Sıfır 125 Vulture kalkışta silkeleme

İyi akşamlar. 2 hafta önce sıfır bir Mondial Vulture 125i aldım. Motor kalkarken debriyajın son noktasına geldiğinde zincirden ufak bir çıt sesi geliyor ve motor sarsılıyor aynı zamanda da zorlanıyor gibi. Bu 2. Viteste dönerken yarım debriyaj yaptığım zaman da aynı şey oluyor. Tam debriyajın son noktasında gaz vermeme rağmen motor bi çıt ediyor. Zincirden mi dedim ve zinciri gerdim çok da germek istemedim ama düzelmedi. Debriyaj ayarından mı dedim daha erken kavraması için ayarladım ve kaçırıyor mu diye kontrol ettim ama kaçırmıyor. Rodajda olduğu için çok gaz vermiyorum kalkışta ama zaten yeteri kadar versem dahi ilk kavrama noktasında pürüzsüz kalkarken manetin sonuna geldiğimde bir titreme söz konusu. Sizce sebebi ne olabilir ?

Motosikleti
Ns200 15"
Genelde bu tarz arızalar debriyaj aşındığında veya yandığında oluşur ama motosikletiniz belirttiğiniz üzere sıfır ve sıfır motosiklette böyle sorunda kolay kolay oluşmaz. Belki motosikletinizin debriyajı fabrikasyon hatalı olabilir veya rodaj yağıda debriyaja iyi gelmiyorda olabilir, bu durumu rodaj bitene kadar idare edin rodaj sonrası parçalar birbirine uyum sağladığında ve yağınız değiştiğinde sorununuz otomatik kalkabilir.

Normal değil, yapmamalı. Yani bunun mazereti yok. 2 haftalık motor. Baskı balatasıyla ya da yağla ilgili bir sorun var gibi.Ya balatalar sıkışırken ya da mekanizma dönerken bir yere takılıp sonra kurtuluyor gibi algıladım. Direk servise gidin ve söyleyin. Mondialin ayıbı. İllaki bişey yok alışır derler ama olmamalı.

Dün gece iyice dikkat ettim motor soğukken yapmıyor kesinlikle ısınınca ortaya çıkıyor.

Dün gece iyice dikkat ettim motor soğukken yapmıyor kesinlikle ısınınca ortaya çıkıyor.

Balatan ya da yağında sorun var. Debriyaj yayları eskiyince de yapar ama senin motor sıfır...

Halatıda kontrol et bir yerde takılıyor geriliyor olabilir (dönüşte dediğin için). Gidon düzken ya da tam sağ veya sol yaptığında kavradığı yer aynı mı?

Balatan ya da yağında sorun var. Debriyaj yayları eskiyince de yapar ama senin motor sıfır...

Halatıda kontrol et bir yerde takılıyor geriliyor olabilir (dönüşte dediğin için). Gidon düzken ya da tam sağ veya sol yaptığında kavradığı yer aynı mı?
Gidon açısıyla değilmiş baktım. Servise gittim bişey yok diyip gönderdi kafayı yememek elde değil. Motor ısındıkça kavrama noktasında daha zor kalkıyor. Başka şehirdeki servisleri deneyeceğim artık

Gidon açısıyla değilmiş baktım. Servise gittim bişey yok diyip gönderdi kafayı yememek elde değil. Motor ısındıkça kavrama noktasında daha zor kalkıyor. Başka şehirdeki servisleri deneyeceğim artık

Balatalar çok yeni olduğu içinde yababilir belki. Üzerleri fabrikasyon dümdüz, aşınınca değişebilir bir ihtimal...Ya da vulture ların (ya da o bloğun) huyu böyle, kim bilir ...😐

Motosikleti
Ns200 15"

Motor ısınınca yapıyorsa rodaj yağın değişince düzelecektir büyük ihtimal, yağ ısınınca farklı bir hale geldiği için buda size kavramada titreşim olarak geri yansıyor.

Motor ısınınca yapıyorsa rodaj yağın değişince düzelecektir büyük ihtimal, yağ ısınınca farklı bir hale geldiği için buda size kavramada titreşim olarak geri yansıyor.
Rodaj yağı değişti 500 bakımında. Sorun yine düzelmedi. Hatta servis debriyajla oynamış mı anlamadım yine geç kavrıyor. Geçen gün yokuşta 2 kişi kalkarken bildiğiniz bi geriye atıp bekletiyor motoru. Ya izmirdeki bütün servisleri gezeceğim ve yapacak birisini bulacağım ya da motoru parçalayacağım artık sinirden. Zaten motor ısındıktan sonra giderken dahi olsa vitesler zor geçiyor bazen bekleyip atıyor ve sarsılıyor. Normalde hiç sarsmam vites atarken.

Motosikleti
Ns200 15"
Rodaj yağı değişti 500 bakımında. Sorun yine düzelmedi. Hatta servis debriyajla oynamış mı anlamadım yine geç kavrıyor. Geçen gün yokuşta 2 kişi kalkarken bildiğiniz bi geriye atıp bekletiyor motoru. Ya izmirdeki bütün servisleri gezeceğim ve yapacak birisini bulacağım ya da motoru parçalayacağım artık sinirden. Zaten motor ısındıktan sonra giderken dahi olsa vitesler zor geçiyor bazen bekleyip atıyor ve sarsılıyor. Normalde hiç sarsmam vites atarken.

Maalesef sorun artık debriyajda gibi duruyor, büyük ihtimal debriyajda fabrikasyon bir hata bulunmakta.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar