Ben Pazartesi 14:00 gibi görüştüm Sıtkı Abiyle.
Ailecek iyi olduklarını söyledi ama evleri ciddi hasar görmüş.
Çok kötü arkadaşlar çok Allah kimsenin başına vermesin tv de gördükleriniz buz dağının görünen kısmı resmen felaket şuan,
Ben Pazartesi 14:00 gibi görüştüm Sıtkı Abiyle.
Ailecek iyi olduklarını söyledi ama evleri ciddi hasar görmüş.
Dilara Gönder'de olan başakların boyutu hiç bir Ak Partili Vali, İl Belediye Başkanı, İlçe Belediye Başkanı, örgüt üyesi ve diğer kamu kurum yöneticilerinde yok.
Kadın bu ülkenin yarısının kestanesini çizdi, yardı, geçti. Delikanlı gibi de istifa etti. Dilara Gönder eski ve onurlu Türkiye'dir.
amerika da pek deprem olmaz ama enayiler hep prefabrik ev yapıp havaya uçuyorlar hortum çıkınca... bizde tam tersi, genelde deprem olur ve bu yüzden genel olarak tek yada iki katlı prefabrik ev yapmamız gerekirken hep betonlara gömdük etrafı...
umarım bundan sonra prefabrik yapılanmaya teşvik artar ve milletin de kafa yapısı bu yönde değişir umarım... bunu senelerdir konuşuyordum, hatta en son geçen aralık ayında iş yerinden hataylı bir abi ile konuştum, etrafta 5 katlı bitişik nizam blokları gösterdim, yer esenyurt idi ve "insanlar neden kendine bunu yapıyor? herkes bir birinin gürültüsünü çekiyor ve herkes bir birini rahatsız ediyor burada, neden herkes kendine böyle kalitesiz bir yaşamı layık görüyor?" diye sordum ve tekrarladım sorumu yani ısrarlı şekilde yüzüne bakarak fakat hataylı abi cevap vermedi...
HATAYLI ABİ CEVAP VERMEDİ!
günlük hayatta bunu çok yaşıyorum ve en nefret ettiğim şey ben bir konu üzerinde bir söylemde bulunduktan sonra haklı olmam ve karşıdakinin de 5 yaşında çocukmuş gibi karşımda sessiz kalması... ne kadar sinirleniyorum anlatamam... "yapacak bir şey yok" modunda herkes bende bunu yediremiyorum kendime.
neden yaşam kalitemiz yükselsin istemiyorlar?
[url]https://i.hizliresim.com/trae8hv.jpeg[/url]
Bakın örnek olması açısından şöyle bir görsel buldum. Allah adına bu evin nesi kötü? 8 bin katlı binalardan üstün o kadar çok yönü var ki. Vallahi kafayı yememek elde değil. Böyle bir yapılaşma olsaydı inanın çok çok çok az kayıpla atlatırdık bu büyük doğa felaketini.
amerika da pek deprem olmaz ama enayiler hep prefabrik ev yapıp havaya uçuyorlar hortum çıkınca... bizde tam tersi, genelde deprem olur ve bu yüzden genel olarak tek yada iki katlı prefabrik ev yapmamız gerekirken hep betonlara gömdük etrafı...
Aşağıdaki mesaj az önce Gelirler Vergi Dairesinden geldi.
Anladığım kadarıyla şirketler ve vergi mükellefleri, AFAD ve KIZILAY hesaplarına yaptıkları deprem yardımı bağışlarının
tamamını 2023 yılı vergilerinden düşebilecekler.
Yani eskiden karınızın %5 i düşülürken şimdi tamamı düşülecek olarak anladım ben.
Keza yine para dışındaki ayni yardımlar faturasıyla beraber AFAD'a teslimi belgelendiğinde, tamamı 2023 yılı vergisinden düşüleceği gibi,
faturalardaki KDV miktarıda mahsup edilecek şeklinde anladım.
9 Şubat 2023
Gİ 2023–4
Sayın Abonemiz,
Merkez üssü Kahramanmaraş ili olan depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması ve afetzede vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarının karşılanması için gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimizce bağış ve yardımlar yapılmaktadır.
Bilindiği üzere, Gelir Vergisi Kanunun 89 uncu ve Kurumlar Vergisi Kanununun 10 uncu maddeleri hükmü uyarınca, Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamı ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınabilmektedir.
3/2/2021 tarihinde yayımlanan 3483 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı gereğince, bu tarihten itibaren ülkemizde meydana gelebilecek depremler sonrası zarar gören afetzedeler için Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyaları yürütülmektedir. Bu kapsamda, Kahramanmaraş ili merkezli olan depremler için AFAD Başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyası başlatılmıştır.
Ayrıca, Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu hükümleri uyarınca, Türkiye Kızılay Derneğine yapılan nakdi bağışların tamamı da vergi matrahından indirilebilmektedir.
Nakdi Bağış ve Yardımlar
Depremlerden etkilenen afetzedeler için AFAD Başkanlığınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağış ve yardımların tamamı gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince indirim konusu yapılabilecektir. Aynı şekilde, Türk Kızılay’ınca ilan edilen hesaplara yapılan nakdi bağışların tamamı da indirime konu edilebilecektir. Bağışların indirilebilmesi için ödemeye ilişkin banka dekontları yeterli olacaktır.
Ayni Bağış ve Yardımlar
Depremler sonrası genel hayatı olumsuz etkileyen şartların ortadan kaldırılması için gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerince, işletmelerinde mevcut olan ya da dışarıdan temin edilen ihtiyaç malzemeleri de ayni olarak bağışlanabilmektedir. Ayni bağışlar; AFAD Başkanlığının kendisine yapılabileceği gibi AFAD’ın yönlendirdiği kamu kurum ve kuruluşlarına da yapılabilecektir. Bu kapsamda yapılan ayni bağışların tamamı, bağışa konu malların içeriğine ve ilgili kurumlarca teslim alındığına ilişkin belge düzenlenmesi kaydıyla, indirim konusu yapılabilecektir. Yine söz konusu kapsamda yapılan bağış ve yardımlarda KDV hesaplanmayacak ve bağışa konu mallara ilişkin yüklenilen KDV’ler de işletmeler tarafından indirim konusu yapılabilecektir.
Bu konuda gerekli hassasiyeti göstererek bağış ve yardımda bulunan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimiz ile tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.
Konu ile ilgili soru ve önerilerinizi [email protected] mail adresine iletebilirsiniz.