Al satçılar kymco yuda keşfetmiş...

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Küfredicem de ben beceremiyorum, küfrettim sayın.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne kadar ticaret meraklısı bir halkmışız arkadaş.

Eskiden "Her Türk, asker doğar" derlerdi. Şimdi "Her Türk, esnaf doğar" deseler yeridir.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)

Eskiden "Her Türk, asker doğar" derlerdi. Şimdi "Her Türk, esnaf doğar" deseler yeridir.

Tiktok, Instagram vb. mecralarda enflasyonist ortamda paranızı TL veya YP tutmayın mala bağlayın diye sürekli farklı farklı içerikler geziyor.

Benim kafam almıyor. Herkes fakirleşirken sen paranı mala bağladın, kim alabilecek o malı ki?

Mallarının amatör tacirlerin bir tarafına kaçması dileklerimle...

Şu anda Çin Malları da kara borsa oldu bile. Mesela bir örnek; Mondial su soğutmalı bir çakma PCX getirdi modelin ismi Mondial Strada 125 su soğutmalı full led vs..vs.. Fiyatı 46.000 tl idi fuar öncesi. Şu anda bütün motorlar satılıp galerilere gitmiş bile. fiyatlar da 55.000 tl olmuş 1 günde!!!

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

Bu duruma sebep olan şey 2018 yılında geçtikleri başkanlık sistemi sonrası TÜRK LİRASININ inanılmaz değer kaybıdır. Devam edilirse bu saçmalığa bu işin sonu çok daha acı olabilir 2023 senesi sonu dolar kuru 30TL euro kurunun ise 35TL olacağı tahmin ediliyor ekonomistler tarafından.
50cc tıraş makinası kıvamındaki motorlar 100.000 tl olacak. Bu yazı burada dursun, bakarız.

Hay yaşa hocam. Ben bu durumu isimlendiremiyordum, adını sen koymuşsun.
Bir şeyi ucuza ya da piyasasına alıp daha pahalıya satmaktan, elinde mal tutmaktan, fırsatı ganimet bilmekten hakkaten haz alan, başarı bilen bir milletimiz var.

Tiktok, Instagram vb. mecralarda enflasyonist ortamda paranızı TL veya YP tutmayın mala bağlayın diye sürekli farklı farklı içerikler geziyor.

Benim kafam almıyor. Herkes fakirleşirken sen paranı mala bağladın, kim alabilecek o malı ki?

Mallarının amatör tacirlerin bir tarafına kaçması dileklerimle...

Olayın özeti şu hocam.

Mesela elinde 150 k var.

Şimdi sen bunu elinde Türk lirası olarak yastığın altında tuttuğun 24 saat sonra yine 150 k olacak yok repo yaptığında mesela 150,5 k olacak.

Ama 150 k lık mal en kötü 160 k olacak yani TL tuttuğun sürece zarar edeceksin alım gücün düşecek.

Sen bir mal aldığında karşı tarafın elinde TL oluyor oda zarar etmemek için hemen başkasına verip mal, döviz, altın vs alıyor. Yani yakan top oyunu gibi akşam kimin cebinde TL kalırsa sabahı zarar etmiş oluyor.

Akşam cebinde TL kalmasında isterse Çinli olsun.

Olayın özeti bu TL den kaçış.

Ekonomi çok iyi ya. Bunu diyen tayfa bile parasını dolara bağlıyor. :mrgreen:

Son düzenleme:
Olayın özeti şu hocam.

Mesela elinde 150 k var.

Şimdi sen bunu elinde Türk lirası olarak yastığın altında tuttuğun 24 saat sonra yine 150 k olacak yok repo yaptığında mesela 150,5 k olacak.

Ama 150 k lık mal en kötü 160 k olacak yani TL tuttuğun sürece zarar edeceksin alım gücün düşecek.

Sen bir mal aldığında karşı tarafın elinde TL oluyor oda zarar etmemek için hemen başkasına verip mal, döviz, altın vs alıyor. Yani yakan top oyunu gibi akşam kimin cebinde TL kalırsa sabahı zarar etmiş oluyor.

Akşam cebinde TL kalmasında isterse Çinli olsun.

Olayın özeti bu TL den kaçış.

Ekonomi çok iyi ya. Bunu diyen tayfa bile parasını dolara bağlıyor. :mrgreen:

Abi ben gecen kasım ayinda 86 bin liraya domi250 aldim. Bugün yarin zam gelecek ve 102 bin lira olacakmış alet. Var sen hesap et elimde tl tutsaydim 16 bin lira zararım olacaktı.

Diğerlerinde de 125 bin yazıyordu ben başlığı açtığımda sonradan fiyatı düşürmüş. 😁

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar