Açıkçası inanan bir insan olsaydım, iyi kalpli bir tanrının içtiğim gazozdaki birkaç damla alkol yüzünden beni yakacağını düşünmezdim, dolayısıyla ateşten de o kadar korkmazdım. Senin korkmana saygı duyarım, ama senin korkunun 'bence' nedensiz olduğu fikrimi senle paylaşıyorum.
Çok sevdiğim bir yazıyı alıntı yapayım,
Kaynak:
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=2059297
Başlık: olunce tanriyla karsilasan ateist
# -eveet gel bakalım, savunmanı dinleyelim?
-tamam, tanrıtanımaz bir hayat sürdüm. ama kendi ahlak kriterlerimi yarattım, ve onlardan ödün vermeden yaşadım. kimseyi öldürmedim, ağır yalanlar söylemedim. kimseye tecavüz etmedim, haklarını çalmadım; sadece kendi hayatımı ve insanların hayatını daha iyi hale getirmek için çalıştım didindim.
-aferin evladım. konsepti kavramışsın. zaten ben o kitapları kendi annesiyle cinsel ilişkide bulunup bulunmamak konusunda bile bir kutsal kitap referansına ihtiyaç duyan denyo kullarım için göndermiştim. görüyorum ki sen amaçladığım varlık olmuşsun. hadi bakalım yürü cennete. ha aklını okudum soracağın soruyu biliyorum, merak etme ramazanda oruç tutmadığı için adam bıçaklayanların yeri cehennem oldu. senin mayandan ruhlarla birlikte olacaksın cennette.
(superjesus, 22.12.2002 10:03 ~ 07.03.2006 02:21)