Bu ekipman işi gerçekten uğraştırıcı imiş. Caberg duke2 de baktım fena değildi ama en çok hoşuma giden Nolan n80.8 oldu. sanırım kaska karar verdim. Bulunduğum yerde bulabilirsem (denemem lazım) Nolan alacağım, bulamaz isem artık en kötü ihtimal LS2 Chalanger(fiber kask sonuçta) onu da bulamaz isem Caberg Duke2 (çene açılır ve sharp testinden 5 yıldız aldığından alalcağım,
Motor için ayakkabı çok gerekli mi? kışın binmeyeceğim motora sonuçta, almam gerekiyorsa nasıl bir şey alayım, marka ve model.
Mont, eldiven ve dizlik önerilerinizi de alabilirim. Bazı arkadaşlar pantolon demiş ama gittiğim yerlerde pantolonu değiştirmem zor olur her defasında.
Kilit için Armor marka alacağım ona karar verdim, 12 mm olanından. daha kalını çok ağır olur yanımda taşımak için. bir de disk kilidi alacağım.
Çok şey sordum ancak motosikletler hakkında çok bilgi sahibi olmadığımdan tecrübeleriniz önemli. Teşekkürler.
Aykkabı ayaklar kışın üşümesin diye değil. Aman haa, öyle sanmayın.
Ayakkabı kask'dan sonra en önemli ekipmandır ama en çok da o ihmal edilir. Ayaklarda ve ayak bileklerindeki kemikler hasar görür ya da kırılırsa tamiri çok zor, çok ağrılı bir süreç. Motorun tipine bakmadan uzun tipte koruması en yüksek botlardan alın. Kaliteli bir bot alırsanız hem kışın su almaz hem yazın terletmez, hem de çok sağlam oldukları için en az 6-7 yıl dayanır, her yıl eskidi yenisini alayım masrafından kurtarır, toplamda ucuza gelir yani.
Motosiklet pantalonu olarak piyasada içinde kevlar katmanları olan, dizlerind eve kalça bölgesinde çarpmalardan koruyan korumaları olan pantalonlar var. İlle takım elbise zorunluluğu yoksa ofiste de normal bir kot pantalondan farklı görünmüyorlar, yani işe gittiğinizde değiştirmek zorunda kalmazsınız. Dizlik kullanmaya göre daha pratik ve kaza sırasında dizliğin kayma ihtimaline göre daha güvenli, hem dizlik yalnızca dizlerinizi korur, herhangi bir kazada asfaltta sürüklenirken normal kumaşlar zımpara gibi asfaltta sürtünme ile yanar ve anında yırtılır, devamında deriniz ve altındaki dokulan zımpara etkisi ile aşınmaya başlar, kemik kırılmasından daha kötü yapar.
Motosiklet ekipmanlarının ilk amacı çarpmalardan korumak değil (o kaskın asıl görevi) bu sürtünme ile doku kaybından korumak, yani iyi bir motosiklet montu alsanız kaza andında sürüklenirken sizi korur ama çarpma anında kolunuzun ya da omzunuzun kırılmasını engellemeyebilir, ama en azından basit kırıkla atlatmış olursunuz kazayı.