dominarı aldım bugün. 10 km falan eve sürdüm. bir ara geri gelmem lazımdı galiba düz yol. geri gelemedim başta bir afalladım. ileri geri yaptık hallettik.
ama şunu da fark ettim bunun gidon dönüş aralığı çöp ötesi. tam sol yapıp ybr ile çok rahat döndüğüm yerden 2 defa ileri geri yaparak anca döndüm.
biraz ağırlık vs zorladı. manevra vs aslında rahat ama ağırlık ve debriyaj kavrama noktasına alışamadım. hele benim eller küçük en uzakta kavrıyor debriyaj. zaten benim parmak o en uzağa zar zor yetişiyor.
neyse ilk 10 km tecrübem bu.
1-2 hafta düzenli sürmek lazım alışmak için. ilk kalkana kadar biraz heyecan yaptım ağır ve baya geniş. ybr hafif ve ince bir motor.
dominarın deposu öküz gibi. neyse alışırız elbet.
o öyle kanka, bende bir ara fazla alıştım diye evimizin önünde sokakta U dönüşü yapayım derken deviriyordum motoru, keskin döneceğim diye motoru yatırdım ama gidon açısı yetmeyince "merkez kaç kuvveti" yetersiz kaldı ve son derece kuvvetli olan sol ayağım ile 186 kg motorun devrilmesini engelledim... ayıptır söylemesi Tvs Apache olan diğer motorumu kucağıma almışlığımda vardır, tvs apache 136 kg. bende 2 gün önce tartıldım 53 kg yim anasını
birde trafikte aralardan gitme mevzusunda başkaları bana göre çok daha cesaretli, ben korkuyorum, genelde motorlar vızır vızır aralardan gidiyor ama ben araçların arkasında fermuar dizilimi şeklinde sollamadan seyir ediyorum hatta bazen geçebileyim diye yol veriyorlar ama ben sollamak istemediğim için hızlanmıyorum ve arabadaki kişiler acaba "geçsene ...na ...uğum" diye sövüyorlar mıdır acaba? diye düşündüğüm oluyor bazen.
Ha gsr ile aralara girmekten pek korkmuyorum çünkü egzoz sesi inanılmaz şekilde yüksek çıkıyor, formula1 araçları gibi sanki, videodan belli olmuyor ama şöyle söyleyeyim ara sokağın birinde motoru park edeyim derken bir tane arabanın alarmı ötmeye başladı, halbuki 4 bin devirlerde falandı motor, yani gaza basmadığım halde yüksek desibelin verdiği titreşim ile arabanın alarmı ötmeye başladı... zaten ana yolda çok uzakta olan araçların bile yol verdiği oluyor, belki de gazlamamı istiyorlar egzoz sesi duymak için, yada bana çarpmasında başka bir yere uçup gitsin maksadıyla yol veriyordur.
edit: @zzf söylemiş, filtreleme düşük hızla olur, 80 ile giderken yapılan şeyin adı filtreleme değildir bence de ve ben yapmaktan çekiniyorum ve yapanlara da eğer sesli egzozu yok ise salak gözüyle bakıyorum açık konuşmak gerekirse, özellikle Türkiye de tehlikeli bir şey bu çünkü aynaya bakmadan dönenler çok oluyor.