Şu anda dünyada bir taşımacılık krizi olduğu söyleniyor, ancak ne hikmetse çinden aldığınız dandik bir plastik parçası, 3 hafta sonra evinizde oluyor.
Bence bu markalar, dünya genelinde motosikletlere artan ilgi karşısındaki talebi karşılayacak arz dengesi oluşturamadılar. Yeterli sayıda üretim yapamıyorlar ki Japonya zaten işçi çalıştırmak konusunda sürekli eksiye giden bir ülke. Genç nüfus çalışmıyor ağır sanayide, ee çalışacak işçi importunda da çok seçiciler. Dünya üzerindeki talebi karşılayacak arzı yakalamak için 40+ yaşındaki Japon işçi ne yapsın? Fabrikanın üretim kapasitesi belli, arttıramıyor adamlar.
Siyasi tutarlılık olsa, aslında Türkiye harika yatırım alırdı. Geçmişte olduğu gibi açarlardı fabrika buraya, montajı mis gibi yaparlardı burada, tüm dünyaya yakın ülkeyiz, mis gibi arz sunabilirdi markalar.
Yanılmıyorsam Kymco böyle bir işe girişti ve çok akıllılık ettiler bence. Darısı diğer firmaların başına. Yedek parça üretecek fabrikalar da kurulsa, mis gibi üs olur Türkiye'den. Biz de galerilerin ağız kokusunu çekmeden alırdık motorumuzu ki ben bu şartlar altında zaten para kazandırmamak için 2. el alıyorum motorları(gönül isterdi ki ilk rodajı kendimiz yapalım ama hak etmedikleri fiyatlara, çakma aksesuarlı paketlere o parayı veremem).