Kusura bakmasın ama saçmalamış Zafer bey. Aynısı başıma geldi:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/200240-motosikletle-geyige-carpmak.html
Nereye dikkat ediyorsunuz? Kağnı gibi yavaş gitmediğiniz müddetçe yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Ağaçların arasından birden bire yola zıplıyor hayvan. Hızınız 60km olsa geyiği gördüğünüz anda sadece reaksiyon sürenizde motosiklet 12 metre yol almış oluyor, durmakta 30 metre daha... Hele hele göç ve çiftleşme mevsiminde naptığı belli değil geyiklerin. Büyük erkek geyikler direk arabalara bile saldırabiliyor.
Çözümümü söyleyeyim. Ekolojici arkadaşla konuştum. Bu geyik milletinin Ekim sonu ve Kasım başı çiftleşme ve göç mevsimiymiş. Bu aylarda geyik kazaları ciddi artış gösteriyormuş. Bu aylarda dağlara sürüş yapmıyorum o kazadan beri. Ekim sonu ve Kasım başı ya şehir içinde ya da kenarları korumalı otobanlarda kullanıyorum sadece. Çünkü dediğim gibi, yapabileceğiniz hiç bir şey yok. Kurtulmam büyük şanstı, bir daha da o riski göze almam.
Bir de Zafer bey durumda habersiz. Türkiye'den gelen herkes geyikleri görünce mest oluyor ama ciddi sıkıntı geyikler. Ayı, kurt ve büyük kediler şehre inmiyor ama geyikler iniyor. Predatör olmayınca çoğaldıkça çoğalıyorlar. Sonra da yollara taşıyorlar. Büyüklerine çarparsanız araba pert oluyor. Hele hele boynuzluysa araba içinde bile ölüm riski mevcut. Sayıları çok olduğu için geyikleri avlamak serbest burada.