Ben olsam motoru orta sehpaya alır, 1. viteste tekerlek dönüyorken WD40 ile iyice temizlerdim. Sonra boşa alıp tekerleği yavaş yavaş çevirip baklalar arasına bolca sıvı gress sıkardım. Bir müddette o şekilde 1. viteste döndürüp kasılma olup olmadığını kontrol ederdim.
Ben olsam motoru orta sehpaya alır, 1. viteste tekerlek dönüyorken WD40 ile iyice temizlerdim. Sonra boşa alıp tekerleği yavaş yavaş çevirip baklalar arasına bolca sıvı gress sıkardım. Bir müddette o şekilde 1. viteste döndürüp kasılma olup olmadığını kontrol ederdim.
Çok güzel bir cevap Diş fırçası aracılııyla da temizleyebilirsiniz
Baklalarda aşınma boşluk yoksa sorun yoktur , zincirin üzerindeki paslanma sağlıklı çalışmasına engel değil , kullanmaya devam edip yağlandıkça paslı görüntü gider , kozmetik olarak gözüme kötü görünüyor dersen ince kıllı tel fırçalar var diş fırçasına benziyor mazotla veya gaz yağıyla 10 dk da temizlenir..
Zincir dediğimiz zaten en fazla 20-25.000 km'de değişen bir sarf malzemesidir. Çoğu üyemiz aynı motoru o kadar süremiyor. Bu nedenle siz dış cepheyi temizleseniz bile o pas yine de ortaya çıkacaktır. Şahsi düşüncem yağmurlu havada sürmekten kaynaklı olduğudur.
Bence zincirinizin bir 10-15k km bir sürüş geçmişi varsa paslı dış kısmı temizleyin, geçin, çok kafayı takmayın ama düzenli olarak da yağlamayı unutmayın.
atp abimiz 60 70 k kullandığını söylüyor bence doğru yağlama ve bakım yapıldığında orta segment ve üstendeki motosikletlerin zinciri en az 50 k yol yapar çünkü zircirler dandik marka değil çok kaliteli metallerden yapılmış oluyor
ben tenere ye zincir değiştirdim çıkma motor yağı ile dökme bir şekilde yağlıyordum 22000 km de sattım daha 1 defa gerilmemişti ve tek nokta pas yoktu ışıl dı ne kadar toz a toprağa çamura girersem gireyim yağlayıp geçerdim
did marka takmıştım
atp abimiz 60 70 k kullandığını söylüyor bence doğru yağlama ve bakım yapıldığında orta segment ve üstendeki motosikletlerin zinciri en az 50 k yol yapar çünkü zircirler dandik marka değil çok kaliteli metallerden yapılmış oluyor
ben tenere ye zincir değiştirdim çıkma motor yağı ile dökme bir şekilde yağlıyordum 22000 km de sattım daha 1 defa gerilmemişti ve tek nokta pas yoktu ışıl dı ne kadar toz a toprağa çamura girersem gireyim yağlayıp geçerdim
did marka takmıştım
bunu yapan ve yeni başlayan işten bir arkadaş parmağının üst boğumunu kaybetti. yapmayın. motor çalışırken zinciri ellemeyin, kazaya açık.
önermeyin böyle şeyleri burada vebal almayın.