İlk defa duydum
Damsiz almayan meyhane , damsiz almayan restorant , camping var boyle seyler bizim ulkeye mahsustur heralde yasamak istiyorsan birisi olacak illa yaninda belki ben yalniz takilmayi seviyorum.Neden potansiyal sapik damgasi yiyorum.
"Yeni nesil meyhane" denen soytarılık kadar uyuz olduğum yer yok. Hele mekanda bir de rakı içerken garsonlar sürekli "ara çayı" gibi saçma sapan bir uygulama yaparak ortamda tepsi dolusu çayla dolaşıyorsa çok kötü, hakem olsam sorgusuz sualsiz penaltı noktasını gösteririm.
Meyhane dediğin yer eski usüldür, fiks menü olmaz, içeride Instagram meraklısı tipler de olmaz. Mezeden tadar rakını içersin. Bitti mi gidersin. Ailenin de öyle meyhanede işi olmaz.
Bizim Trakya'da ailecek de gidilir böyle dediğin yerlere. Yani ailecek gidileni de vardır. Çocukken çok gitmişimdir.
"Yeni nesil meyhane" denen soytarılık kadar uyuz olduğum yer yok. Hele mekanda bir de rakı içerken garsonlar sürekli "ara çayı" gibi saçma sapan bir uygulama yaparak ortamda tepsi dolusu çayla dolaşıyorsa çok kötü, hakem olsam sorgusuz sualsiz penaltı noktasını gösteririm.
Meyhane dediğin yer eski usüldür, fiks menü olmaz, içeride Instagram meraklısı tipler de olmaz. Mezeden tadar rakını içersin. Bitti mi gidersin. Ailenin de öyle meyhanede işi olmaz.
Çay olayı son zamanlarda arttı eskiden şalgamla içme modası vardı , buzlu badem filan gezerdi şimdi çay içiyorlar çay geziyor , bir de o tiplerin ehlikeyf tribi oluyor "yok abi ben sadece içerim" deden baban çay bardağı ile içiyodu .Köpoğlu olur, peynir olur, haydari olur, egedeysen kabak çiçeği dolması olur, börülce olur ama o masada çay olmaz bu benim görüşüm tabi.
izmir'de arkadaşımla gidip delikanlı gibi iki tek atıp çıkacağım meyhane yok. ya içeride cümbüş var, ya fiks menü var, ya da önüne hop yanmış mangal geliyor.
izmir'de arkadaşımla gidip delikanlı gibi iki tek atıp çıkacağım meyhane yok. ya içeride cümbüş var, ya fiks menü var, ya da önüne hop yanmış mangal geliyor.
Şalgama bizim de gözümüz alıştı, ben içmem ama "hadi güneylidir, hadi güney doğuludur, adetleri böyle" der susarım. Lakin rakı sofrasında 2-3 tekte bir çay içmek bence ayıptır. Ben haşa bu işin asla otoritesi olamam ama masama böyle bir kardeş gelse valla bütün gece "Ayşegül" diye dalga geçerim.