Amortisör yağının önemi

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Kullanim kilavuzunda hangi parcalar hangi sivilar ne zaman degisecek yaziyor zaten.
Usta dedigin adam cirakliktan gelmis.kitapcik acip okumusmu sor :)

Bunun üzerine komik bir şey yazacağım; ne CB500F ne de DL650 kullanım kitapçığı bakım tablolarında amortisör yağı değişiminden bahsedilmiyor. DL650'den emin değilim ama CB500F'te arka amortisör yağı değişebilir mi ondan bile emin değilim. Böyle de salak bir durum var...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arka amortisorlerin artik cogu monoshock
Monoshock amortisorlerde tamir ve bakim yok.sadece bozulunca degisim var.ortalam omru 60bin km.
Tozlaninca islak bezle silmek yeterli.sendeki motor nedir ryan

33000 km sonrasında motorun ön amortisör keçelerinde sızıntı fark ettik. Ben de yeni keçe ve amortisör yağı sipariş etmiştim, kargom geldi. Hazır girişmişken ön balataları da sinterlilerle yeniliyorum.

Cicek gibi olacaktir. Ben iki eski motoruma yapmistim, zaten onlarda en iyi viraj yaptigim motorlardi

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

İzmirde bunu hakkiyla yapabilen usta var mi onerebileceginiz

F54

bizim bazı amortisör yağı değişmez şanzuman yağı değişmez fren hidroliği değişmez diyen dingil ustalara bakmayın siz değiştirin
misal toyota auris vardı AT şanzıman gidip 80000 km değiştirdim hiç ötme yapmadı fren hidolikleri de değişti
çoğu usta şanzuman yağı değişince öter diyor halbuki ötmüyor yani fabrika özel yağ koyuyor diyor aq bu yağ her yerde satılan şanzuman yağı şanzumana gidip 10/40 yağ koyarsan öter tabii
bu amortisör yağı değişimi özenli bir iş bizim arkadaş değiştirdi krom borular çizilmiş usta değiştirirken çizmiş yani sonra gidip bu krom boruları da değiştirdi her ustanın yapacağı iş değil yani
yapılması gerekiyor mu elbet te değiştirilmeli

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Arka amortisorlerin artik cogu monoshock
Monoshock amortisorlerde tamir ve bakim yok.sadece bozulunca degisim var.ortalam omru 60bin km.
Tozlaninca islak bezle silmek yeterli.sendeki motor nedir ryan

Honda NC'me Hyperpro arka amortisör almıştım, onlara bakım yapılabiliyordu. Üreticiler bakımsız arka amortisör kullanıyorlar, çok verimsiz açıkçası...

Bende DL650 var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar