Ekonomi hakkında...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Biz halk olarak para biriktirmeye, paramıza para katmaya takık durumdayız, herkes zengin olmak istiyor ama parayı bulduktan sonra telefonu, motoru, arabayı ve en sonunda hanımı değiştirmek dışında bir vizyonumuz yok. Mal gibi yaşadıktan sonra o parayı kazanmanın ne önemi var?

Çocuk yaşlardan itibaren ebeveynler tarafından (eleştirmiyorum) kaygı ile büyütülen cocukların ilerde bu yönde davranmalarından daha doğal birşey olamaz.

25 yaşımda idim, çok mutsuz oldugum bir işyerinde çalısıyordum.. Anneme bir gün " Ölümüne mutsuzum anne" dedim.

" Aman oğlum işin olsun da, işine dikkat et" dedi :)

Yani kaygı konusu bizde kültür, ata sporu. Ayda 150K kazanan adamda bile mevcut.

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
böyle her kazandığını birikim yatırım yapan arkadaşlara her zaman diyorum bu kazandığınız paralar siz yaşlanınca sağlığınızı geri getirmeye yetmez bence fazla kasmayın azcık kendinize değer verin kendinizi geliştirin kişisel bakım mental sağlık (spor sanat gezi hobiler vs) gibi şeylere para harccayın sağlıklı beslenin diyorum
ben böyle yaşıyorum arta kalanı biriktiriyorum birikmezse de çok mühim değil

Türkiyede yaşlanınca hayatta kalabilmek ve kimseye yük olmamak için birikim yapmak zorundasın.
Kendimden örnek vereyim hasbelkader eytden emekli oldum. Kök maaşım 6500 TL. aldığım 7.500 TL.
Eşimin emekli olma imkanı yok gibi birşey.
48 yaşındayım kendi işimi 5-6 yıl daha yapabilirmiyim bilmiyorum.
Çalışamayacak duruma gelince 7.500 lirayla geçinilemeyeceği gün gibi aşikar.
Benim tavsiyem 30 yaşına kadar hayatı yaşamak 30 dan sonra birikim yapmak lazım.

Türkiyede yaşlanınca hayatta kalabilmek ve kimseye yük olmamak için birikim yapmak zorundasın.
Kendimden örnek vereyim hasbelkader eytden emekli oldum. Kök maaşım 6500 TL. aldığım 7.500 TL.
Benim tavsiyem 30 yaşına kadar hayatı yaşamak 30 dan sonra birikim yapmak lazım.

Evin olacak, eğer kirada yaşayacaksan o paraya geçinemez ölünceye kadar çalışırsın

Bu ne açgözlülük. 6500 TL'ye ayda kaç ekmek alabiliyorsunuz, hesapladınız mı? Az biraz doyun. Ekmek bulamayanlar var (Almanya, Amerika, vs).

F54

ercüment abi bende öyle olduğunu biliyorum 40 yaşındayım çevremde ne kadar eyt li varsa çalışmaya devam ediyor
ben diyorum ki dünya nın hangi memleketine gidersen git yaşlanmaya başladıkça işlerin yavaşlar buna orantılı maaşın yükselir çoluk coçuk büyüdüğü içinde pek masrafın kalmaz yani kazandığın para eline kalır ve refah bir emeklilik yaşarsın
ama burası cehaletin nirvanası bunu emekli olup kuru ekmeğe muhtaç olana kadar kimse görmüyor saçma sapan hamaset söyletileri peşinden gidip sovan ekmek yeriz diyorlar halbuki peşinden gittikleri saraylarda yaşıyorlar bunu sorgulayan bir çocuk yetiştirmeye çalışıyorum
ama ben böyle demiyorum emekli olduğum da böyle olmamak adına kişisel gelişim girişimcilik ve e ticaret adına ciddi eğitimler alıp bir ek gelir oluşturmak adına çalışıyorum evet şuan halihazırda 2 tane işte çalışıyorum birikim yapıyorum ama emekli maaşı yanında bir tane daha ek gelir olsa fena mı olur
hayır o yüzden yeni bir ticari işe başladım bundan 10 yıl sonra çok farklı yerlerde olabilmek adına çalışıyorum ama hayatı kaçırmadan

Teşekkür etmediğim arkadaş varsa hepinize tekrar teşekkür ederim.

Emekli maaşına gelirsek.

ÇALDILAR...

Emeklinin cebinden yıllarca çaldılar. Başkalarına verdiler.
Bizim paramızı başkalarının cebine aktardılar.

Cenneti burada yaşıyorlar.
Yok öyle yağma.
Cehennemide bu dünyada yaşamalarını ve sürünmelerini canı gönülden diliyorum.

Son düzenleme:
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ayva

Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Erdoğan:
"Hamas bir terör örgütü değil,
topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

Dış güçler loading

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Erdoğan:
"Hamas bir terör örgütü değil,
topraklarını ve vatandaşlarını koruma mücadelesi veren bir kurtuluş ve mücahitler grubudur."

Dış güçler loading

Terör örgütleri mevcut ülkenin yönetimini ya da toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan oluşumlardır. Ya da küresel olarak tek hedefe yoğunlaşan suikast ve eylemler yapan (ASALA gibi El kaide gibi)....

Sizce Hamas bunların hangisini yapıyor. İşgalci bir güce karşı kendi toprağını savunmak terörmüdür.

Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Terör örgütleri mevcut ülkenin yönetimini ya da toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan oluşumlardır. Ya da küresel olarak tek hedefe yoğunlaşan suikast ve eylemler yapan (ASALA gibi El kaide gibi)....

Sizce Hamas bunların hangisini yapıyor. İşgalci bir güce karşı kendi toprağını savunmak terörmüdür.

İsrail'i günahım kadar sevmem ama yanlış hatırlamıyorsam Hamas terör örgütü sürekli olarak İsrail sınırlarında silahlı eylem yapan bir örgüt.En son İsrail topraklarında binlerce sivili katletti.Bunlarda sizin "ülkenin toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan oluşum tanımına uyuyor.Bu toprakların nasıl İsrail'e geçtiği ayrı tartışma konusu.Savunma kendi topraklarında düşmana karşı olur,başka devletin toprağında sivilleri katlederek olmaz.

Bana göre terör örgütü sivillere karşı silahlı eylem düzenleyen oluşumdur.Bu durumda da Hamas bir terör örgütü,İsrail de terör örgütü gibi davranan bir devlet.

Filistinli masum sivillerin her zaman yanındayız.Ama Filistinli sivil ile Hamas'ı bir birinden ayırt etmek lazım.Hamas'ın yaptıkları yüzünden Filistinli sivillere sırt çeviremiyiz ama Fisilistinliler zulüme uğruyor diye gidip Hamas denen teröristleri savunacak halimiz yok.Bütün bu olayları başlatan İsrail denen ruh hastasına bu saldırının fırsatını veren,savaşı başlatan en başta zaten Hamastı.Hamas'ın yaptıkları yıllardır sadece ve sadece İsrail'e yarıyor.Hatta ciddi Hamas'ın İsrail tarafından kurulmuş ve onun kontrolünde hareket eden bir terör örgütü olduğunu düşünmeye başladım.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
İsrail'i günahım kadar sevmem ama yanlış hatırlamıyorsam Hamas terör örgütü sürekli olarak İsrail sınırlarında silahlı eylem yapan bir örgüt.En son İsrail topraklarında binlerce sivili katletti.Bunlarda sizin "ülkenin toprak bütünlüğünü bozmaya çalışan oluşum tanımına uyuyor.Bu toprakların nasıl İsrail'e geçtiği ayrı tartışma konusu.Savunma kendi topraklarında düşmana karşı olur,başka devletin toprağında sivilleri katlederek olmaz.

Bana göre terör örgütü sivillere karşı silahlı eylem düzenleyen oluşumdur.Bu durumda da Hamas bir terör örgütü,İsrail de terör örgütü gibi davranan bir devlet.

Filistinli masum sivillerin her zaman yanındayız.Ama Filistinli sivil ile Hamas'ı bir birinden ayırt etmek lazım.Hamas'ın yaptıkları yüzünden Filistinli sivillere sırt çeviremiyiz ama Fisilistinliler zulüme uğruyor diye gidip Hamas denen teröristleri savunacak halimiz yok.Bütün bu olayları başlatan İsrail denen ruh hastasına bu saldırının fırsatını veren,savaşı başlatan en başta zaten Hamastı.Hamas'ın yaptıkları yıllardır sadece ve sadece İsrail'e yarıyor.Hatta ciddi Hamas'ın İsrail tarafından kurulmuş ve onun kontrolünde hareket eden bir terör örgütü olduğunu düşünmeye başladım.

Bakın orası İsrail toprağı değil işgal altında 1967 anlaşmasına göre Filistin toprağı . Sivil insanların zarar görmesi kabul edilemez.

Doğrusunu öğrenelim

Niyetin olursa bir gün konuşuruz. Bunun için de (muhtemelen) öncelikle taraf olmayı bırakman ya da konuya tarafını unutarak bakman gerekir.

İsrail devletinin insanlık dışı uygulamalar yapması, Hamas'ı bir terörist grup olmaktan çıkarmaz.
1967 anlaşması dye anlattığın şey bile konuya taraf olarak yapılan yorumlardan kaynaklanan bir eksik bakış. 6 gün savaşından sonra tekrar savaş yapıldı? Kaldı ki İsrail'in işgalci statüsünde olması da Hamas'ı terör örgütü olmaktan çıkarmaz.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Niyetin olursa bir gün konuşuruz. Bunun için de (muhtemelen) öncelikle taraf olmayı bırakman ya da konuya tarafını unutarak bakman gerekir.

İsrail devletinin insanlık dışı uygulamalar yapması, Hamas'ı bir terörist grup olmaktan çıkarmaz.
1967 anlaşması dye anlattığın şey bile konuya taraf olarak yapılan yorumlardan kaynaklanan bir eksik bakış. 6 gün savaşından sonra tekrar savaş yapıldı? Kaldı ki İsrail'in işgalci statüsünde olması da Hamas'ı terör örgütü olmaktan çıkarmaz.

Hamasın terör eylemlerinden bir kaç örnek yazarmısın

Motosikleti
2013 Honda Cbf150

Bence haması savunmak için bir süre beklemek lazım.
Reisin "R" leri meşhurdur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar