- Konu Yazar
Arkadaşlar dragon50 cc cup motorlu 4 vitesli bir motorum var, motorumda debriyaj ayar tutmuyor, debriyajın telindende ayar yapsam yandaki yarım ay olan yerdeki vidadanda ayar yapsam birkaç gün kullandıktan sonra vitesler kemikleşmeye başlıyor... geçen gün yolda aynısını yaptı 4. vitesteyken debriyaja bastım sağa doğru yanaştım vitesi 3 e atacaktım bir anda motorun altından takır tukur ses gelmeye başladı sonra stop etti debriyaj manete basılıyken kavramayı yaptırmadı yani sonra vitesler çok sert oldu öyleki 2 ye ve 1 e alamadım vitesi ve 3. vitesle eve kadar gittim daha sonra binanın garajında 1-2 dakika olayı çözmek için kullandım bir baktım vites düzeldi pamuk gibi oldu yine eskisi gibiydi.. vitesin kitli kalması olayını ilk yaşadım ama ne kadar ayarlarsam ayarlayayım birkaç gün sonra sertleşmesinin önüne geçemiyorum.. motorumun debriyajı komple değişti henüz 20 gün falan olmuştur bu arıza debriyajdan mıdır yoksa şanzıman dan mıdır acaba yani şanzımanda biryere takılıp tekrar mı düzeliyor yoksa debriyaj sisteminde mi bir sorun var acaba