Etrafımda deneyebileceğim motorsikleti olan birisi yok maalesef o konuda şansızım.Ancak alacağım yerde deneyebilirsem bir fikrim olabilir. Honda, yamaha liste fiyatına bulunamıyor karaborsaya düşmüş resmen modeller ederinin çok üstünde sadece alır satarım dersen almak mantıklı geliyor o modellerde. Mt 07 rahat geldi evet ama benim 50 cc scootera göre
Daha rahat zaten =) Scooter Koruma ve Yaşatma Dernekleri Konfederasyonu duymasın, scooter çokça avantajının yanında bahsettiğin güvensizlik ve rahatsızlık dezavantajlarını da içeriyor. Daha büyük scooterlarda bu daha az tabi, orada da başka dezavantajlar/avantajlar söz konusu. Tabii ki scooter almaya da karar verebilirsin yanlış bir şey yok bunda.
Evet biraz daha pahalıya almak zorunda kalıyorsun ama aldığın şey de, yani Honda Yamaha. Büyük abileri kadar kaliteli malzeme ve işçilik olmuyor küçük sınıflarda maalesef, ama mutlaka fark var, Honda Honda'dır, Yamaha Yamaha'dır.
Yani çevrende yoksa da bayilere gidip mutlaka bir oturuş hissi al derim. Ya daha iyisini / büyüğünü / yenisini alamazsam korkusu çok geçerli bir korku. E Türkiye'de de hem alıp satmak daha zahmetli, hem fiyat stabilitesi denen şey yok, o yüzden al bişey sür beğenmezsen 1 ay sonra satarsın diye bir öneri vermek zor oluyor. O nedenle mümkün olduğunca motorun üstüne oturmakta fayda var.
Ben son olarak 150bin TL'ye kadar bütçe varsa her türlü MT-25 diyorum.
Kullanımı rahat, ufak bir ön camla küçük turları kaldırabilecek kıvama gelebiliyor.
Eli yüzü düzgün, bence çok önemli bir konu değil ama, insanlar önem veriyor.
Dayanıklılığı güzel, bir sorun yaşansa fikir alınacak dev bir yığın da var, parça bulunacak dev bir pazar da var.
Performansı son derece yeterli ve daha yüksek performans isteği oluşacaksa, en uzun süre idare edecek 250cc'lerden biri.
Satmak istediğinde elden çıkarması yine bir çok motora göre kolay.
-
Evet çanta takılacaksa naked biraz saçma görünebilir, ama top case olmak zorunda mı çanta? Ben MT-25'im varken Vexo'dan soft heybe almıştım, gayet eşya doldurulabiliyordu. Bit MT-25 ile CB250R ile küçük yan çantalarla bir de depo üstü çanta ile güzel miktarda eşya taşınabilir. Depo üstü çanta Türkiye'de nedense az kıymet görüyor ama müthiş pratik ve güzel hacimlerde eşya alabiliyor.
Çenem düşmüşken şu merete racing demeyin diye ekleyerek bitireyim

Yarış el arabasıyla bile olur, söz konusu motosiklet sınıfı supersport. Binliğine binenler kendilerini ayırmak için superbike da diyolar olsun