bu fazla kazanıyor olayı aslında bir aldatmaca ben de görüştüm adamlar günlük çalıştıkları saati başka bir yerde mesaiye kalsan aynı ücrete geliyo trendyolu filan günlük çalışma saatlerinde yapınca ücretin yaklaşık aynı oluyor
birde trafikte geçirdiğin risk oranın var
Aynen öyle bak ayda 16-17 binlira fatura kesiyosun .en az 3000 benzin , 2000 bagkur 200-300 arası muhasebe , Tüm giderler düştükten sonra kalandan %20 gelir vergisi , %18 kdv , günde 200-250 km yol yapıyorsun 10 günde 2000 km oluyorsun.Scooterlar 2000 de bir yağ değişiyor , bazı modeller 5000 de değişiyor arızalanmasa bile en az 700 lira sadece yağ değişimi için ödüyoyorsun.Aylık 200 lira civarında devlete öde geç vergisi ödüyorsun. Tevkifatı , damga vergisi vs
Bunun dışında bir de para kazanmak iiçin günde en az 12 saat ile 15 çalışman gerekiyor. Kendi işim haftada iki gün izin yaparım yok öyle birşey alevli saatler var .Belli bir saat çalışman gerekiyor o kadar güzel ayarlamışlarki mecburen en az 6 gün çalışmak zorunda kalıyorsun cumartesi pazar çalışmam olayı yok . Haftaiçi pazartesi -salı sadece 2 gün izin yapabilirsin .pazartesi -çarşamba , pazar pazartesi olmaz.saat tutmuyor .Tutmazsa ne oluyor sıralamada geri düşüyorsun .Slot seçiminde sonlara kalıyosun ve sana slot kalmayabiliyor günde 6 saat çalışıp eve gidebiliyorsun vs vs vs .Dangalak şöförler , trafik kurallarını bilmeyen taksiciler vs basetmiyorum.
Tüm bunları yazarken kaza yapma riskini de unutmayalım.Ben kaza yaptım %100 haklıydım ama ayağım kırıldı 4 ay evde oturdum .İş kazası deme dedikleri için bağkurdan da para alamadım. tek aldığım 6450 lira sigorta parasıydı onu almak için de 2 ay uğraştım.Çocuklu bir aile babası olsanız 4 ay geliriniz yok ne yapacaksınız mesela böyle bir meslek işte.
Diyeceksinizki çalışanlar neden çalışıyor genç çocuklar 22-23 yaşında çoğu devletin teşviki var kendi şirketini kuran genç girişimciden 1 yıl bağkur almıyor devlet ödüyor gelir vergisi 75000 e kadar almıyor. bu çocuklarda kdv düşerek bir R25 alabilmek için 15-17 saat (evet 17 saat ) çalışıyorlar .Kdv düşürüyorlar , fazla fatura kestirip gider gösteriyorlar .Bir yerlerden kar edip hayallerini yaşamaya çalışıyorlar bu garip ülkede