Motorun kendi kendisine gaz vermesi

Honda cb125r motorum ilk çalıştığında soğuk iken sadece kalkışlarda 4bin civarı devirde takılıyor, takılmazsa isede devir çok yavaş düşüyor. Vitesi boşa aldığım zaman ise devir normal devrine hızlıca düşüyor.Bu olay motor sıcakken olmuyor.

Servise götürmeden kendim yapabileceğim,deneyebileceğim birşey var mıdır? Hayırlı günler.

çok enteresan. motor soğukken dur sen yorumla senin yerine jikleyi açayım sıcakken de tamam ben bağırmak yerine dur kapanayım diyor gibi.
acaba jikle mi devreye giriyor kendi kendine sonra duruyor. tabi jikle varsa o motorda.

Karbüratörlü ise bi yerden hava alıyordur. Manifolddan mesela. Çatlak kırık vs olunca. Enjeksiyonlu ise bişey diyemem.

Karbüratörlü ise bi yerden hava alıyordur. Manifolddan mesela. Çatlak kırık vs olunca. Enjeksiyonlu ise bişey diyemem.

Karbüratörlü motor manifolddan vs hava alıyorsa devir yükselmez tam tersi düşer , karbüratör yakıt taşırıyorsa devir yükselebilir... enjeksiyonlu motorda ise hava alıyorsa devir yükselir , rölanti regülatörü bozuksa , tesisatta biryerlerde kısa devre varsa , krank sensörü gibi bir sensör arızalıysa rölanti anormal yükselir..

Karbüratörlü motor manifolddan vs hava alıyorsa devir yükselmez tam tersi düşer , karbüratör yakıt taşırıyorsa devir yükselebilir... enjeksiyonlu motorda ise hava alıyorsa devir yükselir , rölanti regülatörü bozuksa , tesisatta biryerlerde kısa devre varsa , krank sensörü gibi bir sensör arızalıysa rölanti anormal yükselir..

Zamanında başıma geldi. Tahmini konuşmuyorum. Ayrıca hava ayarı bozuk olduğundada yapar bu işi. Oda başıma geldi.

Karbüratörün içindeki piston veya perde içeri giren havayıda ayarlar. Otoser karbüratöründe iğne yok mesela. Sadece perde gibi bişey var. Baraj kapağı gibi. İçeri giren havayıda sınırlıyor. Manifolddan kaçak olduğu zaman veya başka bi yerden, çok hava alıyor. Kafasına göre devir yükseliyor düşmüyor vs.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar