Her işin başı bakımdan geçiyor, mesela ben motosikletimi aldığımdan bu yana zibilyon tane parça değiştim hala değiştiğim parçalar var. Bakarsanız kozmetik olarak tırt ama mekanik olarak uzun süre güvenle binebileceğim bir motosiklet haline geldi. Mesela ilk aldığımda bloğun içi çok kirliydi ama silindir kapak contasını patlatıp oradan deli gibi yağ kaçırmaya başladığı zaman silindire varana kadar söktüm silindirin altından balata spreyi ile bol bol yıkadım ve şimdilik kötü bir durum gözükmemekte. İşlemleri yaparken bari adam akıllı olsun deyip subaplardaki ve pistondaki kurumları temizledim ve daha önce toplayan usta bol bol sıvı conta sürdüğü için onlarıda temizlemek bir hayli vakit alıyor (sıvı conta orijinal halde kullanılmıyorsa sonuna kadar karşıyım). Şimdi motosikletimde değiştiğim parçaları sayarsam;
-Ön balata
-Arka balata
-Ön disk
(Arman Dişli)
-Arka disk
(Arman Dişli)
-Soğutma sıvısı
(Shell Coolant Essential konsantre + saf su)
-Su pompası ve keçesi
-Su pompası kapağı contası
-Külbütör kapak contası
-Benzin filtresi
-Hava filtresi
-Akü (BS)
-Termostat kapağı
-Termostat
-Karter tapası
-Karter tapası o-ringi
-Yedek su deposu
-Radyatör kapağı
-Radyatör su hortumu alt ve üst
-Su pompası çıkış borusu ve o-ringi (O-ring o-ringciden alınma)
-Buji başlıkları
-Buji lastikleri
-Debriyaj komple
-Arka fren hidrolik deposu
-Silindir kapak contası ve silindir alt contası
-Fren hidrolik sıvıları (Shell Dot 4)
-Egzantrik zinciri ve gergisi (o zamanlar param yetmediği için dişli ve palet alamadım ama ufaktan gelen ses harici bir sorun yapmamakta)
-Egzoz contası
Parantez olmayan tüm parçaların hepsini orijinal kullandım, bir kaç önemsiz bulduğum şeyleri esnaflardan tedarik ettim.
İlerde değişeceğim parçalar ve yapacaklarım
-Gaz gövdesinde bulunan sensörlerin soketlerin değişimi
-Teker rulmanları değişimi
-Karter havalandırma hortumu değişimi
-Blok dış temizliği
Şimdi böyle emek harcadığım motosikleti satmak beni üzer neredeyse her şeyini sıfır ve özenerek yaptığım için kolay kolay bir problem açmayacak düzeye geldi ve tek sorunu artık kozmetiği ama ondada pek takılmadığım için canımı pek sıkmıyor. Şu an motorum 78.500 km civarında ama bu bakımlarla bir 78 bin de ben yaparım

.