Yanlış anlamayinda iki günlük motosiklet tecrubeniz ile yanlis secim yaptirmayin, insanlara.
Katogorisinde Nmax neye gore kime gore iyi? Bu scooterlardan zaten performans beklemeyin.
" Polemiğe girmek için yazmıyorum, yıllardır da bu tarz mesajları alıntılamıyorum, yaşınıza binaen yazıyorum, lütfen siz de
yanlış anlamayın"
Merak ettiğim bir husus var, neden insanları polemiğe çekmeye müsait bir mesaj gönderiyorsunuz? Üstelik profilinizde 45 yaşında olduğunuz yazıyor. Şu ilk satırı yazmasanız, düşüncelerini paylaşan , kendi halinde bir vatandaş olacak iken, neden egoist bir tavır içerisinde cevap verme gereği duyuyorsunuz ki? Sonra anlamsız bireysel tartışmalara dönüyor olaylar.. Sonra? Forumun B.ku çıktı oluyor.
2 mesaji da okuduğumda, Deniz, Nmax'i sevmiş ve önermiş, Sen de Pcx'i övmüşsün, önermişsin. Üzerine tartışılacak ise, teknik detayları konuşursunuz, Ortaya bilgi çıkar, başkaları da keyifle okur.
Kime göre neye göre iyi? sorunuzun cevabı : denizz1 'e göre. Bu çok basit ve cevabı belli olan bir soru, hiç bir yere varmaz. Kaldi ki, Denizz1 Nmax 155 bir seçenek ise demiş.. Dikkat etmek gerek, arada performans farkı var, beklenti yüksek performans olmayabilir, ama kendi içinde daha yüksek performans neden olmasın ki?
Bu scooterlardan zaten performans beklemeyin. Bu hacimde stooerlar is gormek icin, ise gidip gelmek icin kisa mesafelerde kullanilmak uzere tasarlanmis, otobani birakin cevre yoluna bile düzgün gelmezler sehir icinde. 125 ligide ayni 200 luk de ayni birsey degismez.
Bunlarin amaci dayanikli olsun, az yaksin, az gurultu yapsin, konforlu olsun, guvenli olsun vs..
Sizin mesaja benim yorumum da şu şekilde olacak;
Bu yazdıklarınız da sizin kişisel düşünceleriniz, saygı duyarım, ama 2 günlük tecrübenizle insanlara yanlış motor önermeyin dediğiniz zaman siz karşınızdakine saygı duymamış oluyorsunuz.
Herkesin bir bakış açısı var, size göre otobanı geç, çevre yoluna gelmez dediğiniz hacimli motosikletler ile istenildiğinde " Japonya'ya kadar gidilebiliyor " Örnekleri var.. Japonya'yı geçin, Vespa ile dünya turu yapmış insanlar var. Mühendis kimliğiniz ile bunu ifadeyi Honda / Yamaha veya Piaggio mühendislerine yapsanız, sadece gülebilirler.
Ben sizi anlıyorum, uzun yol, hız, performans bekleniyorsa 125 / 200 cc'den bunu beklemeyin demeye çalışıyorsunuz. Ama uslup ve yaklaşım doğru değil. Kişisel naçizane yorumum..
Teknik detaylar ve veriler karşılaştırıldığında Nmax 125 ile Pcx 125 birbirlerinin kopyası. Ağırlıklarından, ölçülerine, ürettikleri performana kadar %99 aynılar.
Siz hondacısınızdır, bir diğeri yamahacıdır.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------
Kısmetse yarın bende alacağım bundan , benim 200 lük Pejo Tweet ile takas için fiyatta anlaştık , Antalya'da iki tane arkadaşımda var çok memnunlar , arkada abs fren olmaması düşündürüyor bakalım önce bir test edip karar vereceğim..
2 kişi amortisör kurtarmıyor, bunun dışında arka abs olmaması gerçekten pcx'e disk takmamaları gibi abesle iştigal bir durum, herkes bir yerlerden çalıyor, bu biraz arazi havasında bir motor kafası ya, abs koymadık imaji var ortada ama, devre dışı bırakılabilecek bir abs niye koymadınız desen cevap " caldık biraz, sus çaktırma olur "
Ama gidiş, duruş, tasarım, kalite tartışmasız olmuş.. Eski Runner'ların güncel versiyonu olmuş durumda, biraz oynanırsa yapabileceklerinin sınırı yok.. Ben tabi günde 4km git 4 km gel'e kullanıyorum ama yokuşlarda, kalkışlarda rakibi yok diyebilirim.