Her iki motoru da kullandım ve halen sahibiyim, özellikle sormak istediğin varsa yardımcı olabilirim.
Şehir içi: domi ağır, xmax de mini scooterlara göre ağır ve süper kıvrak değil.
Şehir dışı : domi yola güzel oturuyor. 110-130 güle oynaya gidiyor, menzili xmax den kısa.
Xmax da bu hızları görse de ara hızlanmalar domi gibi değil doğal olarak. Uzun yolda vitesli çoook daha zevkli, dominin oturuşu motora daha çok hakimsin hissi veriyor. Domi nin yürürü yoldaki bozuklukları daha güzel yutuyor, uzun yolda daha az zıplıyor-daha az yoruluyorsun.
Ben artık İstanbul'dan taşındım, burada Trakya'nın ortasına şehir içi motorla bir yere gitmem, ekipman giymeme değmez, ekipmanlarımı giyene kadar yürürüm ya da çok uzaksa arabayla giderim. Bu yüzden xmax sahibi olmamın gereği kalmadı.
Pandemi başından beri evden çalıştığım için motorla işe gidip gelmiyorum, ayda belki bir ya da iki haftasonu fırsat bulabilirsem Tomygun ve Cyan ile köfteci rotalarında sürüyorum, bizim sürdüğümüz ara yollar, köy yolları vb. de xmax için yorucu oluyor. Orman içinden çok güzel virajlı yollar, xmax ile bile güzel gidiyorum ama bozuk yollarda tangur tungur olmuyor, ben tangur tungur gittiken sonra köftecide sohbet ederken Cyan aaa ben hiç hissetmedim o çukurları deyince artık vitesliye geçmek gerektiği fikri kafama girdi. Tomygun ile Edirne'ye sürdüğümüzde o sakin sakin 110-120 ile sürdüm derken ben peşinden songaz gittiğimde de aklıma girmişti. Bunlar birleşince xmax'ın çok sevsem de benim için mantığı kalmadı. Xmax benim için büyükçekmece-maslak arası işe gidip gelme motoruydu, artık kullanım şeklim çok değişti, dominar 400 UG de kağıt üzerinde tam o yollara uygun, vstrom 650 öncesi hem xmax'dan birazcık daha güçlü olsun hem de vitesliye alışayım motoru olması bakımından mantıklı.
En büyük çekincem de xmax ile sürerken rüzgal almamaya alışmışım, naked bir motorda o rüzgar nasıl olacak onu bilemedim. yağmura yakalandığımda yağmurluk takmının yalnızca üst kısmını giyip ıslanmadan devam edebilmek gibi avantajlarım vardı.
Haa, dominar 400 daha çok yaksın umurumda değil, zaten çok kısıtlı vakitte zar zor gezmeye fırsat buluyorum, keyif versin de yaksın. xmax 250'ye bile otobanda sürünce 4.5litre/100km yaktırabiliyorum, dominar 5-6 yaksa ne olacak. Zaten yılda 5bin km anca yol yaparım. her gün git gel toplam 100km işe gidip gelen biri olsaydım düşünürdüm yakıtı şimdi bu benzin zamlarından sonra bile dert etmiyorum.