonunda olduğu şekilde dişliyi kullanmayı tercih ediyorum başka dişli kullanmadım benim işimi görüyor şimdilik.