Benzin zammi hakkinda

A'dan Z'ye herşeye inanılmaz büyük bir ZAM DALGASI gelecek bir hafta içinde. Sabit gelirli, ücretli çalışanlara el fatiha. Aramızda %52'nin içinde olan arkadaşlar varsa içtenlikle merak ediyorum bu arka arkaya gelen zamlar hakkındaki gerçek düşüncelerini. Sonuçta hepimiz aynı geminin içindeyiz günün sonunda.

Bu gidişle hazine ve maliye bakanlığından özür dileyeceğiz galiba :)

Komşumuz Yunanistan'da 2 Dolarmış Biz de 1.3 dolarmış.

F1KuyBNWwAMYAp7

Şunu da şuraya iliştirem.

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Samimiyete sığınarak bi git allasen demek istiyorum.
Onları da getiririm en kötü Midilli'de Sakız'da Selanik'te Thassos'ta vs yaparız tatili. Muhtemelen sen kısa süre maruz kaldığın için daha dayanılabilir geliyordur sana. Şehir dışında izole bir ortamda elbette insan kendi fanusunu yaratabilir ama en nihayetinde İstabul'a İzmir'e uçarak geliyorsun.

Midilli, Sakız, Selanik mutlaka güzeldir, gitmediğim için bilemiyorum. Ama Covid öncesi bizimkiler buraya gelmişti, o zamanlar Oasis class bir cruise gemisiyle doğu Karayipler gezisi yapmıştık bir hafta, Haiti, Jamaica, Meksika'nın adalarına gitmiştik. Bırakın denizi plajı, devasa gemi bile başlı başına bir tatil mekanıydı açıkçası.

Velhasıl güzel yerlerde tatil yapma imkanı hep mevcut. Lakin hayatının yarısından çoğunu yurt dışında geçirmiş biri olarak beni en çok mutlu eden şeylerden biri doğup büyüdüğüm yerlerde ve mekanlarda vakit geçirmek, annemin enginar dolmasını yemek, terasta kahvaltı sonrası muhabbet etmek, vs. Annem babam da yaşlandı artık, "hadi gelin sizi tatile götürcem" muhtemelen ekstra dert çile demek onlar için.

F54

bu zammı soğuktan uyuyamadığım bir kampta öğrendim ve çok ta şey yapmadım
hatta dün arkadaşa dedim ki bizde benzin çok ucuz yunan da 2 öyro bzde 1 öyro bile değil yurtdışına araçı ile giden tatilcilerin keyfini fazla kaçırmayacak bir şekilde fiyatları yukarı çekecekler dedim

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Amerika'da benzin 3.25 civarı.

Ama galonu.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çaresiz dönemlerinden birini yaşıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı ve hiç bir şey yapmaya mecalimiz kalmadı. Halk olarak yıllardır berbat ve başarısız bir iktidar partisi olan Akp ile ondan daha berbat ve beceriksiz muhalefet partisi olan Chp arasında sıkışıp kaldık. Aslında her seçimde sabah erkenden kalkıp bu 2 partiden hangisi daha berbat diye onu oyluyoruz.

Bu iki parti de ülkenin ırzına geçmek için yemin etmişler gibi çalışıyorlar. Bizler de haysiyetsiz koyunlar olarak "mee meee meee" diye sesler çıkarıp iki partinin de başarısızlıklarının ceremesini çekiyoruz.

Maliye Bakanlığı'nın akaryakıttaki Ötv artışını "ama Avrupa'da da döviz bazında en ucuz akaryakıt bizde, hem yunanistan hede hodo..." diye açıklama yapması tam bir kalitesizlik örneğidir ve ayıptır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Benzini dış ülkedeki dolar bazında karşılaştırıyorlar da asgari ücreti de dolat bazında karşılaştırsınlar bakalım sonuç ne oluyor ? Daha kötü günler yakında bakalım daha neler neler göreceğiz. Ek mtv, 34 tl benzin ve doğal olarak benzine gelecek zam sonrası her şeye nasıl, ne kadar artacak göreceğiz yaşayarak.

Ekmek satan fırıncı ile sohbet sırasında aramızda şöyle bir konuşma geçmiştir,

Ben - Benzine de zam geldi..
F - Abi fakirde arabaya binmesin ozaman.
Ben - ...

Hep diyorum, kendimizi yoksul ülke sayıyorsak "Halimize şükredelim, daha kötüsü de var" lafları anlaşılır. Ama kendini dünyanın kıskandığı bir ülke olarak görüyorsan o zaman bir Alman ne yapıyorsa sen de yapabilecek durumda olmalsısın. Fakir de arabaya binmesin diyemezsin. Hem o, hem bu olmaz.

Motosikleti
Honda Forza 250
Ben hep 100 TL lik alıyorum hiç etkilenmiyorum zamlardan,

Motosikleti
yok
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çaresiz dönemlerinden birini yaşıyoruz. Elimiz kolumuz bağlı ve hiç bir şey yapmaya mecalimiz kalmadı. Halk olarak yıllardır berbat ve başarısız bir iktidar partisi olan Akp ile ondan daha berbat ve beceriksiz muhalefet partisi olan Chp arasında sıkışıp kaldık. Aslında her seçimde sabah erkenden kalkıp bu 2 partiden hangisi daha berbat diye onu oyluyoruz.

Bu iki parti de ülkenin ırzına geçmek için yemin etmişler gibi çalışıyorlar. Bizler de haysiyetsiz koyunlar olarak "mee meee meee" diye sesler çıkarıp iki partinin de başarısızlıklarının ceremesini çekiyoruz.

Maliye Bakanlığı'nın akaryakıttaki Ötv artışını "ama Avrupa'da da döviz bazında en ucuz akaryakıt bizde, hem yunanistan hede hodo..." diye açıklama yapması tam bir kalitesizlik örneğidir ve ayıptır.
aslında ikisi zıt kutuplar biri bedel ödeyerek(biz halk olarak ödüyoruz) devrimin peşinden gidiyor diğeri de her şeye hayır diyor çözüm üretmiyor gerektiğinde yalan söylüyor daha iyisi için ASLA çalışmıyor

durum bu

bu arada o açıklamaya ben de uyuz oldum insan söylemeden önce düşünür yaw

Motosikleti
D400
ben hep 20 liralık alıyordum sonra 50 oldu sonra 100 oldu şimdi heo 150 liralık alıyorum.

ekonomi cok iyi, fakirler gibi ucuz benzin mi kullancaz; sanımız yürüsün.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 90’lı yıllarda Refah Partisi milletvekili adayı iken, DYP-SHP iktidarını eleştirdiği konuşmayı akla getirdi.

– Almanya'daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye'deki çalışan işçi Ahmet'ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor.

– Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya'da 1 Mark. 1 Mark kaç para şimdi bin 200 lira e bizde benzin bin 125 lira bak bizde benzin daha ucuz. Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 90’lı yıllarda Refah Partisi milletvekili adayı iken, DYP-SHP iktidarını eleştirdiği konuşmayı akla getirdi.

– Almanya'daki çalışmayan işçi Ahmet Türkiye'deki çalışan işçi Ahmet'ten aylık geliri itibariyle, çocuk paralarını katmıyorum, dikkat edin 1280 kere daha fazla huzur içinde, refah içinde yaşıyor.

– Ama benim saf kardeşim de diyor ki, doğru ya hakikaten Almanya'da 1 Mark. 1 Mark kaç para şimdi bin 200 lira e bizde benzin bin 125 lira bak bizde benzin daha ucuz. Saf olma, kendine gel. Çünkü ekonomide kaide alım gücüyle ölçülür.

30 seneden bahsediyoruz üstat. Reis'in kararları bazen kısa bir süre içinde tam ters istikamette değişebiliyor ve bu değişikliklere ümmet kendini hemen adapte edemeyebiliyor.

https://www.dailymotion.com/video/x8mkood

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar