- Iyilestirmek derken? Neye gore kime gore?
- Yokluk/Bosluk?
Bire bir aynı şeyi yazıcaktım sonra vazgeçtim
- Yokluk/Bosluk?
Bire bir aynı şeyi yazıcaktım sonra vazgeçtim
Bu scooterların sürüşünü iyileştirmek için bir şey yapılabiliyor mu? Aklıma gelmişken buradan bir yürüyeyim dedim. Araştırmadım hiç biraz tembellik var,çok da mümkün gelmedi ama hiç anlamadığım bir tür olduğundan sorayım dedim. Ön kısımdaki "yokluk" mu diyeyim boşluk beni sürekli tedirgin ediyor.
- Yokluk/Bosluk?
Motorunun arkada olması ve ön amortisörlerin geometrisi nedeniyle şehir içi düşük hızlarda sukuturların vitesli motorlardan çok daha dengeli bir sürüşü vardır , arka frenleri çok çok daha etkilidir vede kolay kontrol edilebilir , şehir içi sol el dört parmak manetin üzerinde sürmek ciddi alışkanlık yapar , abs li ve kombine frenli sukuturlarımdan inip Bmw ye bile her bindiğimde o arka freni ararım , uzun süre birini kullanan diğerine adapte olmakda zorluk yaşayabilir , senin yaşadığın ve yokluk-boşluk diye tanımladığın his sukutur tecrübenin az yada hiç olmamasından kaynaklanıyordur , senin boşluk dediğin yere ayaklarını ileri doğru dayayıp iki frene dört parmak köküne kadar asılsan bile seleden bir cm oynamazsın...sukuturların eksi yönü jantların ufak ve amortisör çalışma mesafesinin az oluşu nedeniyle özellikle iki kişi ve yüklüyken yoldaki engebeleri çok hissedersin , ben Piaggio sukuturumu iki kişi ve yüklüde kullandığım için arka yayları değiştirdim , bunun haricinde hiçbir modifikasyon yapmadan 96.000 km dir kullanıyorum , daha önce 2014 xmax 250 m vardı sadece süspansiyondan şikayetim vardı 25.000 de sattım , tabi o zaman sukutur tecrübem yoktu alışamadım , amortisörleri modifiye ile kendi sürüşüme uygun hale getirebilsem kullanmaya devam ederdim herhalde zira freni , orta mesafe kullanımı , bagajı , yakıt tüketimi , görünümü vs gayet iyiydi..
Turkce' de "sart edati" olarak geciyor, "ise".Sonraki mesajını görünce yazdığım cevabı sildim. Allah akıl fikir versin.
Bir basit rulmanla scooterın hızlanması son hızı çok basit şekilde oynanabilir bir şey mesela. Şimdiye kadar pek girişmediğim koca küllüyat scooter, ön hissi artırmak için yapılabilecek bir şey vardır, amortisör geometrisinde değişiklik yapılır tamamen sallıyorum xyz bir şey var mıdır bunu öğrenmek istedim.
Bu scooterların sürüşünü iyileştirmek için bir şey yapılabiliyor mu? Aklıma gelmişken buradan bir yürüyeyim dedim. Araştırmadım hiç biraz tembellik var,çok da mümkün gelmedi ama hiç anlamadığım bir tür olduğundan sorayım dedim. Ön kısımdaki "yokluk" mu diyeyim boşluk beni sürekli tedirgin ediyor.
Depoyu kavramak gibi bir durum olmadıgından geliyor o his daha çok. Bir de amaçları zaten kıvraklık oldugundan gidon turu cok fazla , hafif.. Bahsettiginiz bu sanırım.
Bir arada şöyle bir şey vardı.
Türkiyeye Kanuni "Deer 152" adıyla getirdi. Pek tutmadı. Forumda başlığıda vardı sanırım.
Taiwan malı.
Üretici Tayvanlı CPI, model GTR 150.
180 ve 300cc lik modellerinide üretiyorlar.
Oralarda bu motorun bayağı fanları var.
Çok ilginç modifiyeler yapıyorlar.
.
.
[url]https://i.hizliresim.com/2qr27tf.jpg[/url]