Motosiklette çok üşüyorum? İnsanlar nasıl dayanıyor?

Arkadaşlar İstanbul'da sabahları daha kış gelmeden 20 derece ve ben titreye titreye gidiyorum. Üstüme sweatshirt üstüne yelek içine içlik giydiğim halde titriyorum. Bi ara kışlık baya bi mont giydim oda tutmadı. Kurye arkadaşlar yaz kış nasıl çalışıyor. 4kmlik yolu soğuktan gidemiyorum. Bana önereceğiniz bişey var mı?

Motosikleti
D400
dostum tahlil falan yaptır; belli ki değerlerinde bir sıkıntı var.

düzgün bir ekipman giyerseniz 4 km lik yolda üşümenize imkan yok. kaliteli bir eldiven bile sıfır derece havada 30 dk sonra sogumaya baslıyor.

dostum tahlil falan yaptır; belli ki değerlerinde bir sıkıntı var.

düzgün bir ekipman giyerseniz 4 km lik yolda üşümenize imkan yok. kaliteli bir eldiven bile sıfır derece havada 30 dk sonra sogumaya baslıyor.

Düzgün ekipmandsn kastınız nedir?

Motosikleti
D400
Düzgün ekipmandsn kastınız nedir?

Yaz için konusmuyorum cunku yazın zoraki olmadıkca herkes yazlık ekipman giyer o da hava geçirir.

soguk havalar için, iyi bir korumalı eldiven-bot-mont, kalın polar bir boyunluk giymeniz gerekir. ben korumalı pantolon kullanmadım o nedenle soguk geçirgenliğini bilmiyorum ancak içi polarlı rüzgar dirençli pantolon ya da pantolon üstü polarlı dizlik ile saatlerce hiç üşümeden yol alabilirsiniz.

benzer durumun tam tersi sıcaklar ile ilgili, yazlık tün ekipmanlar, ince bir boyunluk ile vücudunuz hiç güneş görmeyeceği için güneş altında uzun yol alıp hiç terlemeyedebilirsiniz.

F54

termal içilik kaliteli mont pantolon eldiven bot polar boyunluk bunları giyiyorsun devam ediyorsun

Ekipman olarak kullandığın mont eldiven vs nedir paylaşabilir misin?

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Ben sabah 7 de kapri + dizlik ile gidiyorum işe halen. 11 km gidiş 12 km dönüş ve her gün otoban + köprü. Hafif tatlı serinlik güzel oluyor sabahları üşüme yok. :) Kışlık monta daha var kasım aralık gibi ancak. Sıfıra yakın dereceli soğuklarda da elim üşüyor onu ince eldiven kullanıyorum. üstüne yazlık eldiven + elcik koruma elcik ısıtma tamam.

Arkadaşlar İstanbul'da sabahları daha kış gelmeden 20 derece ve ben titreye titreye gidiyorum. Üstüme sweatshirt üstüne yelek içine içlik giydiğim halde titriyorum. Bi ara kışlık baya bi mont giydim oda tutmadı. Kurye arkadaşlar yaz kış nasıl çalışıyor. 4kmlik yolu soğuktan gidemiyorum. Bana önereceğiniz bişey var mı?

termal içlik + boyunluk + düzgün rüzgar geçirmeyen bir eldiven. motosiklet sürüşünde genellikle hava durumundan çok rüzgar üşütüyor, insanın içine işliyor. rüzgar geçirmeyen motosiklet ceketleri işini çözer diye düşünüyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:51 ----------

Ben sabah 7 de kapri + dizlik ile gidiyorum işe halen. 11 km gidiş 12 km dönüş ve her gün otoban + köprü. Hafif tatlı serinlik güzel oluyor sabahları üşüme yok. :) Kışlık monta daha var kasım aralık gibi ancak. Sıfıra yakın dereceli soğuklarda da elim üşüyor onu ince eldiven kullanıyorum. üstüne yazlık eldiven + elcik koruma elcik ısıtma tamam.

hocam hangi elcik ısıtmayı taktın motosikletine? bende almayı düşünüyorum ama elcikleri değiştirmek pek içimden gelmiyor. sargılılar da çok dayanmıyormuş sanırım.

Dostum sen ısıyı bacaklardan kaybediyorsun. Üste önlem almışsın ama bacaklardan önlem almamışsın

Motosikleti
BWS 100
sabahları duş alıp çıkıyorsan.
Yapma. 28 derece altı, duş alıp çıkınca her türlü üşütüyor. (bende.)

Birde motor ne? Ön cam müthiş farkediyor, göğsüne gelen rüzgarı kesmen gerek.
En kötü, oldschool style, gazete koyacaksın.
Çantadan eksik olmaz benim gazete. :mrgreen: göğsü karnı korumak için.

sabahları duş alıp çıkıyorsan.
Yapma. 28 derece altı, duş alıp çıkınca her türlü üşütüyor. (bende.)

Birde motor ne? Ön cam müthiş farkediyor, göğsüne gelen rüzgarı kesmen gerek.
En kötü, oldschool style, gazete koyacaksın.
Çantadan eksik olmaz benim gazete. :mrgreen: göğsü karnı korumak için.

Tricity hocam orjinal siperlik

Giymis oldugunuz bütün kiyafetler, kazak-sweatshirt, yelek ne tarz oldugunu bilmiyorum, örgü ürünler oldugu icin maalesef rüzgar geciririler. Örgü ürünlerin ilmekleri arasi genis olup sicak havayi iclerinde tutacak sekilde imal edilirler. o yüzden rüzgarli havalarda rüzgar o genis ilmekler arasindan gecip bedeninize ulasacaktir. Icinize yünlü bir kiyafet giyip rüzgar gecirmeyen bir mont, onunda ön kismindaki fermuarin arka kisminda koruyucu bandinin olmasi sartiyla, giydiginiz zaman usumediginizi göreceksiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ekipmanlarınızı tamamlayacağınızı farz ederek konuşuyorum; normal kıyafetiniz üzerine alt üst yağmurluk takım giydiğinizde rüzgar içinize geçmeyeceği için soğuktan biraz daha az etkilenmiş olursunuz. Yine de ayağınızdan, boynunuzdan, ellerinizden üşüyebilirsiniz.

İç alt termal içlik giyin.Ayrıca spor yaparsanız %50 ısınacaksınız.Motorda üşüme genelde alttan gelir olur bacaklardan.

Yazin:

Yazlik bot+riderdenim pantul+termal icliksiz havalandirmalar acik 4 mevsim mont+yazlik eldiven

kisin:

+kislik bot
+kot pantol uzerine kislik cordura pantol
+ tisort-sweatshirt-termal iclik ile 4 mevsim mont
+göguse gazete
+kislik eldiven
+polar boyunluk

Ben bu sistemle hic usumuyorum. Motorcu olmayan kiyafetler ruzgari kesmez ve yazin da usuyebilirsiniz.

nyk

Ruzgari kesecek bir şey giymen lazım yoksa usursun. montun pantolonun icine gazete kagidi tikistirmayi deneyebilirsin idareten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar