Motosiklet sürücülerinin favori sucuk markası

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?

Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.

Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Sahibi sınıf arkadaşım; Apikoğlu sucukları hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul market sucuğudur ancak fermentedir, ısıl işlem görmemiştir. (Ben sucuktan anlamam ve pek sevmem. Pastırma ve kuru et severim.) Sosyal sucuk yiyicisiyim (mangalda ortamda eşlik ederim), eve almam.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Sahibi sınıf arkadaşım; Apikoğlu sucukları hakkında ne düşünüyorsunuz? İstanbul market sucuğudur ancak fermentedir, ısıl işlem görmemiştir. (Ben sucuktan anlamam ve pek sevmem. Pastırma ve kuru et severim.) Sosyal sucuk yiyicisiyim (mangalda ortamda eşlik ederim), eve almam.

Eskiden güzeldi, kanatlı eti söylentisinden sonra bir daha yemedim. Gerçi sarı etiketli bir ürünleri varmış, ona "çok güzel" diyorlar.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Değerli arkadaşlar İstanbul için konuşayım, havalar güzel gidiyor. Mangal sezonunu henüz bitirmedik. Gerçi mangalın sezonu bitmez sanırım, kışın kar altında bile yapılır. Enfes olur. Bu platformda onlarca şehirden binlerce kişiyiz, şöyle mangalda ağız tadıyla sucuk yapmaya kalksak hangi markayı, kasabı, yerel üreticiyi seçmeliyiz?

Kendimden bir örnek verip ilk taşı atayım. Tavsiye üzerine Çatalca Kestanelik köyünde yer alan İstanbul kasabından deneme amaçlı sucuk almıştım, ilk aldığım sucuk müthişti hatta 2. sefer almak için sabahın 7'sinde yola çıkmıştım. Ancak 2. sefer aldığım sucuk hayal kırıklığı yarattı, yiyemedim. Sonra İğneada'da sürekli köfte ya da sucuk yediğim Dobro Doşli'den sucuk aldım, ilk aldığım sucuk süperdi, o gazla 1 ay sonra tekrardan gittim, 2. aldığım sucuk yenilecek gibi değildi. Kasap sucuklarında sanırım bir standart yok, bir aldığın ile öteki aldığının lezzeti birbirini tutmuyor.

Konumuza geri dönersek, doğal olsun, ısıl işlem görmesin, içinde fik fik farklı bir hayvan eti olmasın, bu kriterlere göre nereden hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?

Bu tarz kasap sucuklarında küçük çaplı imalat olduğundan bir partisi bir diğerii tutmaz, bir sefer beğenip sonrasındakini beğenmemek normaldir yani.
Büyükçekmece'nin karşı tarafında Mimaroba'da Eski Kasap diye bir kasap var oranın sucukları da fena değil, hem sana daha yakın. O kasabın etleri de az biraz pahalı gibi ama kaliteli bir yer, hazır köfte alıyordum oradan.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Hikâyeye baktım: 2012'deki bir mevzu, et ve kanatlı ürünlerde aynı hat / makine parkuru kullanılmasından kaynaklı temizlik sonrası kalıntı kaynaklı bulaşıklık olmuştur demişler sonra da hatları ayırmışlar. Anamların evine hep bu marka alınırdı.

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Bizim amca oğlunun kendi beslediği büyük başlardan yaptığı el yapımı Muğla usulü köy sucuğunu denemelisin başkanım üstüne tanımam.

Motosikleti
Ns200 15"
Market sucuğu hariç neredeyse tüm kasap sucuklarına okeyim, hele ki mangalda az pişirilmiş yağları üstündeyse ekmekle kafa göz dalarım o sucuğa.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sucuğun bir güzelliği de yemesi kolay. Yani motorla pikniğe/kampa gidince çok alet edevat götürmeye gerek yok, mangalda cızbız pişir koy ekmeğin arasına ye, tabak çanak derdi de olmaz. :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hangi sucuğu alalım, getirtelim ağalar?

Dört dörtlük sucuk. Reyizin tafsiyesi.:wiinkk:
r0vJRA.png

Son düzenleme:
Genelde markette satılan sucukları tercih ediyorum ama ilk fırsatta youtube videolarını takip ettiğim ilkay tınaztepe nin dağda yaşam markalı sucuklarını bi test edeceğim..

F54

sakarya da nallı kuzu sucukları meşhurdur :p
bizim köyün meşhur manda sucuğu vardı sakarya akyazı çatalköprü köyü artık pek manda kalmadı ve bulması zahmetli oldu
bizim enişte var mis gibi beygir kesip yapıyor 3 4 defa yakalandı firma ismi değiştirdi devam babama her seferinde 3 4 kangal verir babam da bana veriyor aq sinir vs ne varsa çıkıyor içinden babama dedim ki bu makina kemik çekse yemin ediyorum enişte onu bile sıyırmadan çeker sucuk yapar gülüyoruz
beyler içine baharat katılmış tadı değiştirlmiş her gıda da hile yapılabiliyor her firma yapar demiyorum ama dikkat edin

Motosikleti
Hero Dash 125
Ege Tire Sucukları internet üzerinden satışları var, bazı şarküterilerde de satılıyor. Denemek için bir şans vermenizi öneririm. İzmir'de karışık sandviç, kumru vs gibi ürünlere kaliteli yerler bu sucuğu kullanır.

Motosikleti
Vespa GTS300 SS, Honda CRF250 Rally
Ayvacık'ta Genç Kasap'ın sucuğundan memnundum ama devretti. Şimdilerde Orhan Kasap'tan alıyorum. Daha az baharatlı ama ondan da memnunum. Bildiğim kadarıyla İstanbul'a falan gönderiyorlar.
Bu arada Çanakkale'nin yerel zinciri olan Uysal Market'in sucuğu da kasap sucuğuna yakın, az baharatlı ve güzel bir sucuk.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Tire süt ürünleri sucuğu. Ağikoğlu antirikot sucuk. Aydın tarafından deve sucuğu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar