- Konu Yazar
Evet, ikinci el motosiklet almaya gittiğimizde sıkça duyulan bir laftır bu "durduğu yerde düştü". Hep duyardım bunu. Geçen gün motorum gerçekten de durduğu yerde düştü ve destanlara konu olup dilden dile, yürekten yüreğe dolaşmış bu efsaneyle bizzat tanıştım. Kullanılmış motosiklet almak için piyasaya çıkacak körpe dimağlara, gelecek nesillere bir referans olması için fotoğrafları paylaşma kararı aldım.
Öncelikle motorum nasıl durduğu yerde düştü? Hiç motosiklet bilmeyen bir arkadaşım beni motorla görünce "aaaa çok acayiippp" diye çok heyecanlandı, ben de bu heyecana anlam veremeyip "e hadi bin madem üstüne, bi çalıştır ehe ehe" diyerek anahtarı verdim. Dostumuz oturdu motosikletin üstüne. Anlattım nasıl çalıştırılır, vites, fren nedir falan. Ben hayatında hiç motosiklete oturmamış bu insanın vitese alıp yürüyecek kadar pervasız ve bilinçsiz olabileceğini düşünmezdim ama öyleymiş
Benim hayır, dur dememe kalmadan -ilginç bir şekilde düşmeden- şöyle bir tur attı, geldi önümde durdu, ve durduktan sonra motorla birlikte sağ tarafa düştü. Ben bir insanın durduğu yerde, ayakları yere basarken motoru nasıl düşürebileceğini düşünsem bilemezdim ama oluyormuş demek ki. Motorumu sıfır aldığım ve daha bırakın yere düşürmeyi, bir yerini bile sürtmediğim için canım yandı tabii ama ses etmedim artık 
Uzun lafın kısası, düştükten sonra motorda gördüğüm çizikler, ezikler vs. aşağıdaki gibidir. Bunlar dışında bir şey yok motorda. Siz de eğer ilerde biri "ha o mu? durduğu yerde düştü de ondan oldu ya, önemsiz bişey" derse hasarları kıyaslayabilirsiniz
Koruma demiri

Artçı ayak padi

Bagaj

Sağ ayna

Arka fren

Ön fren

Öncelikle motorum nasıl durduğu yerde düştü? Hiç motosiklet bilmeyen bir arkadaşım beni motorla görünce "aaaa çok acayiippp" diye çok heyecanlandı, ben de bu heyecana anlam veremeyip "e hadi bin madem üstüne, bi çalıştır ehe ehe" diyerek anahtarı verdim. Dostumuz oturdu motosikletin üstüne. Anlattım nasıl çalıştırılır, vites, fren nedir falan. Ben hayatında hiç motosiklete oturmamış bu insanın vitese alıp yürüyecek kadar pervasız ve bilinçsiz olabileceğini düşünmezdim ama öyleymiş
Uzun lafın kısası, düştükten sonra motorda gördüğüm çizikler, ezikler vs. aşağıdaki gibidir. Bunlar dışında bir şey yok motorda. Siz de eğer ilerde biri "ha o mu? durduğu yerde düştü de ondan oldu ya, önemsiz bişey" derse hasarları kıyaslayabilirsiniz
Koruma demiri

Artçı ayak padi

Bagaj

Sağ ayna

Arka fren

Ön fren