- Motosikleti
- Xmax 250 techmax
- Konu Yazar
Öncelikle kendimden bahsedeyim bu güne kadar onlarca motor kullandım(hepsi scooter) ve tamamiyle ulaşım için kullanan bilinçsiz bir sürücüydüm. Bir kaç gün önce ilk vitesli motorum MT 25i aldım sıfır km ve artık eğlence amaçlı zevk almak için kullanmak istiyorum. Motorumu ekipmanımı her şeyimi aldım. En yakın zamanda da eğitim almak istiyorum yine de kendim videolar izleyerek okuyarak denemeler yaptım. Teorik olarak öğrenmeye çalıştım. Vitesli motorlarla alakalı bir kaç sorum var yardımcı olursanız memnun olurum.
1- Öncelikle sorum vitesi düşürürken sorun yaşamıyorum sarsmadan güzel bir şekilde yapıyorum ancak yükseltirken her yükselttiğimde sanki ileri atılıyor bunu nasıl çözerim veya neyi yanlış yapıyor olabilirim?
2- Yokuş aşağı inerken yüksek vites bol fren mi yoksa düşük vites az fren mi yapmam gerektiğine karar veremedim mesela 3. 4. Vites ama bol fren ya da 2. vites az fren mi yapmalıyım?
3- Antalyada yaşıyorum ve hava gerçekten bu günlerde sıcak yaklaşık 10 kmlik yol gittikten sonra motor fan açıyor bu normal mi kesinlikle sıkıştırmıyor rodaj kurallarına uyuyorum.
4- Yarım debriyaj terimini sıkça duyuyorum ama hakkında hiç bir şey bilmiyorum nedir ne zaman kullanılır?
Sorulara numaraları ile cevap verebilirsiniz şimdiden teşekkürler
1- Öncelikle sorum vitesi düşürürken sorun yaşamıyorum sarsmadan güzel bir şekilde yapıyorum ancak yükseltirken her yükselttiğimde sanki ileri atılıyor bunu nasıl çözerim veya neyi yanlış yapıyor olabilirim?
2- Yokuş aşağı inerken yüksek vites bol fren mi yoksa düşük vites az fren mi yapmam gerektiğine karar veremedim mesela 3. 4. Vites ama bol fren ya da 2. vites az fren mi yapmalıyım?
3- Antalyada yaşıyorum ve hava gerçekten bu günlerde sıcak yaklaşık 10 kmlik yol gittikten sonra motor fan açıyor bu normal mi kesinlikle sıkıştırmıyor rodaj kurallarına uyuyorum.
4- Yarım debriyaj terimini sıkça duyuyorum ama hakkında hiç bir şey bilmiyorum nedir ne zaman kullanılır?
Sorulara numaraları ile cevap verebilirsiniz şimdiden teşekkürler