- Motosikleti
- Ns200 15"
Elektrik motorlarının en büyük artısı zaten içten yanmalı motorlar gibi devre göre değişen tork gibi dertlerinin olmaması. Daha en başından hep aynı yüksek tork var. tabi bu da motoru besleyecek enerji kaynağına bakıyor, motoru ne kadar zorlarsanız o kadar çok akım çeker bu akımı sağladığınız sürece ve bu akımın geçtiği iletkenler bu akımla ısınıp yanmadığı sürece o gücü elde edersiniz.
Yani en alt devirde daha kalkışta bile çok yüksek tork demek. Yani elektrikli motorlar da aynı MT serisi gibi hatta daha da eğlenceli olacak demek. Ama batarya çabuk bitmesin daha uzun gitsin diye bunları yazılımla sınırlandıracaklar.
Güç kaybı ve devir aralıkları yok ama en büyük dezavantajı ağırlık örnek vericek olursam Ls-218 modeli 225kg ve 200 beygir ve fiyatı 40.000 dolar civarı aynı fiyat bandında Panigale V4r modeli var uygun kit ile 240.5 beygir alıyor ve ağırlığı 185-190kg civarında (dolu ağırlık) aradaki beygir farkı ve kilogram ağırlığı ortada, bu tarz motosiklet kullananlar genelde pistte en hızlı süre almak istedikleri kesin ama bunun Ls-218 de yapabileceklerini hiç sannetmiyorum. Ayrı bir konu ise eğlence verme konusu, ben şahsen böyle bir motosiklet kullanıp vitessiz olsun istemem viraj öncesinde tatlı tatlı vites düşürmeler ve viraj çıkışında açılan o gazın verdiği ses benim için tarifsizdir heleki motordan gelen emiş sesi beni benden alır ama bu elektriklide malesef hiç biri yok, başka bir konu ise özgürlük konusu motosiklete bir çoğumuz özgürlük ve zevk için biniyoruz ama bu şarj konusu büyük derecede özgürlüğü kısıtlayacaktır.