Evet şu an bang-for-buck konusunda gerçekten rakipsiz gidiyorlar, KTM de çok avantajlı bu konuda.
Hem Tuono V4'de hem de RSV4'de olan bir durum var, vitesler oldukça uzun olduğu için de, çok düşük devirlerde pek uysal davranmıyorlar. RSV4 için 30-35kmh civarında diyebilirim anca düzgün gidiyor, aşağısında sürekli debriyajla oynamak gerekiyor, Tuono'da biraz biraz daha rahat.
V4 gerçekten işin sonu denilebilecek bir motor yerleşimi, neredeyse V2 gibi alt devir, I4 gibi üst devir var.
Sorun yaşayan kullanıcılar kısmı benim artık çok eğlendiğim bir kısım, maalesef işi gücü bırakıp bu motorları boklamaya hayatını adamış insanlar var

MotoGP için tasarlanan bir 65 V4'ün dünyanın en dayanıklı bloğu olduğunu iddia etmek tabii ki saçma olur, ama bizzat tanıdığım 30bin km'de olan 2021 RSV4 var, sahibi de sağolsun İstanbul trafiğinde işe gidip geldi motorla

Piste de çıktı, herhangi bir sorun yok. Başka bir sürü sorunsuz kullanan insan da var.
660'larda 2021'de üretilen bir partide tedarikçilerin bir tanesinden gelen hatalı ısıl işlem yapılmış olan kollar olduğu anlaşıldı, bu araçların sahiplerine direk sandık motor verildi - kıyas olsun diye söylemekten zarar gelmez sanırım, Ducati Multi V4'lerde benzer durumu yaşadığında kolları değiştirmişlerdi.
Bu konu Türkiye'de 2021'ler kırılıyor diye tercüme edildi. 2022'de sordu insanlar sorunlar düzeldi mi diye

Mühendislik olarak değişen bir şey yok. En çok sorun genelde montajdan kaynaklı konulardan oluyor.
En nihayetinde V4 de 660 da yarış motoru kılıklı motorlar, R7 75hp iken RS660'ın 100hp olması sihirli bir değnekle olmuyor. Ama bu bir korku filmi döndüğünü de düşündürtmesin, benim RS de 15bin km'yi geçti, tık yok. Performans istediğimde veya pistte sürerken de bir kez olsun ay yumuşak davranayım falan demişliğim yok, bir gram yağ bile eksiltmiyor ki eksiltse de bunu da kafaya takmam - manyak gibi yakmadığı müddetçe. Tuono V4'de bu biraz daha rahat durumda, RSV4'te 217hp çıkardıkları blok Tuono V4'te 175hp'de.
Bir de geçen sanırım @Cyan yazmıştı, R7 satış yaptı mı falan diye, biraz araştırmıştım, hatta sonra Piaggio EMEA Satış'ın başındaki kişiyle bunu konuşabildiğim bir ortam oluştu, 660 platformu özellikle Avrupa'da ve ABD'de de peynir ekmek gibi inanılmaz satıldı. Örneğin Almanya'da 2022'nin tüm sınıflarda en çok satan 19. motoru RS660, sınıfında da tüm supersportlar arasında en çok satan motor.
Böyle olduğu zaman genelde problem yaşayan insanlar haliyle bunu dile getirdikleri için çok daha fazla çıkan bir ses oluyor. Yüzlerce sorunsuz kullanan insan var ama bu insanlar da haliyle "evet bu motoru aldım 10bin km oldu 20bin km oldu tık yok çoğeyi" diye başlık açmıyorlar. Yoksa Avrupa'da 660'lar ile o pass senin bu pass benim gezip duran 30bin km üstü çokça kullanıcı var.
En nihayetinde hangisini seviyorsan onu alırsın tabii ki.
SDR'da ben akıcı bir sürüş yapamam gibi geldiği için o kategoride bir şey alsam düşünmeden Tuono alırdım gibime geliyor. Ama şimdilik zaten o güçlerde bir motor istemiyorum.