Logaritma hocam bazen cok guzel yorumlar yapiyorsun. Genelde bu yorumlar gercek kullanici deneyimlerine dayanan yorumlar oluyor.
Ama bu yorumun birkac acidan yanlis.
1-Burdaki 35 rakaminin pek bir onemi yok. Onemli olan aylik gelirinle ne kadar litre benzin alabildigin. Bunu artik bilmeyen yok
Pek bir hesaplama yapmadim ama tahminimce son 20 senede aylik gelirim ile litre olarak alabildigim toplam benzin miktari ayni kalmistir.
O yuzden 5 sene once nasil benzin tasarrufu oluyorsa, suan da olur.
2-diyelim ki benzin olarak alim gucumuz dustu. (ki petrolun varil fiyati artinca seve seve dusecek). E o zaman benzin tasarrufunun onemi daha da artacak.
Yani tasarruf olmaz demek icin benzinin coo ucuz olmasi gerek. Benzin oyld ucuz olacak ki, bizde burda benzinden tasarruf mu olur oglim aylik zaten benzine harcadigin para 500 tl. sıksan sıksan 400 olacak, bu durumda tasarruf olmaz diyelim.
Bilmem anlatabildim mi.
Asgari ücret 8 bin tl iken 425 litre yakıt alabiliyordun asgari ücret yeni fiyatla 11 bin tl iken 325 litre yakıt alabiliyorsun ortalama.. kısaca istediğin kadar tasarruf ekonomi yap alım gücün düştükçe akaryakıta fazla para verdikçe mevcut maaşınla gelirinle daha az yakıt aldıkça ekonomi falan yapamassın ..
dediğin benzin tasarrufu bu fiyat artışı ve gelir denkleminde hikaye kalıyor karşılığı yok ..
Misal öbür ay yakıt belki 40 lira olsa ne yapıcaksın senin maaşına zam mı gelicek o oranda hayır..
yakıt alım gücün iyicene düşecek misal asgari ücretli den gene örnek veriyim 11 bin tl den şu anda şu anki litre fiyatı ile ortalama 325 litre yakıt alabilecekken belki 280 litrelere düşecek .. o yüzden ekonomi böyle bir ortamda yapamassın .
Ekonomimi istiyorsan ben sana ekonomiyi anlatıyım ikinci motor aldım kendime volta vs5 scooter.. cb500f nerdeyse hiç çıkarmaz oldum lityum ion pili var bataryası çıkartılabiliyor portatif eve götürüp evde şarja koyabiliyorsun hesap ettim boş batarya full 6 tl ye şarj oluyor menzil 70-80 km normal sürüşte 25-30 km hızla giderim dersen 100 km rahat rahat görür face grubunda 120 km menzili görenlerde olmuş .. ben normal sürüyorum hiç öyle hızıma dikkat etmiyorum çok rahat İstanbul şehir içi 70-80 km menzil yapıyor .. son sürati de 80 km hıza rahat çıkıyor .. kısaca 6 tl ye 70-80 km yol gidiyorum..