Barış ve Sinem’in orta direk olma hayali...

Katılım
17 Nis 2018
Mesajlar
13,442
Motosikleti
D400
ülkede o kadar vizyonsuz insan var ki neler oldugunu anlayamıyor.

Adam tatile gitmeyi lüks sanıyor, gitmeyiver diyor.

Tek aktivitesi evde TV izlemek, dışarı cıkma diyor.


ASgari ücretle 3 ayda 1 kere et yiyip, hergün makarna yemekten kabız olup sıcamayan adam bize ekonomi cok iyi diyor.

hey allam
 
Katılım
8 Eyl 2016
Mesajlar
2,484
Tamda Thracian nın imzasında yazdığı gibi.

Özgürlüğün en büyük düşmanı halinden memnun kölelerdir.
 
Katılım
14 Eki 2005
Mesajlar
1,405
Motosikleti
2013 Honda Cbf150
Bu söylediğiniz kanunlar %100 sermayesi yerli bankaları ilgilendiriyor.Bugün yerli bildiğimiz ve Sabancı grubu tarafından kurulan Akbank'ın bile %49 Sabancı grubuna ait.%20 si 2007 yılında ABDli Citybnk'a satıldı,geri kalan kısmı yabancı yatırımcı tarafından bölüşüldü.Türkiye devletinin kanunları Türkiye içinde geçer yabancı yatırımcıya işlemez.Siz yabancı yatırımcının elindeki doları TL çevireceğim derseniz adam bize s.ktiri çeker.Çok zorlarsanız babalar gibi ambargoyu yersiniz.Ancak sermayesi %100 yerli olan kamu bankalarını sözünüzü geçirebilirsiniz.Yabancının malına el koymaya çalışırsanız bunun bedeli ağır olur.Ayrıca yabancı yatırım kaynaklı Türk banklarının dolar rezervlerinin önemli bir bölümünün yurt dışında olduğunu tahmin ediyorum.Siz her o bankaya el koysanır bile fiziki olarak o banka hesaplarındaki doları ele geçirmeniz imkansız gibi bir şey.Bırakın yabancı yatırımcı destekli bankaların dolar hesaplarını şu anda Türkiye'nin bile altın stoklarının ciddi bir bölümünün İngiltere'de olduğu açıklandı.Bu devletin bile kendi topraklarına güveni yok yabancı yatırıcının nasıl olsun?

Sanki gelişmiş bir ülkede yaşayan vatandaş gibi yazmışsın.
Kamu özel bunlara farketmez.
Kısa bir süre önce iptal ettikleri kanunu hatırlatayım.
Kendi elinle kamu/özel bankaya yatırdığın dövizi çekmeye kalkınca % bilmem kaç komisyon kestirdiler. Her hangi bir bankadan duydun mu olmaz öyle bir şey bu adam bize bir daha para getirmez dediğini.
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Bi de İstanbul BŞB'nin yurt dışından metro için aldığı ve hukuken el konulması mümkün olmayan 500 küsür milyon TL'yi cukkaladılar. "Adalet yok hukuk yok burada" diye bağırmaktan farkı yok.
 
Katılım
14 Ocak 2008
Mesajlar
4,154
moodys-turkiye-afrika.png


son günlerde "hey ve ey" nidaları eşliğinde -zaten başka bir şey yok- tepki gösterilen uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moddy's tarafından yapılan not indirimi ile düştüğümüz tam anlamı ile ölüm gurubu listesi üsttedir.

çoğunluğu sahra altı afrika ülkelerinden oluşan liste, barış ve sinem denilen tiplerin ayaklarını yere basmalarını sağlamaya yöneliktir.
bizim de dahil olduğumuz ülkeler bu firmalara para vererek ülkelerini notlandırmasını istemektedir.

gelirimizin çoğunu vergi olarak vermemize rağmen neden bu durumdayız?
sanırım sorunun en güzel cevabı: osmangazi köprüsü 2020 ilk 6 aylık dönem için firmaya 1.750.000.000 tl ödeme yapılacak (tank palet fabrikası 50.000.000 usd yok diye katarlılara servis edilmişti).
ülke nüfusuna bölündüğünde 21 lira, biz 3 kişiyiz bir de caesar. 88 lira ediyor.
bu hazineden 5 kuruş çıkmamış halidir.

döviz kurları her gün yeni rekorlar kırıyor.
işsizlik, yapısal bir soruna dönüşmüş durumda.
ülkenin sosyal, ahlaki ve hukuki çöküşü her geçen gün hızlanıyor.
nüfusun yarısı asgari ücret ile çalışıyor.
gıda fiyatları dünya ortalamasının üzerinde artıyor.
....

geçmiş olsun.
 
Katılım
3 Eyl 2008
Mesajlar
932
20 senelik hurda arabalara bile 50 bin isteniyor. İnanılır gibi değil... Zamanında başka ülkelere acırdık aylık 300 dolara çalışıyorlar diye, şimdi biz aynı duruma düştük ki bunlar iyi günlerimiz daha...

Neyse, söz söylenecek zaman geçti, yaşayıp göreceğiz.
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Katılım
13 Haz 2016
Mesajlar
4,216
Konuyu hortlatmak gibi olacak ama link değişmiş yazının linkini yenileyelim.Bu yazı 2020 yılına ait.Hem de 2 yıldan beri ekonominin ne kadar daha geri gittiğini görelim.92 ve 94 doğumlu Barış ve Sinem klonları artık daha da fakir.Aslına bakılırsa ekonomi o kadar kötüye gitti ki Sinem ve Barış evlecek parayı da denkleştiremedi.

https://www.paraanaliz.com/2020/yazarlar/kerim-rota-yazdi-baris-ve-sinemin-orta-direk-olma-hayali-g-1407/

Hiç bir gerçekçi veriye dayanmayan sadece yazarın hayal dünyasında ürettiği bir senaryo olmuş. Sol literatürün yaptığı gibi acitasyon yapılmış.

Hele - para analiz com - gibi bir siteye hiç yakışmamış. Her türlü istatistik bilgi mevcut yap ondan bir araştırma koy ortaya. Tabi lay lay lom şeklinde yazmak varken kim uğraşır rakamlarla. Kim okur kim kıyaslar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

Binlerce derken yanlış anlaşılmasın 1500 falan

İstanbul için güncel: Bir simit beş lira, asgari ücret net 5.500 lira

5.500 / 5 = 1.100 adet simit eder.

Yani iki yılda 400 tane simidimiz gitmiş, TOGG'umuz gelmiş.
 
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
3,535
Motosikleti
Kawasaki Vulcan S
Hiç bir gerçekçi veriye dayanmayan sadece yazarın hayal dünyasında ürettiği bir senaryo olmuş. Sol literatürün yaptığı gibi acitasyon yapılmış.

Hele - para analiz com - gibi bir siteye hiç yakışmamış. Her türlü istatistik bilgi mevcut yap ondan bir araştırma koy ortaya. Tabi lay lay lom şeklinde yazmak varken kim uğraşır rakamlarla. Kim okur kim kıyaslar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------



İstanbul için güncel: Bir simit beş lira, asgari ücret net 5.500 lira

5.500 / 5 = 1.100 adet simit eder.

Yani iki yılda 400 tane simidimiz gitmiş, TOGG'umuz gelmiş.

Dikkat ederseniz zaten yazının içinde grafikler,rakamsal istatistikler var.Onların üstüne hikaye yazılmış.Tam olarak yanlış yada hatalı gördüğünüz yer neresi?
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst