2023 TVS Jupiter 110 CC Tıkırtı Sorunu

Merhaba Arkadaşlar 2023 Model 110 CC Jupiter ile Ağustos başında aranıza katıldım . Neredeyse motor ile 2 ay vakit geçirmiş sayılacağım ama maalesef sorunlu motor bana denk geldi . Bana göre motoru aldığımdan beri bir TIKIRTI sesi var . Önemsemedim 500 km oldu servise bakım için bıraktım ve durumu ustaya söyledim . Açıkçası pek önemsemedi ses yok gelmiyor dedi . Bende sinirlendim ve sesi aradım nerden geliyor diye bir sürü sorun buldum . Bu sefer kafamı motor kısmına dayadım ve bence bu kısımdan ses geliyor bildiğiniz tıkırtı sanki içinde vida düşmüş o tıkırtıyor gibi duruyor . Bulunduğum yerde biri daha 0 olarak aynı motoru aldı ama 1 gram ses yok . Bu durumda ne yapabilirim ? ses başka yerden geliyor olabilir . Garantisi bozulmasın diye her yere gösteremiyorum bir akıl verir misiniz?

Bu kısımın içinde dönen plastik var artık hava soğutması olarak mı geçiyor ne diye geçiyor bilemedim.

fan sürtüyor olabilir. video atarsan daha anlaşılır olacaktır.

Birazdan çekip geliyorum hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Hocam sesi yüksek dinlemeniz gerekli

https://www.youtube.com/shorts/cRx1pnSZAGk

Sabah kullanınca tekrardan çekerim bakalım daha iyi duyuluyor mu ama şuan yüklediğim videoda da belli oluyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:51 ----------

Sabah tekrardan çektim , 400 , 500 Metre sürdüm . Park ederken yine videoya aldım

https://youtube.com/shorts/ZVfgqI6pUjw?si=C7CR2uItpPAnd-cs

Son düzenleme:
tırkıtı dediğiniz ses subap sesi. aynı motor bende de var motor ısınınca meydana geliyor.yola çıktıktan 1 dk sonra dahi duyulabilir. durduğu yerde de duyabilirsiniz. biraz kalın yağ kullanmak sorunu azaltabilir ama motosikletten biraz anlayan sorun etmez.subapları sıktırmakta bir çözüm ama ben mondialin hiçbir servisine motor bloğunu elletmezdim :) garanti dediğiniz şeye de çok takılmayın. kullanıcı hatası diyip geçecekler,öyle olmasa bile parça gelene kadar motorun yeni modeli çıkacaktır :) demem o ki gevşek subap sıkı subaptan iyidir. böyle pimpirikliyseniz şansınızı japondan yana kullanmalıydınız. ayrıca subap sesi ''çıkı çıkı'' şeklindedir onu da düzelteyim :p

edit.bu arada koltuğun altında avadanlık falan varsa o da titreşimden dolayı böyle bir ses çıkarabiliyor böyle de bi durum var xd ruhi ustaya selamlar.

Son düzenleme:
tırkıtı dediğiniz ses subap sesi. aynı motor bende de var motor ısınınca meydana geliyor.yola çıktıktan 1 dk sonra dahi duyulabilir. durduğu yerde de duyabilirsiniz. biraz kalın yağ kullanmak sorunu azaltabilir ama motosikletten biraz anlayan sorun etmez.subapları sıktırmakta bir çözüm ama ben mondialin hiçbir servisine motor bloğunu elletmezdim :) garanti dediğiniz şeye de çok takılmayın. kullanıcı hatası diyip geçecekler,öyle olmasa bile parça gelene kadar motorun yeni modeli çıkacaktır :) demem o ki gevşek subap sıkı subaptan iyidir. böyle pimpirikliyseniz şansınızı japondan yana kullanmalıydınız. ayrıca subap sesi ''çıkı çıkı'' şeklindedir onu da düzelteyim :p

edit.bu arada koltuğun altında avadanlık falan varsa o da titreşimden dolayı böyle bir ses çıkarabiliyor böyle de bi durum var xd ruhi ustaya selamlar.

Evet yola çıktıktan 1 dakika sonrasında hemen bu ses başlıyor motor sıcak olsun yeterli hocam . Şimdi olay şöyle benim iş yerinde başka kişi daha satın aldı motordan ses gelmiyordu ama herhalde anlık olarak trafik yoğunluğundan sesi duymadım . Bugün tekrardan baktığımda o kişi benim motorumu kullandı banada sende ses yok bence sen abartıyorsun o kadar ses bende de var dedi . Motorcuya götürdüğümde bana sizin gibi söylese zaten sorun yok . Benim aldığım cevap '' Bunlarda kronik ses bu hepsinde var kesemezsin bu kadar çıkar '' demesi bana mantıklı gelmiyor çünkü 13 yıldır motor kullanıyorum çin , hint , japon hepsini kullandım bir sorun olduğunda bakmaktan ziyade hemen kronik sorun normal diyip geçiştiriyorlar sorun bende değil ustaların bilgi paylaşamamasından kaynaklı . Evet inanın hintte böyle sesler duyacağımı bilseydim bu kadar para vermez gider 2.el çin alır geçerdim . Bende zaten bir honda bir yamaha kalitesi beklemiyorum ama insan orta sekmentte de böyle şeyler yaşayınca şaşırıyor . Bu arada güzelce anlattınız ve bilgi paylaştınız bende bu saatten sonra umursamam ellerinize sağlık çok teşekkür ederim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar