Biliyorum ama ne edeyim![]()
Bankayla oturup konuşabileceğin bir mebla ise dolar mevduat faizi için şubeye git. En son 6.5% gördüm ben, Dolar enflasyonunun altında olsa da hiç yoktan iyidir. Daha küçük bir meblağ ise güvenlik kısmına kendin karar vermekle birlikte, Binance gibi bir platformda Dolar'a endeksli bir birimde de tutabilirsin. Binance uzun zamandır BUSD'ye 8% faiz veriyor.
Binance'in avantajı istediğin an nakide ulaşabilmen, banka mevduatında paran kilit altında olacak. Banka vadesinden de ziyade daha daha uzun süre ihtiyacın olmayacağına emin olabileceğin bir para ise Eurobond'lara bakabilirsin. Biraz Dolar kaybetme ihtimalini kaldırabilirsen Amerikan borsalarında değerlendirebilirsin paranı, ama bu cidd bir sabır gerektirebilir. 3 ayda 20% kazancı görüp sonrasında -40%'ta çakılı kalmak, buradan daha düşmez deyip biraz daha alım yapıp onun da düştüğünü görmek hiç sevimli bir tecrübe değil.
ytd yazmazsak savcılar öpüyor muydu neydi
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
vay be çokta uzak olmayan biz zamanda dolar tam yarı fiyatından satılıyormuş. sizce gerçekten bir gün toparlayacak mıyız ekonomiyi sizler ne düşünüyorsunuz?
Düzlüğe çıkma konusunda da çok fantastik fikirler var, ekşi'de doları 1.5'a düşürecek lider falan diye başlıklar var. Geçenlerde bir arkadaşımla konuşurken o da "iyi de nasıl indirecekler ki doları" diye sordu.. İnmeyecek ki =)
Türkiye'nin mükemmel bir ekonomi yönetimine kavuşmasından sonra olacak olan en iyi şey USD/TRY kurunun 25'in fazla üstüne gitmeden sabit kalabilmesi ve asgari ücret artışlarına (dolayısıyla reel ücret artışlarına) son iki senedir yaşadığımız hızda değil ama düzenli şekilde devam edebilmesidir.