Sizi gidi sizi. Dedikomu yapmışsınız
Bende Xpulse 200-T var.
Servisinden memnunum.
Ağustos ayında Ege-orta Anadolu gezerken yaşadığım bir sorun nedeniyle Afyona gezici servis göndermiş, bir kuruşta para almamışlardı.
Senede bir iki defa ücretsiz servis günleri yapıyorlar. Bakım ve yağ ücretsiz.
Anadoluda ayağına kadar gelip ücretsiz bakım yapıp yağ değiştiriyorlar.
Aldıktan 3-4 ay sonra akümde zayıflık farkettim. Bakım sırasında bir kontrol edermisiniz dedim. İkinci kez söylememe gerek kalmadan "değiştirelim, kafan rahat etsin" diyerek garantiden yeni akü taktılar.
Bir hafta kadar önce işim Önder Motorun oralara düşünce, eskittiğim vites pedalı ayak koyma lastiğini değiştireyim diye uğradım. Lastik değişiminden sonra "5. viteste sanki bir ses var, bir baksanız" dedim.
5 dk tecrübe sürüşü yaptılar.
"Hafif bir ses var. Sürüşe engel bir dırum yok. Ama sen dağ, bayır, Anadolu geziyorsun. Kafan rahat olsun diye sonraki bakımında garantiden şanzımanı komple değişelim" dediler.
Bu yaklaşım insana güven veriyor.
Şimdide Xpulse 200 yeni modele ufaktan göz kırpıyorum
NK250 ile arasındaki en önemli fark, oturuş ve sürüş tarzıyla Xpulseın hızının düşük olması.
9400 devir civarında kesiciye girer.
Buda lastik basıncına göre 117-123 km saat arası bir hız.
Tatlı ve güvenli kullanımı 90-100 km/s hızlardır.
Son hızı düşük olmasına karşın, hızlanması oldukça yeterlidir.
80 le giderken, hızlıca 100-110 a çıkılabiliyor.
Bugün depoyu fulledim.
2.75 lt / 100 km sarfiyatım var.
Kullanım şekline bağlı olarak 100km de ;
2.5-3.0 lt arası yakıyor.
Motosikletin garantisi 2 yıl. Japonlar bile aküyü garantiye sokmazken, Heroda akü garantiye dahil.
Motosikletin 2 yıllık garantisine ilave olarak +3 yıl daha motor garantisi veriyorlar (5 yıl yada 50.000 km. Hangisi önce biterse).