Arkadaşlar siz niye böylesiniz..Tamam hepimiz farklı şeyler düşünüyoruz farklı şeyleri yanlış buluyoruz ama şu vakit aynı şeyleri düşünsek..
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:50 ----------
Şu konu da fayda sağlayacak yaptırımları yapılabilecekleri konuşmak yerine birbirinize dümdüz gidiyorsunuz..Mesela bu akşam Turkcell denilen garabet kurumun depremzedelere hat iptali istemi için 1700 küsür tl para istediğini..Depremzedelere fatura yolladığını ve hani iyilik olsun diye 1 hafta son ödeme tarihlerini erteleyeceklerini ve gecikme faizi almayacaklarını beyan etmişler yolladıkları bildirim ile..Selçuk tepeli canlı yayında bunlara dümdüz gidince .. Halktan tepki gelince geri vites yapmışlar..Gelin bunu konuşalım ben mesela cimer üstünden şikayet ettim gündüz de müşteri hizmetlerini arayıp gerekirse hattı taşıyacağımı bildireceğim kendilerine..Gelin bunları konuşalım azdan çok olur biz çok olunca bu kansızlar az olur.Yapmayın etmeyin..Lan bir araya gelince hepiniz can ciğer oluyorsunuz yahu..
Türkselin ben a... koyayım... deprem afetinin ilk gününden beri sosyal medya yayıncıları öyle bir çaba ile yardım topluoyr ve organizasyon yapıyorlar ki uyku diye bir şey kalmadı adamlarda... toplanan yardımlar ile yabancı ülkelerden 2 tane gemi kiralayıp bunlar ile erzak, ilaç, giyinme gibi yardımlar toplayıp gemi ile nakliye yaptılar...
birde kanunen yabancı bayraklı gemilerin 2 türk limanı arasında seyahati kanunen yasakmış bunu aşmak için devletin kurumları ile de yoğun görüşme ve baskı yaptılar sonuç olarak başarılı oldular fakat türksel depremin ilk günlerinde mobil baz istasyonunu bunlara vermedi(satmadı) ve 3. gün mü 4. gün mü ne gittiler "pawguard" isminde dolandırıcı bir kuruma vererek bu işi yaptılar...
bu akp acilen gitmelidir zira bütün iş birliği dolandırıcılar ile oluyor ve sizlere şunu söyleyeyim ben bu mesajı yazdıktan sonra inşaata çalışmaya gideceğim ve çalıştığımız binalar 6 katlı, her katta 4 dairesi olan geniş bloklar ve depreme dayanıklı görünmüyorlar çünkü kolon demirleri paslanmış durumda ve kolona koyulan her demir demetini ben ellerimle rahat kaldırıp yerine koyabilirim... o kadar az miktarda demir kullanılıyor.
yani şu anda olası istanbul depremi için 24 dairelik beton tabutlar yapılıyor gözümüzün önünde...
neyse, ne yapalım, bu işler sırayla... İstanbul depreminde de artık türkiyenin diğer bölgelerinden buraya yardım gelir artık. halka yardımı yapan yine halk oluyor hatta devlet yardım yapacağı yerde yardımları baltalıyor, twitter gibi ulaşım kanallarını kapatıyor.
dediğim gibi şu anda hassas bir zaman ve ben seçimlerin bir kaç ay ertelenmesi gerektiğini düşünüyordum ama acilen hemen seçim olmalı ve bu parti gitmeli, aksi halde seçim zamanına kadar istanbul'u düzeltmeye başlamayı bırakın yeni beton tabutlar yapılıyor ve bunlar kaybedilen milli servetler.