gaz yağı sobacılarda da bulunabiliyor.
Beyler, motorunuzun kullanım kıtapcıgına baktınız mı ? Bende r25 var ve zıncır bakımı ıle ılgılı kısımda net olarak soyle yazıyor " varsa gazyagı eger bulamazsanız temızleyıcı spreyler sıvılar".Bunu yamaha nın kıtapcıgı yazıyor otesı var mı ?
Gazyağı forever. Evet gittim baba gazyağı alamadım dedim ağladım. Gazyağı alamadıhhh.
Zincir temizlik istemez .Yağ ister
Yapmayın garip zincire düşmanlığınız ne. bırakın kendi halinde biraz uzun yaşasın. Yağ ile temizleyin daha uzun yaşasın.Zİncirin kalbi oringlerin içindeki fabrikasyon gres.. O gres orda kaldığı sürece maksimum ömrünü yaşar.
Gazyağı...vs çok ince malzemedir.Oringlerden içeri girerek o gresi çözer. Zincirin ömrünü her temizlikte biraz daha yersiniz.
Öyle deme başkan, kadınlar için ev temizliği neyse er kişiler için de otomobil ve zincir temizliği odur. Gerekirse oringleri yeriz ama temizlikten ödün vermeyiz.
Ben bir çok yöntemi denedim. Şahsi düşüncem; zinciri mahveden şey umarsızca gaz açmak, laps diye gaz kapatıp kompresyona bindirmek yani sert kullanmak. Siz sert kullanmadığınız sürece ister temizlemeyin, ister yağla üzerinden geçin, ister en baba yağ çözücüyü kullanın çok problem değil. 1000 cc motorla eblek gibi 90-100 gitsek tabi ki zincirimiz uzun ömürlü olur. Yine de otomatik yağlama sistemi sayesinde zincirim hep yağlı, uğraşmıyorum temizlik ve yağlamayla.