Gerçekçi olalım.
Kimsenin dürüst olduğu alnında yazmıyor. Bugün dürüst olanın da yarın n'apacağı belli değil.
Bireysel silahlanmayı ya kolaylaştırırsınız, ya da zorlaştırırsınız. Üçüncü bir seçenek söz konusu değil. Birinci seçeneğin Türkiye gibi bir ülkede nasıl sonuçları olacağını ön görmek için de kahin olmaya gerek yok.
Sorun malesef burada işte, bireysel olarak kötü insanlar çok kolay silahlanabiliyor, Yasadigim sehirde bu isin icinde olan cevrem çok. Ruhsatsiz okadar cok silah satiliyor ki ne yapiyor bunlari kim aliyor diye soruyorsunuz. Durumu olmayan it ugursuz bile merdivenaltı ev atolyelerinde yapilan yapi tabir ettigimiz silahlari yada bildiginiz kurusıkı tabancalara namlu cakarak donusturdukleri silahlari aliyorlar. Kisi basi fisek istikhakida yillik bin adede ciktigi icin ortalik fisekten gecilmiyor.
İste beni korkutan bu durum. Bizim gibi normal durust vatandas sadece evinde bulundurabilmek icin bile 6 hekimlik heyet raporu almak zorunda. Gozu gorecek, kulagi diyacak odyo testi var, eli titremeyecek, ortopedik engeli olmayacak, seker tansiyon hastasi olmayacak, piskiyatrik ilac kullanmayacak gecmistede kullanmamis olacak, Akciger rontgeni bile istiyorlar, en sondada 500 soruluk kisilik analiz testi var. Doktorlar heyette rapor vermemek adina ellerinden geleni yapiyorlar, tetigi tutmadiginiz sol eliniz azcik titresin direk rapor yok.
Bu adamin ayrica sabika kaydi olmayacak, aktif devam eden kavga vs bu tarz bir mahkemesi olmayacak. Vergi borcu olarak hic bir borcu olmayacak, Sizin haberiniz olmadan hakinizda derin bir tahkikatta yapiliyor. Saglam bir ruhsat harci oduyorsunuz, ustune sadece 5 yil bunlarin hepsi, 5 yil sonra hepsi sil bastan yapiliyor. Silahiniz balistik olarak kayitli sizi cekirdek yada kovandan bulurlar. Silah ruhsatiniz var ikende bu 5 yil icinde silahsiz mesela yumruklu bir kavgaya karisin,vyada birini sozlu tehtid edin, hemen silahiniz Mahkeme bitene kadar musayede altinda tutuluyor devlet aliyor hemen.
Zamaninda bir bes yıl tasima almaya nail olabilmis ben, yukaridada yazdim silah tasimaya basladiktan sonra extra yukusak bir insan oldum, normalde tartisacagim bir durumda tartismadik bilez hep alttan alan kavga etmeyen bir insana donustum belimde silahim varken.
Tasima ruhsati ayri bir dunya zaten, bunun icinde ayrica eve 2 tane memur geliyor sizi ve evinizi gorup tatkikat yapmaya.
Tüm Bunlara haiz olan bir insan zaten durust ve duzgun bir vatandastir, istisnai durumlar haric her an insanlara silah cekip suc isleyebilme potansiyeli dusuktur diye tahmin ediyorum.