Motoru temizlemek için dağıtıyorum

Merhaba motorum denize düşmüş ve birgün denizde kalmıştı çıkardığım zaman mekaniği hareketliydi bende sadece içindeki suyla karışık yağı boşaltıp bırakmıştım ikinci bir motoru kullandığım için önemsememiştim şimdi mekanik kısmı hareket etmiyor sağ-sol kapakları ve piston yatağı kısımlarını söktüm sadece ana gövde kaldı dişlilerin olduğu bu kısımlarda herhangi bir sorun yok dişlilerin olduğu kısım hareketsiz pastan yapışan kısımları oldu galiba fotoğrafta görünen dişlide pas içinde

Bu kısmıda ayırmayı düşünüyorum ama biraz çekiniyorum daha önce o kısmı sökmedim hiç söksem geri toplayabilirmiyim dikkat etmem gereken bir yer var mı

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Sudan cikardiktan sonra motorun icine yeni yag koyup, calistirip, isindirip, motorun icinde kalan suyu ve nemi buharlasmaya zorlasaniz daha iyi olur muydu acep?

Söktüğün şekilde gerisin geriye toplayacaksın , dikkat etmen gereken senteyi doğru ayarlaman , motoru topladıktan sonra kasnaktan elle birkaç tur çevir piston siboplara çarpmıyorsa marşa bas kolay gelsin , ayrıca denizden çıkardıktan sonra ne kadar böyle durdu ? bir iki ay ise içine mazot doldurup bir kaç gün bekle belki hareketlenir sökmeden güzel bir temizlikle kurtarabilirsin..

Sudan cikardiktan sonra motorun icine yeni yag koyup, calistirip, isindirip, motorun icinde kalan suyu ve nemi buharlasmaya zorlasaniz daha iyi olur muydu acep?

Evet olurdu da o dönem biraz sorunlarım vardı önemsemedim pek

Söktüğün şekilde gerisin geriye toplayacaksın , dikkat etmen gereken senteyi doğru ayarlaman , motoru topladıktan sonra kasnaktan elle birkaç tur çevir piston siboplara çarpmıyorsa marşa bas kolay gelsin , ayrıca denizden çıkardıktan sonra ne kadar böyle durdu ? bir iki ay ise içine mazot doldurup bir kaç gün bekle belki hareketlenir sökmeden güzel bir temizlikle kurtarabilirsin..

5-6 ay kadar durdu şuan hem can sıkıntısına hemde öğrenmek için söküyorum seviyorum bu tarz işleri ama halledemeyeceğim birşey çıkar diye çekindim biraz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar