Lastik ebatı

Öncelikle merhabalar
Sizlerden destek almak istediğim bir konu var 125 cc bir motorum var 120 70 12 lastikleri var üzerinde kenda marka. Bu lastikler hiç güven vermiyor bu sebeple city grip 2 almayı düşünüyorum fakat bulunduğum bölgede 110 70 12 bulabildim sorun olurmu bilmiyorum. Önerileriniz nelerdir teşekkürler

Ne büyütün ne küçültün, orijinal ölçü ne ise onu taktırın. Tabanı 110 yapınca tek değişen 1 cm daralan taban olmuyor; yanak yüksekliği ve dönme uzunluğu da değişiyor. Bu durumda ABS hesap hatası yapıp uyarı verebiliyor. 1 cm az ama lastiğin yere basma geometrisi bile jant aynı genişlikte kaldığı için değişiyor.

ABS "hesap hatası" yapıp uyarı vermez de, yanlış ölçüden ötürü hızı yanlış okur. Ama muhtemelen zaten sadece kilitlenmeyi görmeye çalışan basit bir sensör vardır, bir sorun olmaz.
Lastik ölçüsü fabrikanın izin verdiği bi aralık yoksa veya tüm etkileri hesaplanıp bilerek yapılmıyorsa değiştirilmemeli tabi.

Lambretta V200'de ön ve arka tekerlekte sensör var ancak sadece önde ABS var. Ön 110/70/12, arka 120/70/12 ölçülerinden ikisini de 120 yapınca 100 m sonra ABS ışığı yanan oldu. Tekrar 110 taban takınca durum düzelmiş.

Lambretta V200'de ön ve arka tekerlekte sensör var ancak sadece önde ABS var. Ön 110/70/12, arka 120/70/12 ölçülerinden ikisini de 120 yapınca 100 m sonra ABS ışığı yanan oldu. Tekrar 110 taban takınca durum düzelmiş.

Lastiği geri takarken hötürttükleri sensörü kabloyu mu toparladılar acep :)
Çok saçma zira.

Bence bir tekerlek diğerinden farklı dönüyor diye hasaplanıyor.

Son düzenleme:
Bence bir tekerlek diğerinden farklı dönüyor diye hasaplanıyor.

İki tekerleğin hız farkını hesaplaması gereken bir sistem yok ama motorun üstünde, o yüzden "olmaz öyle şey" diye yazmıştım.
İki tekerlek arasındaki hız farkını çekiş kontrol sistemleri denetliyor - ki zaten hızlanma varsa iki tekerlek arasında hız farkı vardır. Çekiş kontrol sistemi varsa, bu fark arzu edilen / izin verilen seviyeyi geçtiği zaman gücü keser.
ABS sisteminin "ön tekerle arka teker farklı hızdalar" demesinin kullanıcıya bir çıktısı yok, kendisi için de bir girdi değil.

Ben hala kablo müşür işi diyorum :D

Hepinize teşekkürlerimi sunarım fabrikanın verdiği ölçüyü alayım en iyisi kazasız sürüşler diliyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Hepinize teşekkürlerimi sunarım fabrikanın verdiği ölçüyü alayım en iyisi kazasız sürüşler diliyorum

Eğer fabrikanın ölçüsünde bulabilecekseniz Michelin City Grip 2 çok iyi seçim olur.
Dandik naylon markalar bir yana, michelin City Grip'den bile daha iyi bir lastik yapışlar. Eskiyen city grip'lerden sonra taktırdığımda değişikliği çok farketmiştim sürüşte.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar