PCX125 motosikletim olmuştu, o dönemler sadece şehir içinde; yani kanuni hız limiti 80km/h olan noktalarda kullanıyordum ve çok mutluydum. Bir gün Tem'e çıktım ve resmen motosikletten soğudum.
Bu sebeple canın isteyince şehirler arası yolculuk yaparsın, yaparsın da ... muhtemelen 2. ya da 3. denemeden sonra bir daha canın istemez. İç Anadolu'da seyahat ediyorsundur ve max 70km/h, 90km/h, 110km/h hızla akabilen yasal bir sınır vardır .. e hadi o zaman olabilir ama diğer türlü imkansız. Bence bunu iyi düşün.
Motosikletin 110-115 km/h yapması ayrı, şehirler arası yolculukta "ortalama 100 km/h ile gitmek ayrı". O şehirler arası yol bitmez, benden söylemesi.
Şehir içinde ise çok mutlu olursun ki bu motosikletin amacının tamamen bu olduğunu düşünüyorum. Bir topcase, bir de ön cam alırsın; böylece her işin görülür.
hocam aslında amacım riske girecek hız yapmamak, gerçi bu hero dash ta bile 111 km/sa hızı gördüm şehirler arasında. Pcx de 100 110 u görür ve bana yeter bence. Araba sürerken bile 100/110/120 km/sa hızlar bence güvenilir hızlar.
Dediğiniz gibi forza250 de alabilirim ama genelde şehir içi kullanacağımdam dolayı yok yere çok yakıt yakmak istemiyorum ve riske girecek hızlara da girmeyi istemiyorum.
Motordan düşme olarak tecrübeliyim o yüzden benim için heyecan vs değil, güvenilir şekilde istediğim yere ulaşmak önemli.
Sanki chopper alsam kaç hız yapıcam ki, 100-120 arası yapacam. Bu hızlar şehirler arası da yeter ki zaten şehirler arası dediğim 200-300mlik yol maksimum
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------
Pcx şu anki motora göre teknoloji olarak ilerde ve biraz daha konforlu ama 125cc bir motordan beklentiyi çok büyütmeyin, hero dash'e yakın bir performans sergileyecektir, teker çapı da dahil. Hero'yu bir sezon daha kullanıp Forza almanız sehir içi dışı seyahatlerde konforu artıracaktır, seçim size kalmış.
genelde şehir içi süreceğimden yakıt olarak çok iyi olduğundan pcx düşünüyorum. Şehirler arası dediğim yol ise sadece gezme amaçlı 100-250km de gidebileceğim şehir. Teker çapı bence baya olumlu fark yaratır, hero dash ön 12 arka 10 ken, pcx ön ve arka 14, çok fark var
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:07 ----------
Unutmadan söyleyeyim, PCX in sele altına kapalı kask ters şekilde koyulunca bile sıgmıyordu. Yeni kasada da değiştigini sanmıyorum. O modeli almamak icin sebep benim adıma, sizin önceliginiz olmayabilir. Arkada ABS olmaması, olan marka varken evet ayıp ve kayıp bence

Scooterda el ilk etapta arka frene gidiyor bende.. Başkasını bilemeyiz.
kask sığmasını isterdim ama top case alırız en kötü. Arkada da abs olsa iyi ama honda sonuçta, istediğim al elden çıkarabileceğim bi motor olur
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------
Bence bir sezon dah apara biriktirin forza ya da xmax alın, o zamana kadar bayilerdeki motor bulunamama saçmalıkları da biter hem.
pcx düşünmemin sebebi genel itibariyle şehir içi sürecek olmam ve yakıtı az olması. Forza aldığımda şehir içi yok yere fazladan yakıt harcayacak, şhir içi zaten ulaşabileceğim hızlar yeterli, şehir dışı dediğim de 100 200 250kmlik yol, ve 100 ile güvenli şekilde gidilir,
arabada bile 100-120 gidiyorum genelde, 130 140 a çıktığımız oluyor ama bu motor.
Düşme tecrübesi yaşayınca benim için hayatta kalmanın daha önemli olduğuna karar verdim, gereksiz heyecan ve riske gerek yok