R25 vs MT-25 Kronik sıkıntıları var mı?

Merhaba ikisinden birine alacağım lakin çok iyi bildiğim bir abi kaldırıma çıktığında şaseleri kırılıyormuş sıkıntılı dedi bende size sormak istediğim sizce hangisini seçmeliyim birde ikisi içinde söylüyor çok inanmadım doğru mudur bilgi almak isterim sizden birde sıfır alacağım.

Motosikleti
Suzuki Inazuma
Abin kaldırıma nasıl çıkıyor yahu? Benim yakın arkadaşımda R25 vardı, kaldırıma çıkıp şasesini kırmadı hiç. Yamaha'nın en popüler küçük CC motosikletlerinin öyle basit bir zayıflığı olacağını hiç sanmam. Abin Arora mt-125 ile karıştırmış olabilir mi ki? Onda bile öyle bir şey duymadım gerçi.

Motosikleti
Ns200 15"
Eski kasalarda kronik olarak yağ pompası problemi vardı ve servise gidenler garantiden değişildi diye biliyorum, 2017 den açılan bir konudan alıntılarsam (https://www.motosiklet.net/forum/su...-2-geri-cagirilma-yamaha'dan-bilgi-geldi.html)

"1. Motorunuzun yakıt deposunu şaseye birleştirilen montaj braketi hatalı ölçülere sahip olması nedeniyle braketin yakıt deposuna temas edebilme ihtimali bulunmaktadır. En kötü durumda yakıt sızıntısı meydana gelebilir.

2. Kontak alt grubundaki kontak kilidi devre kartına su temasının ihtimali bulunmakta kontak kilidi elektrik terminalinin korozyona uğrayabilme ihtimali bulunmaktadır. En kötü durumda sürüş sırasında elektrik kesilebilir ve motorunuz durabilir.".

Motosiklette sorun desek yanlış sayılabilir ama koruma takozundan dolayı şase kırılması olayı var, o işinde püf noktası koruma takozu gevşek kalmayacak veya ön tarafa takılmayacak.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kaldırıma çıkınca şasinin kırılması olayını abiniz sanırım yanlış anladı ya da yanlış aktardı. Sizin de tahmin edeceğiniz üzere kaldırıma çıkınca şasi kırılmaz. Ancak bu motorlara sonradan takılan koruma takozlarının düşme anında şasiye zarar verdiği ile ilgili birkaç örnek hatırlıyorum. Bu mantıkla hareket edersek kaldırımdan aşağı düşen bir R25'in şasisi zarar görebilir.

Abin kaldırıma nasıl çıkıyor yahu? Benim yakın arkadaşımda R25 vardı, kaldırıma çıkıp şasesini kırmadı hiç. Yamaha'nın en popüler küçük CC motosikletlerinin öyle basit bir zayıflığı olacağını hiç sanmam. Abin Arora mt-125 ile karıştırmış olabilir mi ki? Onda bile öyle bir şey duymadım gerçi.

Tanıdığım birisi değil sadece dediler çok iyidir motor konusunda dediler o yüzden söyledim demek ki bir şeyden haberi yokmuş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------

Kaldırıma çıkınca şasinin kırılması olayını abiniz sanırım yanlış anladı ya da yanlış aktardı. Sizin de tahmin edeceğiniz üzere kaldırıma çıkınca şasi kırılmaz. Ancak bu motorlara sonradan takılan koruma takozlarının düşme anında şasiye zarar verdiği ile ilgili birkaç örnek hatırlıyorum. Bu mantıkla hareket edersek kaldırımdan aşağı düşen bir R25'in şasisi zarar görebilir.
Yok ben dedinki mt-25 yada r25 nasıldır dedim onlarda direk şase kırılıyor dediler o yüzden söyledim yoksa çok takmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:17 ----------

Birde son olarak 2.elde İkiside iyi değil mi ben arasındayım hangisini bulursam onu alacağım boyum 1.75 kilom biraz fazla 92 sizce nasıl gelir r25 ayrıca ben asla ve asla teker kaldırma yapmayacağım.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
O 2 motorun en büyük sıkıntısı , üzerine bindiginizde ruhunuzu ele gecirmesi , sizi küçük yaramazı yapması.

".... çok iyi bildiğim bir abi, kaldırıma çıktığında şaseleri kırılıyormuş sıkıntılı dedi ..." diyorsun.

Japonya'daki Yamaha mühendisleri o kadar aptal insanlar ki, çok güzel R25 ve MT 25 motor tasarlıyorlar.
Sadece şaseye dikkat etmiyorlar.
Şaseyi o kadar zayıf ve dayanıksız yapıyorlar ki, kaldırıma çıktığı anda kırılıyor.
Bu tip şikayetler Yamaha'ya iletildiği halde, Yamaha'nın aptal ve inatçı mühendisleri
"Hayır, biz şasesi zayıf ve kaldırıma çıktığı anda kırılacak motor tasarlamaya ve yapmaya devam edeceğiz" diyor.
Bence senin o "çok iyi bilen abinin" anlattığı durum bu.
Sen o "çok iyi bildiğin abi"ye her zaman danış.
Onun her dediğine inan ve onun sözünden çıkma.
Tarikat kurarsa, onun sadık bir müridi ol.

Yok, eğer bu yukarıda söylediklerim sana saçma geldiyse, o "çok iyi bildiğin abi" bir daha sana "Allah birdir, Muhammed onun elçisi ve peygamberidir" derse inan, bunun dışında hiç bir söylediğine itibar etme.
Ve o ne derse, onun tersini yap.
Veya onu görür görmez, yolunu değiştir ve kaç.

Tercih senin.

Son düzenleme:
Mt-25 lerde koruma takozlarını doğru noktaya takmalısın. Çünkü bazı motorcuların taktığı motor koruma demirleri veya koruma takozları yanlış yere takılıyor ve buda düşme anında iskeleti çatlatıyor.

O değilde siz dini konuya niye giriyorsunuz ki adam akıllı cevap verin ben sadece adamın dediğini söylüyorum sizde anlamsız gerilmişsiniz ayrıca dini konuya girmek nedir motor forumundayız bu konulara girmeniz saçma sizi düşürür bu.

Dini konuya girdiğim yok. Espri ile karışık örnek veriyorum. Ama senin anlamanda bir sıkıntı varsa, bilemem. Burada ben dahil birkaç kişi, sana çok bilen arkadaşının ne kadar saçma bir laf söylediğini anlatmaya çalışıyoruz.

".... çok iyi bildiğim bir abi, kaldırıma çıktığında şaseleri kırılıyormuş sıkıntılı dedi ..." diyorsun.

Japonya'daki Yamaha mühendisleri o kadar aptal insanlar ki, çok güzel R25 ve MT 25 motor tasarlıyorlar.
Sadece şaseye dikkat etmiyorlar.
Şaseyi o kadar zayıf ve dayanıksız yapıyorlar ki, kaldırıma çıktığı anda kırılıyor.
Bu tip şikayetler Yamaha'ya iletildiği halde, Yamaha'nın aptal ve inatçı mühendisleri
"Hayır, biz şasesi zayıf ve kaldırıma çıktığı anda kırılacak motor tasarlamaya ve yapmaya devam edeceğiz" diyor.
Bence senin o "çok iyi bilen abinin" anlattığı durum bu.
Sen o "çok iyi bildiğin abi"ye her zaman danış.
Onun her dediğine inan ve onun sözünden çıkma.
Tarikat kurarsa, onun sadık bir müridi ol.

Yok, eğer bu yukarıda söylediklerim sana saçma geldiyse, o "çok iyi bildiğin abi" bir daha sana "Allah birdir, Muhammed onun elçisi ve peygamberidir" derse inan, bunun dışında hiç bir söylediğine itibar etme.
Ve o ne derse, onun tersini yap.
Veya onu görür görmez, yolunu değiştir ve kaç.

Tercih senin.

O değilde siz dini konuya niye giriyorsunuz ki adam akıllı cevap verin ben sadece adamın dediğini söylüyorum sizde anlamsız gerilmişsiniz ayrıca dini konuya girmek nedir motor forumundayız bu konulara girmeniz saçma sizi düşürür bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:04 ----------

Dini konuya girdiğim yok. Espri ile karışık örnek veriyorum. Ama senin anlamanda bir sıkıntı varsa, bilemem. Burada ben dahil birkaç kişi, sana çok bilen arkadaşının ne kadar saçma bir laf söylediğini anlatmaya çalışıyoruz.

Allah ve din ile dalga geçilmez ben kaç yaş büyüksünüz babam yaşındasınız bu sözleri söylemek sizin gibi ziraat fakültesini bitirmiş hayatta tecrübesi olan bir insan yakıştıramadım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:06 ----------

Sadece söyledi eğer yanlışda yanlış diyebilirsiniz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne alacaksan al da kurtulalım senden.
En az on kere sorulmuş, yüz kere cevaplanmış konularla uğraştırma herkesi.

reXx76.jpeg

Motosikleti
Forza 250
Yukarıda da belirtildiği gibi bu motorun 2 kroniği var biri yağ pompası diğeri de apaçi sürücüleri o yüzden 1k kmde olmadığı sürece bu motoru 2.el ASLA almanızı tavsiye etmem

https://img.imgyukle.com/2023/08/13/reXx76.jpeg

Hocam bütçeme göre çok konu açtım farkındayım karşıma çıkan seçenekler çok hoşla değişti lakin şuan karar verdim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:56 ----------

Yukarıda da belirtildiği gibi bu motorun 2 kroniği var biri yağ pompası diğeri de apaçi sürücüleri o yüzden 1k kmde olmadığı sürece bu motoru 2.el ASLA almanızı tavsiye etmem

Bayiye yazdıracağım kendimi yada stok olan bayiye gideceğim olmazsa karaborsaya bakacağı elime pcx var 2 gün önce aldım onu satacağım ona göre hareket edeceğim.

https://img.imgyukle.com/2023/08/13/reXx76.jpeg

Çok iyi demişsin.:flower::thumleft::queen::rendeer:

Ben şahsen, yeni hesap açmış, profilinde hiçbir bilgi olmayan, peş peşe abuk sabuk sorular ile konu açan kişilerin genellikle trol olduğunu ve milletle dalga geçtiğini düşünürüm.

Peş peşe yazınca, kendi kendime "İyi niyetli düşün. Belki gerçek biridir. En azından fikrini söyle" dedim.

Şimdi bekleyelim, görelim.

Tekrar saçma-salak bir konu başlığı çıkacak mı?

Çok iyi demişsin.:flower::thumleft::queen::rendeer:

Ben şahsen, yeni hesap açmış, profilinde hiçbir bilgi olmayan, peş peşe abuk sabuk sorular ile konu açan kişilerin genellikle trol olduğunu ve milletle dalga geçtiğini düşünürüm.

Peş peşe yazınca, kendi kendime "İyi niyetli düşün. Belki gerçek biridir. En azından fikrini söyle" dedim.

Şimdi bekleyelim, görelim.

Tekrar saçma-salak bir konu başlığı çıkacak mı?
O değilde ben trollük yapmıyorum daha yeni başladım bu motor sevdasına keşke kursağımızda bırakmasanız.

F54

crf 250 nin de çok yükleme yapmaktan dolayı şase si kırılıyor sayfasında çokça paylaşım var
istihap haddi ni aştıkları için bu olay oluyor
insan gibi kullamadıktan sonra bunların olması gayet normal yamaha ne yapsın honda ne yapsın 250 cc motora 1000 cc şasesi mi koysun yani

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar