MT-25 düzenli bakımı hakkında ve ufak bir problem

Dostlar selam,

Aranıza yeni katıldım. Ev-Ofis arası git gel yapabilmek için bir çin malı bir motorsiklet satın aldım. 10 bin km sürdükten sonra sattım ve MT-25 abs 2018 kasa bir motorsiklet satın aldım. Bu işlerde hala yeniyim.

Aklıma takılan şeylerden biri motorsiklete 2 haftada bir düzenli bakım yapıyorum ama bunun dışında neler yapmam gerektiğini tam bilmiyorum. Herkes zincir yağlama ve wd40 dışında bir şeye değinmemiş.

Günlük düzenli bir şekilde 20 km sürüyorum. Ev-Ofis arası git gel toplam 20 km ediyor. Haftasonlarıda biraz sürdüğüm zaman 2 haftada 400 km kullanmış oluyorum.

Her 2 haftada bir zincirlerimi temizleyip yağlıyorum.
Düzenli olarak wd40 kullarak motorun muhtelif yerlerine sıkıyorum.(Ayak bedallarının çevresi, kontak bölgesi, debriyaj ve ön fren sıkma yerlerine)

Bunun dışında sadece servise bakım için götürdüm. Sizin yaptığınız düzenli bakımlar nelerdir?

Son olarak, motorsikletim soğuk havalarda çalıştırınca devir yükseltiyor. Bunu sadece ilk açılışta yapıyor. Daha ustaya gitme fırsatı bulamadım ama gitmeden önce deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bu neden oluyor olabilir? Aşağıda bir video ekledim.

https://streamable.com/nebsab

1500 2000kmden önce zincir temizlemek anlamsız İstanbul için. Yağmursuz kuru havalarda 400de bir yağlama, 3 yağlamada bir temizlik yeterli.

Özel bir bakım yapmaya gerek yok, altın elbiseli adam motor yıkama videosundakileri yapmanız yeterli olur. 5000km'de bir yarı sentetik yağ değişimi yapılmalı. Onun dışında yamaha periyodik bakım sitesi var, kmye göre değişmesi gereken her şey gözüküyor.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Son olarak, motorsikletim soğuk havalarda çalıştırınca devir yükseltiyor. Bunu sadece ilk açılışta yapıyor.

İlk açılışta rölantinin 1.5-2 katına çıkması, kısa sürede düşmesi normaldir. Enjeksiyonlu olduğu için otomatik jikle gibi çalışır. Soğuk havalarda daha yüksek devirde başlar.

Zamanı geldiğinde yetkili serviste bakımlarını yaptırın. Binmeden önce de yağını, suyunu kontrol edin yeter.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
soğuk havada ilk çalıştırmada devir yukselmesi normal.yapacağın bakımlar şu şekilde.ne zaman aklına gelirse lastik basıncını kontrol etmen.ön arka amortisörü kirden arındırman.fren balatalarına balata spreyi sıkmak.kaportada gevseyen vidalar varsa sıkmak.hortumla değil ıslak bezle motoru yıkamanı tavsiye ederim naked oldugu için elektrik problemi olabiliyor yada paslanma.
antifriz ve yağ seviyesini zaman zaman kontrol etmek.zincir üreticileri her 350km de bir yağlama tavsiye ediyor sne nasıl yaparsın bilmem.ben 300-400 arası yağlıyorum.
yağmurda sürdüysen sürüş sonrası bezle zinciri sil paslanmasın sonrada tekrar yağla.genelde yağmurda surunce zincirdeki yag gidiyor.
genel olarka bunlar.periyodik bakımlar zaten standart hava filtresi yag yag filtresi buji falan

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Bazılarını düzenli yapıyordum. Fren balataları için sprey sıkma olayını bilmiyordum. Bunu araştıracağım. Genelde plastik taraflardaki vidaları kendim sıkıyorum. İlk aldığım da bazı yerler esneme yapıyordu fakat sonra hiç uğraşmadım.

Tek sorum kaldı. Motorsikletin egzoz borusu paslı gözüküyor ve hoş gözükmediğini düşünüyorum. Bu pas her zaman olacak ona şüphemiz yok. Isınan bir yer ve su geliyor. Pas kaçınılmaz. Peki ben bu pası nasıl rahat temizlerim? Alt sakalı söküp biraz fırçayla denedim de çok uğraştırıyor. Bunun bir kolay yolu var mı?

Diğer sorum, mt-25'de orta sehpa yok. Yağlarken çok zor oluyor. Arka sehpa fiyatları da 500 lira gözüküyor. Bu konuda tecrübeli olanlar varsa nasıl arka tekeri kaldırıp rahat bir şekilde zinciri temizleyebilirim?

Cevaplarınız için teşekkürler.

Arka tekeri paddock standı ile kaldırırsın. L uçlu stand alırsan ekstra aparata ihtiyaç olmadan maşadan kaldırırsın motoru.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:35 ----------

WD 40 ı çok sık kullanma ve hareketli mekanik parçalarda kullan elektrik düğmelerine sıkma. Motoru çok sık yıkama çok kirli değilse nemli bez ile sil sonra da kurula. Motoru 2.el aldıysan kafanın rahat etmesi için hava filtresi, motor yağı, yağ filtresi ve antifirizi değiştirmen iyi olur. Hava filtresi ulaşması kolay bir yerde internetten değişim videoları bulabilirsin. Fren hidrolik sıvılarını arada kontrol et kararmaya başladıysa ister servise götür onlar değiştirsin istersen de kendin değiştir.

Son düzenleme:
Dostlar selam,

Aranıza yeni katıldım. Ev-Ofis arası git gel yapabilmek için bir çin malı bir motorsiklet satın aldım. 10 bin km sürdükten sonra sattım ve MT-25 abs 2018 kasa bir motorsiklet satın aldım. Bu işlerde hala yeniyim.

Aklıma takılan şeylerden biri motorsiklete 2 haftada bir düzenli bakım yapıyorum ama bunun dışında neler yapmam gerektiğini tam bilmiyorum. Herkes zincir yağlama ve wd40 dışında bir şeye değinmemiş.

Günlük düzenli bir şekilde 20 km sürüyorum. Ev-Ofis arası git gel toplam 20 km ediyor. Haftasonlarıda biraz sürdüğüm zaman 2 haftada 400 km kullanmış oluyorum.

Her 2 haftada bir zincirlerimi temizleyip yağlıyorum.
Düzenli olarak wd40 kullarak motorun muhtelif yerlerine sıkıyorum.(Ayak bedallarının çevresi, kontak bölgesi, debriyaj ve ön fren sıkma yerlerine)

Bunun dışında sadece servise bakım için götürdüm. Sizin yaptığınız düzenli bakımlar nelerdir?

Son olarak, motorsikletim soğuk havalarda çalıştırınca devir yükseltiyor. Bunu sadece ilk açılışta yapıyor. Daha ustaya gitme fırsatı bulamadım ama gitmeden önce deneyimli arkadaşlardan bilgi almak istiyorum. Bu neden oluyor olabilir? Aşağıda bir video ekledim.

https://streamable.com/nebsab

Uzun süredir bende MT25 kullandım zaten yaptığın bakımlar dışında bişeye gerek yok yıkarken zincire su vurma kirlendiğinde amortisör borularını temizle 2 yağlamada bir zinciri temizle eğer pislik çok varsa direk temizle yeterli wd 40 çok sık kullanmana gerek yok ara ara sıkarsın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
pas sökücü dene. yada sanayiye git pas çözebilen ustalar vardır onlara yaptır yada fikir al.fren balata spreyi balataya yapısan pislikleri temizliyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar