KIŞLIK ELDİVEN BAKINIYORUM

Motosikleti
FAZER 8
Malum önümüz kış. Karınca misali yazdan kışı karşılamak niyetindeyim. Revit H2O nun impact tech olan modelini kullanıyordum artık kendini bitirdi. Mümkünse soğuk geçirmeyen güzel membranlı bişeyler bakıyorum. Gora-Tex nasıl olur misal ? Önerilerinizi bekliyorum.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Çok "urban" görünümlü, hiç motosiklet eldiveni gibi durmayan bir eldiven kullanıyorum. Tucano Urbano Seppia. 4. senesi halen taş gibiler ve çok iyi iş görüyorlar - hiç tipsizliğine bakmayın. (Su ve soğuk geçirmiyorlar...) Şu anda satışta benim kullandığımın 2 veya 3 sonraki nesli var "Tucano Urbano Seppia 3G". Fiyat DRD'de 2.900₺. (Revit H2O'dan sonra kesmez büyük ihtimal ama yine de bir kenarda dursun...) (Bendekinin altı full deri, bunda işaret ve orta parmakların altı da kumaş yapılmış, fiyat azaltmaya çalışmışlar herhalde...)

Motosikleti
D400
mümkün seviye derimsi eldiven al. soguklarda rüzgar kesme konusunda cok işe yarıyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
mümkün seviye derimsi eldiven al. soguklarda rüzgar kesme konusunda cok işe yarıyor.

Tembelseniz kışın deri eldiven almayın :)
Deri suya gelmiyor. Yağmurda ıslandıktan sonra kurumuyor. Kurutmak için kaloriferin üstüne atarsanız çatlıyor. Arada nemlendirici/bakım kremi sürmek gerekiyor.

Kumaş eldivenlerin çoğu da su tutuyor. Rüzgardan dolayı o su uçarken elleri donduruyor.

Çare eldiven yağmurluğu sanırım.

Motosikleti
D400
Tembelseniz kışın deri eldiven almayın :)
Deri suya gelmiyor. Yağmurda ıslandıktan sonra kurumuyor. Kurutmak için kaloriferin üstüne atarsanız çatlıyor. Arada nemlendirici/bakım kremi sürmek gerekiyor.

Kumaş eldivenlerin çoğu da su tutuyor. Rüzgardan dolayı o su uçarken elleri donduruyor.

Çare eldiven yağmurluğu sanırım.

zaten bu nedenle derimsi eldiven dedim :) bendeki eldivenin iç kısmı kalın kumaş benzeri birşey, üst kısmı suni deri gibi. avuc içi kısmı terlese de bu nedenle hemen kuruyor; üst kısımda yüzey itibari ile sogugu kaydırıyor.

Motosikleti
FAZER 8
h2O da öyle nefis bir soğuk geçirmiyor değil. Bayağı 15-20 dklik sabah sürüşlerimde ellerimin "uuiiy" diye bana söylendiğini duyuyordum :D Gerçekten soğuğa çare yok. Ama yağmura var. Gora-Tex Held düşündüm ama arkadaş mevsimlik yazlık değil diyor

Bugüne kadar soğuk ile mücadelede en temiz çözüm olarak elcik korumayı buldum. Bir de yanında elcik ısıtma takarsan tadından yenmez. Gerisi hikaye geliyor bana. Eninde sonunda rüzgar ve suyun buharlaşmasından dolayı o eller buz kesiyor, parmaklar his kaybı yaşıyor.

Farklı farklı eldivenler kullanmış biri olarak size 2 tavsiyede bulunabilirim.

1) Held Travel 6.0 eldiven kullanıyorum. Hava 10 derecenin altına düştüğü anda Decathlon’dan aldığım incecik bir “iç eldiven” giyiyorum. Henüz 3 dereceye kadar hiçbir problem yaşamadım. 3-4 derecenin altına düştüğünde iç eldiven de kurtarmıyor, ama 10 derece altında iç eldivenle beraber saatlerce sürüş yapabiliyorum.

Kullandığım iç eldiven bu:
https://www.decathlon.com.tr/p/yetiskin-outdoor-trekking-i̇c-eldiveni-yun-gri-mt500/_/R-p-311676?mc=8555763

İncecik bir şey, ama inanılmaz sıcak tutuyor. Eldiven içerisinde hissetmiyorsunuz bile. Kesinlikle tavsiye ederim.

2) Elcik koruma alabilirsiniz. Ben şahsen kozmetik açıdan hoş bulmuyorum, bir de sıkışık trafikte elcik korumalara bir türlü alışamadım aynalara dokunabiliyorum. Ancak yüksek bir motorunuz varsa kullanışlı olabilir. Kışlık eldivenle kullanıldığında soğuktan koruması çok etkili bence.

Sadece eldiven tavsiyesi istiyorsanız Gore Tex bakmanızı tavsiye ederim. Held Madoc Gore Tex bence başarılı bir eldiven. 10 dereceye kadar güzel koruma sağlamıştı, sonrası İstanbul nemiyle birleşince acı verici olmuştu :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben kışın Goretex membranlı deri bir eldiven kullanıyorum. Evet pea'nın dediği gibi ıslandı mı kuruması ve bakımı dert ama soğuklara karşı çok başarılı. Hangi kışlık eldiveni seçerseniz seçin sol işaret parmağında vizörünüzdeki yağmur damlalarını silmenize yarayan slideri olsun.

Motosikleti
FAZER 8
Hocam sanırım tamamı deri yada büyük bir çoğunluğu deri olan bir eldiven almak istemem. M diyerek aldığım eldiven ıslana ıslana S oldu neredeyse. Bende de 4 mevsimcilik var işte. Yine revit H2O gözüküyor bana ama tarak koruması daha iyi bişey istiyorum. Ayrıca Knox'un sağlam bir kışlık eldiveni vardı bir ara ama bulamıyorum. Adı sanırım Knox Zero 2'ydi

Five markayı bir kaç senedir kışlık olarak kullanıyorum. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım ama aşırı soğuklarda denemedim.

Motosikleti
FAZER 8
Yine sanırım en temizi h2o almak olacak. Goratex kullanan kimse yok galiba. Hani su geçirmiyor ama hava alıyor bu sebeple eli serin tutar diye düşünüyorum.

Hiç bir eldiven elcik korumanın sağladığı faydayı sağlamıyor bu arada. Görsel bir beğenmeme durumu yoksa kesinlikle ilk önerim bu olacaktır.
Hiç soğukla suyla bir dayanım işi olmayan yarış ediveniyle hafif yağmurda soğukta saatlerce gitmemi sağladı. Yanına da aliexpress'ten cincik biri bir elcik ısıtma, küçük bir kumandası var Oxford gibi kaba da değil.

En iyi kışlık eldiven bile bir süre sonra suyu ve soğuğu almaya başlıyor. 45dk, 1 saat, 20dk, 1,5 saat. Başlıyor mutlaka.

Motosikleti
FAZER 8
45dk sonra alsın kabulum ama işte genelinin dışı soğuduğu için içide soğuyor ve çekilmez bi çileye dönüşüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar