Kamu personeli de bundan faydalanacak mı, yoksa sadece Cengiz mi?
Kızılay'ın İstanbul Şubesi: KIZILAYİLE
https://i.ibb.co/VmdJ4q6/k-z-lay.jpg
Kızılay'ın İstanbul Şubesi: KIZILAYİLE
https://i.ibb.co/VmdJ4q6/k-z-lay.jpg
hocam bizim cografyamız dağlık arazi , Amerika gibi geniş ovalar dümdüz araziler yok , olan yerlere bu tarz müstakil tek kat yapsak bu nüfusa yetermi ? çok bilgilide değilim ama bu tarz evler bize yetmez diye düşünüyorum..bu arada ev harika , babam Şile de buna benzer müstakil bahçeli bir evde yaşıyor ama orası şehir merkezinden çok uzak nüfusun az olduğu bir sayfiye yeri , zaten şehrin göbeğinde böyle bir evi satında alamazdım..
kızılayın ne halt oldugunu biliyoruz zaten ama yukardaki konu cok bariz birşey oldugu için bakaym dedim bulamadım.
https://organizasyon.kizilay.org.tr/yonetim-kurulu/yonetim-kurulu-uyelerimiz/
https://www.istanbulkizilay.org.tr/kurumsal/yonetim-kurulu
Aynen öyle. En büyük faktör arazinin fiyatı. Arazinin fiyatı yüksekse yukarı yapılanma oluyor. Mesela New York ta müstakil bir ev çoook zor. Çünkü arazi çoook pahalı.hocam bizim cografyamız dağlık arazi , Amerika gibi geniş ovalar dümdüz araziler yok , olan yerlere bu tarz müstakil tek kat yapsak bu nüfusa yetermi ? çok bilgilide değilim ama bu tarz evler bize yetmez diye düşünüyorum..bu arada ev harika , babam Şile de buna benzer müstakil bahçeli bir evde yaşıyor ama orası şehir merkezinden çok uzak nüfusun az olduğu bir sayfiye yeri , zaten şehrin göbeğinde böyle bir evi satında alamazdım..
Aynen öyle. En büyük faktör arazinin fiyatı. Arazinin fiyatı yüksekse yukarı yapılanma oluyor. Mesela New York ta müstakil bir ev çoook zor. Çünkü arazi çoook pahalı.
Bir de ulaşım bir faktör. Amerika'nın bir çok yerinde şahsi araba olmadan yaşamak mümkün değil. Metro yok, otobüs az. Ama New York gibi şehir merkezlerinde bu mümkün.
Söylemesi ayıp şu an ev yaptırıyoruz. Daha ev izni alınmadan önce septik tank için belediyeden gelip denetleyip izin verdiler. Sonra arazi ve ev planı için. Sonra evin elektrik tesisatı döşendikten sonra için. Sonra evin su ve lağım tesisatı döşendikten sonra onun için. Sırada ne var bilemiyorum. Her aşamada denetleme ve sürüyle standart mevcut. Tek aile için tek katlı ev bu...
Lakin çok katlı apartmanlar da gayet güvenli yapılabilir ve yapılıyor.
Nedir çivi bile çakmadan 100.150 bin tl ücret yahu? Yuh. Bizim çivi çakmadan toplam yaptığımız masraflar:bak benim arsam var ,çivi bile çakmadan belediye, abonelikler sadece 100.150 bin tl tutuyor ,ben bu parayı kağıt bedeli diye vereceğime evime 2 kolon 2 kiriş fazla atarım
bütün mesele bazı hainlikler, ahlaksızlıklar ve ekonomidir, insanları fakir bırakırsan, zorlarsan nasıl kendine sağlam ev yapacak ?
Nedir çivi bile çakmadan 100.150 bin tl ücret yahu? Yuh. Bizim çivi çakmadan toplam yaptığımız masraflar:
$1150 Mimara plan çizdirdik.
$400 septik depo saha çalışması ve izni
$1050 plan denetleme ve bina izni
$150 elektrik, su ve ısıtma-soğutma tesisatı denetleme izni
Toplam: $2750
Bürokrasi, çarpık vergi yapılandırması ve yolsuzluk çok ciddi sorunlar.
Daha önce yazmıştım. En son aldığım ikinci el araçta adamın evine gidip parayı verdim, adam da bana aracın tapusunu imzalayıp verdi, sonra DMV'ye gidip $35 yeni ruhsat ve plaka parası verdim ve araç benim oldu. O kadar...
Eşime yeni araba aldık bir yıl bile olmadı. Vergi yüzde yedi. Yeni plaka ruhsat masrafı vs $150. O kadar.
"Eninde sonunda şu topraklarda yaşayan insanlarız. Geçmişte olanlar belli. Meylimiz de var. Yolsuzlara işi bırakırsak vay halimize." deyip akıllıca tercihler yapmak lazım. Şucu bucu deyip, din ve milliyet damarını kullanıp, bölüp parçalayıp şahsi çıkarına bakan yöneticilere göz yummamak lazım. Türkiye zengin bir ülke. Çekilen sefalet ve yaşanan ölümlerin özrü yok.
Nedir çivi bile çakmadan 100.150 bin tl ücret yahu? Yuh. Bizim çivi çakmadan toplam yaptığımız masraflar:
$1150 Mimara plan çizdirdik.
$400 septik depo saha çalışması ve izni
$1050 plan denetleme ve bina izni
$150 elektrik, su ve ısıtma-soğutma tesisatı denetleme izni
Toplam: $2750
Bürokrasi, çarpık vergi yapılandırması ve yolsuzluk çok ciddi sorunlar.
Daha önce yazmıştım. En son aldığım ikinci el araçta adamın evine gidip parayı verdim, adam da bana aracın tapusunu imzalayıp verdi, sonra DMV'ye gidip $35 yeni ruhsat ve plaka parası verdim ve araç benim oldu. O kadar...
Eşime yeni araba aldık bir yıl bile olmadı. Vergi yüzde yedi. Yeni plaka ruhsat masrafı vs $150. O kadar.
"Eninde sonunda şu topraklarda yaşayan insanlarız. Geçmişte olanlar belli. Meylimiz de var. Yolsuzlara işi bırakırsak vay halimize." deyip akıllıca tercihler yapmak lazım. Şucu bucu deyip, din ve milliyet damarını kullanıp, bölüp parçalayıp şahsi çıkarına bakan yöneticilere göz yummamak lazım. Türkiye zengin bir ülke. Çekilen sefalet ve yaşanan ölümlerin özrü yok.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:18 ----------
Flaş flaş! Sayın cumhurbaşkanımızdan:
"Nakdi yardımda bulunmak isteyenlerin bunu AFAD üzerinden gerçekleştirmeleri en isabetlisidir. Milletimizi dolandırmaya teşebbüs edecek kadar alçaklar çıkabiliyor."
İstediği kadar desin. Benim gözümde deprem vergileri ile yol yapan dolandırıcıdır. Bu afette de devlete kuruş para vermedim. Zenginlikten boğulan, Avrupa'nın kıskandığı, üstüne 20 yıldır böyle afetler için ek vergi toplayan iktidara ne diye para vereceğim. Doğrudan afetzedelere ilettim yardımlarımı.
Not:2750 dolar da 50 bin TL falan ediyor. Adamların kişi başı gelir de bizim üç kat.